Sade vatandaş olarak geldiğimiz noktada; zaten alım gücümüz erimiş durumda, gelir vergisini daha maaş hesaba yatmadan ödüyorum; ayrıca tüketici olarak bazı kalemlerde KDV ve bazı kalemlerde KDV+ÖTV gibi verginin vergisini de ödüyorum. Bunun yanında ek MTV çıkıyor onuda ödüyorum.
Bir araç almak istersem 1 kendime 1 devlete aldığımı düşünüyorum ama ev alırken müteahhit az vergi versin diye 5 milyona alacağım evi tapuda 3 milyona gösterdiği için daha az vergi ödüyor.
Ülkemizde zengin hiç kimse vergi ödemez arkadaşlar.
Mesela amazondan alacağın bir Tost makinesi için bilmem ne vergisi öderken ; yurtdışından tırlarla kıymetli taş maden getirdiğinde hiç birşey ödemiyorsun.
Atasay da bu nedenle siyasi gündem yaratmış ve buda Çömez ile Erdoğanın arasını açmıştır.
Konuda buraya nasıl geldi.
İkinci olarak belirtmek istediğim Borsada kazananların ev alması durumu. Borsada kazanılan paranın borsa dışına çıkarılması ve ev alınması durumu için, portföy değerlerine bakmanız lazım. Dünde ayrı bir topikte konusu oldu.
https://www.vap.org.tr/portfoy-dilim...rimci-sayilari
Buradan baktığımızda 1M üstü portföy sahibi insan 200 bin civarında ki bu insanların borsadan çıkıp ev alacağı dönem şu dönem olmayacaktır diye düşünüyorum.
İlk ev sahibi olan oldu, olacak insanlara da devletin gerekli fırsatları vermesi lazım. Zaten geçmişte ucuz kredi verildi diye şu an veya gelecekte verilmemesi söz konusu olamaz.
Yer İmleri