Sayfa 997/1002 İlkİlk ... 497897947987995996997998999 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 7,969 - 7,976 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

Serbest fon olduğu için nitelikli mi olmak gerekiyor ..
    nitelikli olmadan intelikli beyanı verince nolur zararı nedir?
    Son düzenleme : paramanya; 13-09-2023 saat: 01:28.

2.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Serbest fonları olmak için nitelik yatırımcı olma şartı var. 1 Milyon TL. Bankalar sistemden sizin toplam varlık bakiyenizi görebiliyorlar. Hızlıca işlemi SPK ya bildirirler. Ben kendi adıma serbest fonlardan fazla performans alamadım.

3.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Sayın paramanya,
    Nitelikli yatırımcı olmanın herhangi bir sıkıntısı yok.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

4.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Sayın paramanya,
    Nitelikli yatırımcı olmanın herhangi bir sıkıntısı yok.
    Bazı aracı kurumlar kriterler sağlanmasada off the record bu işlemi yapabiliyor. Ama belgede sahtecilik olacağı gerekçesiyle ve ileride bir yaptırımı olabileceğinden dolayı şahsen çok önermiyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Bazı aracı kurumlar kriterler sağlanmasada off the record bu işlemi yapabiliyor. Ama belgede sahtecilik olacağı gerekçesiyle ve ileride bir yaptırımı olabileceğinden dolayı şahsen çok önermiyorum.
    1 milyon eskiden önemli bir miktardı. Şimdi anlamadı kalmadı. Kredi kartı limitim 500 bin oldu. Yarışmada bile 1 milyon veriyorlar hala. Sıfır araba alınmıyor.

6.  Alıntı Originally Posted by cenkbjk Yazıyı Oku
    Merhaba bir sorum olacak bilgili arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim. Eşimin vadesiz mevduatta bir miktar dövizi vardı bende vadesizde kalmasın risksiz dolar fonu alalım bakmasa da damlar dedim. Bu yüzden dolar olarak yapıkredi balat serbest döviz fonu aldık. Fonun içeriğinde %58.94 özel sektör dış borçlanma araçları, %38.25 kamu dış borçlanma araçları, %2.29 döviz, %0.5 kamu kira sertifikaları (döviz), %0.2 yatırım fonları katılım payları var. Bu fon son bir ay %0.16 zarar yazmış. Eşim de soruyor hani hiç düşmeyecek az da olsa dolar getirisi getirecekti diye.. Bu fon hangi nedenle düşmüş olabilir..

Düşük riskli olan döviz fonları Akbank PAL, Garanti GPL, Deniz DAS, ve Finans OJB dır.

Sizin seçtiğiniz fon olan Yapı YPL de risk oranı daha yüksektir, artı eksi getirisi olabilir Eurobond değerlerine göre. Yani günden güne değişkenlik gösterebilir.

Eğer %100 kesin getiri istiyorsanız, İşbank veya Ziraatten Eurobond alın kısa orta vadeli, piyasa yapıcı bunlar olduğundan alım satım makası en düşük bunlarda. Vade sonu getirisi kesin garantidir. 1 yıllık veya 2 yıllık kısa vadeler düşünülebilir, 1000$ lık nominal dilimler de alınabilir. 6 ayda bir kupon ödemesi var. CDS düşükken alınırsa getirisi daha da yüksek olacaktır. CDS yüksekken alınırsa getirisi daha az olacaktır. Fakat aldığınız andaki getiri satmadığınız sürece vade sonunda kesindir.

NKL 0.098 getirmiş 1 puan için nitelikli beyanı sıkıntı olacaksa gerekyok..

8.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    NKL 0.098 getirmiş 1 puan için nitelikli beyanı sıkıntı olacaksa gerekyok..
    ayrıca serbest fonlarda %10 stopaj var.

Sayfa 997/1002 İlkİlk ... 497897947987995996997998999 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •