Benim anladýðým kadarýyla Kýrmýzý düþerken , yeþilin yükselmesi fiyatýn yükseleceði sinyalini veriyor.
Geçen sene Eylülde baþlayan yükselme süreci; kasýmda hýzlanmýþ aralýk ayý top noktasýna gelmiþ daha sonra 1 yýl sürecek yatýrýmcýyý düdük... pardon yatýrýmcýyla seviyeli bir iliþki dönemine girmiþ.
Zaten yýllardýr benim gibi mal gibi bekleyen yatýrýmcý biliyor ki ; önce bir haber gelir. Partnerlik olur satýþ olur.
Bu haber abartýlýp tavan yapýlýr. Sonra gartner raporlarý yazýlmaya baþlanýr ve bu þirketin bu sene güzel iþler yaptýðýný düþündürür ve tavan olur. Sonra bilançoda3C2023 bilancosunda; 4.çeyrek güzellemeleri baþlar.Sonra birileri twitterda orda burda þirketi parlatmaya çalýsýr. Þöyle güzel böyle tatlý yanaklarýný mýncýrmak istiyorum dediði bebek þirket aslýnda elinde kýrbaçla bekleyen zenci çetesidir. Þirket hiç girmediði raporlarýn ilk 10 una giren en deðerli þirkettir.
Sonra yeni yatýrýmcýlar gelir. Grafikler atýlýr , vay þöyle yaðlý þirket vay böyle ballý þirket , vay 5 yýla büyüyüp trilyor dolarlýk olacak þirket..
Ýnancýmý kaybetmiþ biri olarak konusuyorum kimseye inanýp güvenmeyin ben dahil. Þu anda burada 2-3 kiþi yazýp çiziyoruz yarýn birgün buraya deliler gibi yazan eden olur bunlarý okur. Hiç ama hiç kimseye güvenmeyin.
Dolar bazýnda Kront 2011 den bu yýla sadece %200 büyümüþtür.
0,44 USD den 1,14 USD olmuþtur.
En yüksek 3,78 USD ile 2021 yýlý þubat ayýnda gerçekleþtirmiþtir. Matematik....
Bedelli sermaye arttýrýmýnýda göz önünde bulundurup;
Önemli Notum þudur : Baktýnýz KAP geldi partnerlik vs. kýpraþmaya baþladý yukarý doðru sürecekler demektir. Baktýnýz kap geldi kurumsala sattýk diye ...nüzü kýzgýn demirle daðlamýþlar gibi kaçýn...
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
ne demiþtim aylar hatta yýllar önce ..
1- borsa ralli yapacak..
2- yatýrýmcý sayýsý artacak.
3- Enflasyon 2026 yýlýnda tek hane olacak
4- Dolar 50 tl olacak... ( OVP hedefinde 43,9 yl 2025 için koyulmuþ hükümet tarafýnndan. ÞU ana kadar daha önce dolar için OVP hiç bir hedef tutmamýþtý.. örnek ne dolar hedefi gerçeklþeti ne de enflasyon.. https://www.indyturk.com/node/408801...ldu-ne-bulundu ..
Hadi diyelim 43,9 oldu dolar kuru da 50 tl olmadý... Benim ha 43,9 olmuþ ha 50 tl olmuþ ayný þeyler ..aralarýnda yüzde 15lik marj var sadece 43,9 tl ile 50 tl arasýnda.
5-Sosyal medya kullanýmý daha da artacak...
A.Tarýk OCAK
@fiboborsa diye twitter kullanýcýsý senin hissesinin paylaþmýþ teknik olarak ama fiyat hedefi vermemiþ.. https://twitter.com/fiboborsa/status...09104253034864
Daha önce bu kiþi sanýrým 1-2 ay önce paylaþmýtý ve o gün sen çakmýþtýn hisseyi aþaðýya..
Sana tavsiyem pazartesi yýllardýr sürdürdüðün döngüye devam et.. birileri senin hissen ile ilgili teknik ve temel bi þey paylaþýnca , hisseyi negatif aþaðýya çak !!
ee yýllardýr zaten bunu yapýyorsun..
özellikle bu saatten sonra bunlarý yap ki , emekliliðin de bi o kadar hýzlansýn sen de emekliliðinin tadýný çýkarasýn..
2025 yýlýnda 15 milyon yatýrýmcý sayýsýna karþý þu an iþlem gören hisse senedi sayýsýnýn ise ,sadece yüzde 50 artarak sadece 700 hisseye ulaþmasýnýn bekliorum.
2025 yýlýnda dolarýn 50 tl olmasýný bana göre artýk yüzdee 99,9 oldu. Hatta þimdiden geleceði satýn alýyorum ve dolarý 50 tl olarak görüyorum. þu an bile her þeyi hesaplarken dolarý 50 tl olarak baz alýyorum.
2025 yýlýnda Borsa istanbul bist 100 endeksinin 25 bin puana gelmesini bekliyorum.
Sosya medyayý borrsa için bilgi amaçlý kullanýmýn da hýzla artmasýnýn bekliyorum. Ve milyonlarca yeni sosyal medya kullanýcýnýn hesap açmasýný ve sebeb olarak ta borsa hakkýnda gündemi, þirlerkerleri takip etmez , þirketler hakkýnda kolay bilgiye , hýzlý bilgiye eriþmek vs.
NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin
Son düzenleme : lionnes1; 09-09-2023 saat: 12:56.
düzeltme gelirse yeniden atlarým trene
Bir kaynak daha buldum, Grafikirlerim Hocamýn penceresinden
https://twitter.com/grafikirlerim/st...32065387597900
Para Dergisi’nde bu hafta..
-Borsada sonbahar bereketi: Endekste yeni hedef 10.500
https://twitter.com/ParaDergisi/stat...84988709347657
Para dergisi endeks için 10 bin 500 puan hedefi var demiþ..
ulan þimdi mi aklýnýza geldi endeks 8 bin 300 puan olunca mý aklýnýza geldi bu hedefler?
endeks 1300 puanken kafanýz neredeydi ? hadi 1300 puanlarý geçtim , endeks 4 bin puanlardayken de kafanýz neredeydi ?
ben aylar önce söylemiþtim bu hedefleri ,bunlarýn aklýna ise daha yeni geliyor.
Yer Ýmleri