Sayfa 20/467 İlkİlk ... 1018192021223070120 ... SonSon
Arama sonucu : 3735 madde; 153 - 160 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1. Sade vatandaş olarak geldiğimiz noktada; zaten alım gücümüz erimiş durumda, gelir vergisini daha maaş hesaba yatmadan ödüyorum; ayrıca tüketici olarak bazı kalemlerde KDV ve bazı kalemlerde KDV+ÖTV gibi verginin vergisini de ödüyorum. Bunun yanında ek MTV çıkıyor onuda ödüyorum.

Bir araç almak istersem 1 kendime 1 devlete aldığımı düşünüyorum ama ev alırken müteahhit az vergi versin diye 5 milyona alacağım evi tapuda 3 milyona gösterdiği için daha az vergi ödüyor.

Ülkemizde zengin hiç kimse vergi ödemez arkadaşlar.

Mesela amazondan alacağın bir Tost makinesi için bilmem ne vergisi öderken ; yurtdışından tırlarla kıymetli taş maden getirdiğinde hiç birşey ödemiyorsun.

Atasay da bu nedenle siyasi gündem yaratmış ve buda Çömez ile Erdoğanın arasını açmıştır.

Konuda buraya nasıl geldi.
    İkinci olarak belirtmek istediğim Borsada kazananların ev alması durumu. Borsada kazanılan paranın borsa dışına çıkarılması ve ev alınması durumu için, portföy değerlerine bakmanız lazım. Dünde ayrı bir topikte konusu oldu.
    https://www.vap.org.tr/portfoy-dilim...rimci-sayilari

Buradan baktığımızda 1M üstü portföy sahibi insan 200 bin civarında ki bu insanların borsadan çıkıp ev alacağı dönem şu dönem olmayacaktır diye düşünüyorum.

İlk ev sahibi olan oldu, olacak insanlara da devletin gerekli fırsatları vermesi lazım. Zaten geçmişte ucuz kredi verildi diye şu an veya gelecekte verilmemesi söz konusu olamaz.
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

2.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    ''Evler nakit satılıyor, kredi olmasa da ev fiyatları yükselir, bir an önce ev alın'' diyenlerle ''düşük faizli kredi kampanyası geliyor, hemen ev alın, fiyatlar yükselecek'' diyenler aynı kişiler
    "Ev fiyatları enflasyondan fazla arttı. Balon var. Ev almak enayilik" diyenlerle
    "Ev fiyatları enflasyonun gerisinde kaldı. Emlak kaybettirdi. Ev almak enayilik" diyenler de aynı kişiler.

Bu kesime göre ev fiyatları yükselince ev alınmaz, düşünce de alınmaz, sabit kalınca da alınmaz.
    Kredi imkanı yokken eldeki nakitle ev alınmaz, kredi olunca da fiyatlar artıyormuş diye ev alınmaz, ekonomi iyiye giderken daha karlı yatırım araçları vardır ev alınmaz, ekonomi kötüleşince yarın ne olacağı belirsiz olduğu için ev alınmaz.

"Git çadırda otur o zaman" deyince "ama barınma temel haktır bik bik bik vıdı vıdı vıdı".
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

3.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku

Bir araç almak istersem 1 kendime 1 devlete aldığımı düşünüyorum ama ev alırken müteahhit az vergi versin diye 5 milyona alacağım evi tapuda 3 milyona gösterdiği için daha az vergi ödüyor.

Ülkemizde zengin hiç kimse vergi ödemez arkadaşlar.
    Dedikleriniz genel olarak doğru da, şu detayı gözden kaçırıyorsunuz.
    Müteahhit tam vergi verse, 3 milyona alacağınız ev 4 milyon olacak.
    500 bine alacağınız araba nasıl vergiyle 1 milyon oluyorsa, ev de öyle.
    Yani "müteahhitler evlerin değerini tam gösterip tam vergi versin" dediğinizde o verginin çıkacağı yer yine sizin cebiniz.
    Çünkü bir mal son kullanıcıya ulaşana kadar oluşan her türlü maliyet (vergi de bir maliyettir) son kullanıcının cebinden çıkar.

