Alýntý Originally Posted by mersey Yazýyý Oku
Atsan atýlmaz. Satsan satýlmaz. Zaten Sasa ile bundan gayrisi uçtu gitti. Satýp nereye gidicez. Pahalý mahalý ama beklenti yine bunda. Sessizce çantadan tavþan çýkarmasýný bekliyoruz. Þunuda söylemesem olmaz. Tamam bu senede 3-5 kat gitmesini zaten kimse beklemiyordu. Dudu Bey geçen sene beyler 2023 ün hakkýndan yiyoruz diye bas bas baðýrdý.

Ama ben þahsen bu sene þunlarý beklemiyordum. 1) Borçlarýn bu kadar artmasýný 2) karýn negatife dönmesini 3) Pet mama tesisinin katkýsýnýn bu kadar gecikmesini. 4) Oyaðýn hisse satmasýný (Demekki hakim ortak hissenin bu deðerlerde sasacýlar gibi pahalý olduðunu düþünüyor. Yoksa para lazým olunca satýlacak mal olarak gözden çýkarabileceði ilk mal bu olmazdý) 5) En fazla üzüldüðümde þubatta baþvurusu yapýlmýþ ferbis arzýnýn bu kadar gecikmiþ olmasý. Neredeyse ülkede arz olmayan þirket kalmadý. Ferbis hala bekliyor. Þirketten duruma dair bir açýklama yok. Bende artýk sürecin þirket tarafýndan bilinçli geciktirildiðini düþünmeye baþladým. Eksik evraðýn tamamlanmamasýyla pekala geciktirilebilir. Belkide süreç baþlasa da zamanlamanýn uygun olmadýðý düþünülüyor. Belkide ferbis arzýnýn etkisiyle kaðýdýn tekrar bir sýçrama yapmasý istenmiyor. Arz haberini kullanarak geri kalmýþ bu kaðýdý yukarý sürecek para babalarý mutlaka çýkardý. Oyakta bu seviyelerden pay sattýðýna göre biz biraz daha bekliyeceðiz. Yoksa geçenki gibi bu satýþý 40-50 lerde de pekala yapabilirdi. Ama ben yatýrýmcý olarak bu gecikmeye dair bir açýklamayý hakettiðimizi düþünüyorum. En son yatýrýmcý bilgilendirme raporunda ferbis arzýnýn 2023 te tamamlanmasýnýn planlandýðýna dair bir cümle var. Kaldý 3,5 ay. Pet mama tesisi iþine dönmez umarým.

Belkide en önemli konu bizim de dýþýmýzda makro tarým politikalarý. Eminim hepiniz çevrenizde gözlemliyorsunuzdur. Tarým yapan nüfus hýzla tarýmdan uzaklaþýyor. Ýþ aðýr ve adam emeðinin karþýlýðýný alamadýðýný düþünüyor. Tarlayý boþ býrakýyor. Bunun yanýnda verimli tarým arazileri bazý bölgelerde maalesef imara açýlýyor. Adam atadan tarým yaptýðý arazileri bir imzayla mütahide verip hiç yorulmadan onlarca daire sahibi oluyor. Kiraya verse o arazilerde tarýmdan kazanacaðý paranýn belkide 10 katýný kazanacak hiç yorulmadan. Hayvaný olup süt üretimi yapanlar para kazanamadýklarý gerekçesiyle hayvanlarýný kasapa veriyor. Peki gelelim saadete. Biz bu yatýrýmlarý kimin için yapýyoruz. Kime satýcaz bu tohumu, gübreyi, ilacý. Satsak parayý tahsil etmek baþka bir dert. Esas beni makro ölçekte endiþelendiren bu husus. Ýnþallah tarým alanýnda en kýsa zamanda bu durumlarý tersine çevirecek radikal tedbirler alýnýr.

Yazmamaya gelince ben size dememiþmiydimci 3-5 kiþiyle polemiðe girmeme adýna yazmýyoruz. Sanki onlarýn parasýyla yatýrým yapýyoruz. Beðenmiyorsan almazsýn. Almadýysan gelipte burada mutsuz insanlarýn mutsuzluðundan mutlu olmaya çalýþmazsýn. Cümleten hayýrlý cumalar.
Teþekkürler Sayýn Mersey.Güzel özetlemiþsiniz.Her yazdýðýnýza katýlýyorum.Ve ayný sorular herkes gibi kafamý kurcalýyor.
Bekleyeceðiz.Çocuk bizim çocuk.Yapacak birþey yok.

SM-N770F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.