Sayfa 826/1001 İlkİlk ... 326726776816824825826827828836876926 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 6,601 - 6,608 arası.

Konu: Viop LIV

1. Son üç beş gündür hep tufaya getirdi beni pala beni. Bu üç beş günde benim aldığım geceye girdiğim hisselerim iki kez tavan yaptı diğerlerini toplam getirisi iki tavan. Tabi yazdım bunu Pala'nın hesabına. Artık %2,5 ugu beğenmez olduk ya ne günlere kaldık

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Benim işim bu sanatım bu bunu yapamazsam yaşayamam.

Bak 43.5 ereğli yüklenirken ve bugün tavana doğru gidince aldığım keyif başka hiç bişeyde yok. Biraz da borsanın zevki.

Çözüm olarak şöyle yapıyorum ana malım paket, ev arsa vs almadığım sürece kıpırdamıyorum bilanço dışı.

VIOP ve hisse hesabımdan long short ne istersem paramın %20 siile oynuyorum rahat rahat. Paranın %20 si ile 4 kaldıraçla bütün malını hedge edebiliyorsun, bu bence çok değerli.
    Seninle Alper deki yürek bende olsa her gün okkalı kazanırım da benim ki çeyrek olduğu için olmayo

3. KAP: BRSAN [ ] BORUSAN MANNESMANN BORU SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İhraç Belgesi

Orjinal Link:

https://www.kap.org.tr/Bildirim/1197176
    Dosyalar:

https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...8acc7c8a233e63

https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...8acc7c8a2c3e64

16 Aralık 2022 tarihli açıklamamızda, 3.000.000.000 TL (Üç Milyar Türk Lirası) tutarına kadar, yurtiçinde bir veya birden fazla defada, halka arz edilmeksizin, nitelikli yatırımcılara satılmak üzere, iskontolu, sabit kuponlu ve/veya değişken kuponlu finansman bonosu ve/veya tahvil ihraç etmek üzere Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'na başvuru yapıldığı belirtilmiştir. SPK tarafından 22 Eylül 2023 tarihinde yapılan bilgilendirmeye göre, ilgili başvuru 20 Eylül 2023 tarih ve 55/1167 sayılı karar ile onaylanmıştır. Başvuru formu ve SPK onaylı ihraç belgesi ektedir. İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi de mevcut olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.

4.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Benim raporum araç kullanabilir olarak %89 h sınıfı ehliyetim var. Yurtdışında üç yaşına kadar tertibatlı araç getirme hakkım var. Eğer 10 bin Euro civarında 1,6 motor geçmeyen benzinli yada dizel araç olursa düğünden sonra bakarız daha ortada para yok. Araştıracam
    boşkuş, bir yat alacam 50 milyon dinarlık.
    ufak sorunum var ama.
    ortada para yok henüz. asdasds.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Benim işim bu sanatım bu bunu yapamazsam yaşayamam.

Bak 43.5 ereğli yüklenirken ve bugün tavana doğru gidince aldığım keyif başka hiç bişeyde yok. Biraz da borsanın zevki.

Çözüm olarak şöyle yapıyorum ana malım paket, ev arsa vs almadığım sürece kıpırdamıyorum bilanço dışı.

VIOP ve hisse hesabımdan long short ne istersem paramın %20 siile oynuyorum rahat rahat. Paranın %20 si ile 4 kaldıraçla bütün malını hedge edebiliyorsun, bu bence çok değerli.
    Bu önemli bir detay...
    Yatırımcı profilleri tabiki sabit olamaz...İnsan keyif aldığı şekilde de yatırım yapabilir...Zamanında yaptığım için o hazzı da biliyorum..

Ben uzun süre day trade yaptım...Çok da keyif aldım ama çok da stresli oldum. Pozisyon büyüklüğü arttıkça o stres insanı yiyip bitiriyor..

Ondan sonra bilanço odaklı portföy şeklinde yatırım yapmaya başladım...Benim için daha kazançlı ve daha az stresli oldu...

Günün sonunda az stresi tercih ettim ve yatırımcı profilim şekillendi..
    Ama doğru hissede ne kadar az hareket , o kadar çok kazanç olayı doğrudur....

6. Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarını belirledi

Merkez Bankası'nın (TCMB) yaptığı açıklama aşağıda bulunuyor:

Bankalar tarafından kredi kartı işlemlerinde uygulanabilecek azami faiz oranlarının hesaplanabilmesi için gerekli olan referans oran, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/4) kapsamında belirlenen yöntem ile hesaplanarak ilan edilmektedir.

Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde (nakit çekim veya kullanım işlemleri hariç) uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı, aylık referans orana 55 baz puan eklenerek belirlenir. Kredi kartları vasıtasıyla yapılan nakit çekim veya kullanım işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı aylık referans orana 131 baz puan eklenerek belirlenir.

Yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı, Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranının yüzde 80'inin virgülden sonra iki hane olacak şekilde yuvarlanması suretiyle belirlenir.

Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranları, Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranlarına 30 baz puan eklenerek belirlenir.

Yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranı, yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranına 30 baz puan eklenerek belirlenir.

Katılım bankalarınca kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık akdi kâr payı oranları aylık azami akdi faiz oranlarını, aylık gecikme cezası oranları ise aylık azami gecikme faiz oranlarını geçemez.

Ayrıca, Mevduat ve Kredi Faiz Oranları ve Katılma Hesapları Kâr ve Zarara Katılma Oranları Hakkında Tebliğ (Sayı:2020/3)'de kredili mevduat hesaplarında uygulanacak azami akdi ve gecikme faiz oranlarının Bankamızca belirlenen azami oranları geçemeyeceği hüküm altına alınmıştır.

Aşağıdaki tabloda yer alan faiz oranları ilgili dönemler için geçerli olan azami oranlar olup, bankalar söz konusu oranları aşmamak koşuluyla kredi kartı işlemlerinde uygulayacakları faiz oranlarını serbestçe belirlemektedir.

7.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    boşkuş, bir yat alacam 50 milyon dinarlık.
    ufak sorunum var ama.
    ortada para yok henüz. asdasds.
    Bozkuş a para deme hemen soğur senden. Bozkuştan kırıntı koparmak için kıyametin kopması gerekir

8. KAP: ARCLK [ ] ARÇELİK A.Ş. Pay Dışında Sermaye Piyasası Aracı İşlemlerine İlişkin Bildirim (Faiz İçeren)

Orjinal Link:

https://www.kap.org.tr/Bildirim/1197166 Pay Dışında Sermaye Piyasası Aracı İşlemlerine İlişkin Bildirim (Faiz İçeren)

İlgi: 01.02.2023, 21.07.2023, 13.09.2023, 18.09.2023 ve 22.09.2023 tarihli özel durum açıklamalarımız. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 21.09.2023 tarihinde Tertip İhraç Belgesi verilen, Euronext Dublin Borsası'nda kote edilen tahvillerin yurtdışında yerleşik yatırımcılara satışı 25 Eylül 2023 tarihinde tamamlanmıştır. Yurtdışında ihraç edilen ve satışı tamamlanan nominal değeri 400 Milyon ABD Doları, vadesi 5 yıl, itfa tarihi 25 Eylül 2028, %8,5 yeniden satış getirisi üzerinden fiyatlanmış ve kupon oranı %8,5 olan tahvillerin satışına ilişkin tutarlar Şirketimiz hesaplarına aktarılmıştır.

Sayfa 826/1001 İlkİlk ... 326726776816824825826827828836876926 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •