borsada temeli olmayan tekniğe inanmam tekniği para yapar tahtacı hangi hisse olursa olsun spekülatif olarak istediği yere çıkarır sonra yatırımcının üzerine yıkar aldığım hissenin geleceğine bakarım 2013 yılında amerikada fabrika kuracağım dediğinde az da olsa almıştım bölünmeden önce 2020 ye kadar çoğalttım bu arada elimdeki hissenin % 10 gibi sat al yapıyorum 2020 / 12 aylık bilançosu hasılat önceki yılın hasılatına göre 800 milyon düşük geldi zarar da yazdı elimdeki hisseleri azalttım 2021 ekim ve 2022 mart ayında da en yüksek 39 00 gördükden sonra düşeni yukarı kesmesi ile sattıklarımı 25 00 / 27 00 fiyatlarda yerine koydum 100 00 tl ye kadar sat al yaptım hissemi hiç azaltmadan
100 00 den sonra sat al yapmıyorum 2023 / 12 aylık bilançoyu göreceğim esas 2024 / 12 aylık bilançoyu görmekistiyorum amerikada aldıkları ve kapasite artırdıkları türkiyeden geniş çaplı boru fabrikayı söküp amerikaya kurdular bunların meyvesini hasılatlarını göreceğiz dolar 2024 sonunda ne kadar olacağını tahmin edemiyorum .tahtacı 2023 ve 2024 bilançolarını satın alıyor şirket ayrıntılı bilançosunu dolar üzerinden yapıyor yatırımcı aldığı hisseye bir vade biçmesi 6 ay 1 sene 3 / 5 sene gibi veya daha fazla .
yoksa devamlı hisse al sat hisse değiştir bu şekilde hiç bir yatırımcı kazanamaz ancak borsacı olurlar yatırımcı olan kazanır hisse için şuraya gidecek buraya kadar düşecek diye rakam vermem yatırımcılarıda karamsarlığa düşürmem . şirketlerin geleceğini okuyabilirsem gideceği yeride tahmin ederim onun için inmiş çıkmış hiç umurumda olmaz gelecekte vereceği temettülerle yatırımcılar hayatını çok rahat edererek geçirir hissede o oranda yükselmesini devam ettirir .
yatırım tavsiyesi değildir
Yer İmleri