Ve şöyle bir gerçek var.
    Yan yana ve biribirinin aynısı iki bina yapan iki müteahhitten, biri tam vergi vererek bir daireyi 4 milyona, diğeri düşük vergi vererek aynı niteliklerdeki daireyi 3 milyona satsa, eminim siz de 3 milyon olanı tercih edersiniz.

Bazı şeyleri forumda yazmak kolaydır da, gerçek hayatta uygulamak epey zordur.

"Hiç kimse, sınanmadığı bir günahın masumu değildir" diye bir söz var.

Diğer saydığınız vergiler sizden zorla alındığı için ödüyorsunuz. Seçme şansı size bırakıldığında durum farklı olur.

4. Dediğiniz doğru da ....

Verilen usulsuz imarlar için ödenen haraçları da maliyete koyalım mı ?

Ya da ; maliyetten düşelim mi ?

5-6 kattan , 20-30 kata yükseltilen imarın bilgisini daha önce paylaşmıştım. Kime ''paket'' gönderildiği malum...

Aaaaa , inşaat maliyetinin içinde bir arsa parası kadar daha maliyet varmış ....

Orası xxx rakam eder ise ; benimki de yyyy eder ........

https://halktv.com.tr/ekonomi/ciftci...ire-ve-763125h

https://www.finansgundem.com/haber/c...-bitti/1673619
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5. Bunları bilmiyormuş gibi davran kanka !
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6. Borsa alayına bastı tokatı. Milletin gözü açıldı. Evi olmayan da borsa sayesinde ev sahibi olacak ama yatırım için borsanın tadını bir kere alan borsadan devam eder.

ytd

7.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Dediğiniz doğru da ....

Verilen usulsuz imarlar için ödenen haraçları da maliyete koyalım mı ?

Ya da ; maliyetten düşelim mi ?

5-6 kattan , 20-30 kata yükseltilen imarın bilgisini daha önce paylaşmıştım. Kime ''paket'' gönderildiği malum...

Aaaaa , inşaat maliyetinin içinde bir arsa parası kadar daha maliyet varmış ....

Orası xxx rakam eder ise ; benimki de yyyy eder ........

https://halktv.com.tr/ekonomi/ciftci...ire-ve-763125h

https://www.finansgundem.com/haber/c...-bitti/1673619
    Laf cambazı.
    Ben ne diyorum sen ne diyorsun.
    Aklın sıra lafı döndürüp dolaştırıp beni hükümete yakın üç beş müteahhitin yaptığı imar yolsuzluklarını da savunuyormuşum durumuna düşüreceksin.
    Müteahhitin biri yolda yürürken kediye tekme atsa "al bak djoz hadi bunu da savun" diyeceksin.

Sence yer miyim ben bu basit ayak oyunlarını?

Açığını arattırma şimdi.

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Borsa alayına bastı tokatı. Milletin gözü açıldı. Evi olmayan da borsa sayesinde ev sahibi olacak ama yatırım için borsanın tadını bir kere alan borsadan devam eder.

ytd

ABD 30 Yıllık TBOND getirisi %4.5, 10 Yıllık getirisi %5 oldu. Bunu doları basan yer veriyor, yani sıfır risk tabanı burası.

Bizim TR Eurobondlarda CDS düştüğü için %8 net şu an devletinki 10 yıllık. Özelde ise %11 minimum, %13 lere kadar bulabiliyorsun.

Yakında şırınga ile çekerler dübürden. Doları olmayının arkasından enjeksiyon yaparlar.

Türk şirketleri 10 yıllık borçlanma ile %12+ Eurobond faizi ile dolar borcu bulup üstüne de dolar bazında kar edebilecekse adamların toşaklarından öperim, helal olsun derim, ne kadar katma değerli ürünler üretiyorsunuz derim.

Kaç tane firmamız dolar bazında %15 üstü karla çalışıyor onları bulmak lazım. Diğerlerinin öz sermayeleri eriyecek dolar bazında.

Açık ve net konuşuyorum. Bakkal hesabı ile.

Sayfa 20/467 İlkİlk ... 1018192021223070120 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •