Sayfa 77/383 İlkİlk ... 2767757677787987127177 ... SonSon
Arama sonucu : 3063 madde; 609 - 616 arası.

Konu: CANTE - Çan2 Termik A.Ş.

  1. Aciklamalariniz için teşekkür ederim..
    Slpk onayi gelmemesi demek hala baskıya devam edecekleri anlamını taşıyor gibi bir algi olustu insanlarda..
    Sok onayindan önceki 10 gün ortalaması alınıyorsa yükselmez zaten..
    Ama.cante nin spk ya basvuru tarihin den önceki 10 gün ortalaması esas aliniyorsa sorun görünmüyor..
    Hangi tarihteki ortalama ile hesaplanacak tahsisli hisse bedeli..?
    Teşekkür ederim...

  2. Payları Borsa’da işlem gören ortaklıkların dahil oldukları aynı grup içinde ve grup içi ortaklar arasında yapılacak işlemler ile şirket yönetiminin el değiştirmesine yol açmayacak işlemlerde; işleme baz alınacak fiyat; - başvuru tarihi itibariyle bir önceki haftanın son iş gününden geriye doğru veya - başvuru tarihinden önceki iş gününden başlamak üzere geçmiş 10 iş günü boyunca oluşmuş ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması alınıp en yakın fiyat adımına yuvarlanması suretiyle tespit edilir. İşlem fiyatı, baz fiyata +/- %20 uygulanarak bulunan fiyat aralığında serbestçe belirlenir.

    Bulduğum bu açıklama..dogrumudur?

  3. Sayın İncome expert,

    "Normal şartlarda" yönetim kurulu kararının kamuya açıklandığı günden önceki 10 iş gününün ağırlıklı ortalaması alınması lazım. Ancak bu işlemin hemen öncesinde hissede ana ortak ve aynı zamanda hisse tahsis talebinde bulunan ODAŞ tarafından yapılmış işlemler var. SPK için zor ve aynı zamanda emsal bir karar olacak.

    Görüş ve öneri bağlamında SPK nezdinde gerekli girişimleri yaptık, biz de merakla beklemedeyiz... Son tahlilde, ilk günün satış ortalaması olan 20.46 Tl den aşağı bir rakam beklemediğimizi daha önce ifade etmiştim.

    Saygıyla...

  4. Hisse satışı yapan ve çok kısa bir süre sonra hatta satış biter bitmez sattığı hisseleri tekrar tahsisli yoluyla geri alma talebinde bulunan sonuç itibariyle aynı şirket. Yani ODAŞ.

    Zorluğu burada...Mevzuatı zorlayan bir durum bu. Emsal olması da bu yüzden. Sayın Kurul'a bizim gibi onlarca yatırımcıdan görüş ve öneri gittiğine eminim. Hepsini değerlendireceklerdir.

    Umarım..

  5. Bu tahsisli başka bir gerçek ya da tüzel kişiye yapılacak olsaydı bir haftada karar verirlerdi. Şimdi, nalına da mıhına da nasıl vururuz hesabı var.

    Zor yani...

  6. SPK bu başvuruyu reddeder mi, sanmam...Ama ihtimal yok değil diyemem. ODAŞ borçları ödediği ile kalır; sermaye avansı olarak koyduğu o parayı nasıl geri alır o da zor bir durum. Mal zaten piyasada birilerinin elinde. Borçsuz ve "yeni yatırımlara hazır" bir şirketin piyasa değerine onlar karar verecek...YTD

  7. #615
     Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    SPK bu başvuruyu reddeder mi, sanmam...Ama ihtimal yok değil diyemem. ODAŞ borçları ödediği ile kalır; sermaye avansı olarak koyduğu o parayı nasıl geri alır o da zor bir durum. Mal zaten piyasada birilerinin elinde. Borçsuz ve "yeni yatırımlara hazır" bir şirketin piyasa değerine onlar karar verecek...YTD
    Madem özelden sormayın diyorsunuz, açıktan sorayım satış hedefiniz ne olacak?
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

  8. Üstat;Onlar , o izini almadan böyle bir işe kalkışmazlar.Diyet var.

Sayfa 77/383 İlkİlk ... 2767757677787987127177 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •