Sayfa 687/907 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697737787 ... SonSon
Arama sonucu : 7251 madde; 5,489 - 5,496 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. İnternette PTA nedir diye arattığımızda kısaca şu bilgiler geliyor...

PTA, genellikle %99.98 saflıkta beyaz toz halinde, kristal yapıda bir petrol ürünüdür. Erimez. 300°C civarında süblime olur. Suda, kloroformda eterde ve asetik asitte çözünmez. Alkolde az çözünür. Alkalilerde tamamen çözünür. Yanıcıdır...

PTA, çeşitli polyester ürünlerin (polyester elyaf ve iplik, PET şişe, film) üretiminde hammadde olarak kullanılan bir petrokimyasal üründür....
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin aklı kendine

2.  Alıntı Originally Posted by aytunc Yazıyı Oku
    Gazetelerde 3 yıl önce bu haber çıkmıştı. Linkini de aşağıya kopyalıyorum...
    Önümüzdeki aylarda hayata geçirilecek PTA tesisleri bu anlaşmanın eseri olacak...
    SASA Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, bu anlaşma ile SASA Polyester Sanayi A.Ş'nin Çin ve Hindistan dışındaki en büyük polyester üreticisi olacağını belirtmişti...
    Bu dev yatırımın meyvelerini yakında göreceğiz... Hisseye kısa vadede etkisi ne olacak bilinmez tabiki...

https://www.haberturk.com/sasa-invis...%B1%20belirtti

Dünyanın tek hattaki en büyük kapasiteli ve en yüksek verimli Saflaştırılmış Tereftalik Asit (PTA) işletmesinin Adana’da kurulması için ilk imzalar atıldı. SASA Polyester Sanayi AŞ, Saflaştırılmış Tereftalik Asit (PTA) yatırımında dünya devi Amerikan Invista (Koch Industries) firması ile 935 milyon dolarlık lisans ve teknik hizmet anlaşması imzaladı. SASA, PTA yatırımında dünya devi Amerikan Invista (Koch Industries) firması ile 935 milyon dolarlık lisans ve teknik hizmet anlaşması imzaladı.
    Artık bitme aşamasına gelmiş PTA tesislerine lisans ve teknik hizmet veren INVISTA adlı dev şirket ortak olabilir mi...
    Bunu şu anda bilmiyoruz... Zaten böyle bir durum olursa bunu resmi olarak şirket duyurur... Ama henüz böyle bir durum yok tabiki...

3. 52,4'ten, son 4bin lotu satmıştım. Bugün tekrar ilk bin lotu aldım. Yeni kurulum yapıyorum Sasa Reğiz'e. Elinde yüksek lotu ve maliyeti olanların zor bir dönemeci daha olacak, o da Pta üretim hattının bu sene açılmaması. Bu aşamada, nakit döngüsü için tekrar "patron satışları" gelebilir, gidebilir. Yaşayıp göreceğiz.

Ayrıca sürdürülebilirlik raporunu okumayanlar, patronun neden hisse sattığını anlayamaz. Raporu iyi anladığımı düşündüğüm hatta "bildiğim" için Sasa'nın kağıt üstünde sunduğu kapasiteye ulaşması için para lâzım, patronda buluyor parayı bu aşamada. Kötü bir şey mi bu... Baktığımız yer kısa vade mi, uzun vade mi...

4.  Alıntı Originally Posted by Subutay Yazıyı Oku
    52,4'ten, son 4bin lotu satmıştım. Bugün tekrar ilk bin lotu aldım. Yeni kurulum yapıyorum Sasa Reğiz'e. Elinde yüksek lotu ve maliyeti olanların zor bir dönemeci daha olacak, o da Pta üretim hattının bu sene açılmaması. Bu aşamada, nakit döngüsü için tekrar "patron satışları" gelebilir, gidebilir. Yaşayıp göreceğiz.

Ayrıca sürdürülebilirlik raporunu okumayanlar, patronun neden hisse sattığını anlayamaz. Raporu iyi anladığımı düşündüğüm hatta "bildiğim" için Sasa'nın kağıt üstünde sunduğu kapasiteye ulaşması için para lâzım, patronda buluyor parayı bu aşamada. Kötü bir şey mi bu... Baktığımız yer kısa vade mi, uzun vade mi...
    Erdemoğlu, nitelikli yatırımcılara borsa dışında hisse satışı ile yatırımlara kaynak sağlama hususunu bir ara bir röportajında da açıklamıştı. Bir kaç ay önceki paylaşımlarda bu forumda olması lazım...
    Hatta gazetecinin bedelli sermaye artışı düşünüyor musunuz şeklindeki sorusuna ise ;
    Borsada ki sasa yatırımcısı bedelli olayını sevmez, o yüzden düşünmüyoruz... demişti...

Haberi sasa şirketinin resmi sitesinden buldum şimdi... linkini paylaşayım...

http://www.sasa.com.tr/duyuru/detay/...hesabina-gecti

5. Seans sonuna göre durum böyle...
    BOFA'yı alıcı tarafta görmek moral oldu...

[IMG][/IMG]

6. Patron bu dönüştürülebilir tahvilleri hisseyi kaç fiyat üzerinden anlaşacak ihraç olayını takip etmemiz lazım bize ilk o lazım ve hala bekliyoruz o kap gelmedi hala önemli Olan o fiyati 59 küsurat 46 kusurlardan verdi ihracı kactan yapacak o parayı hala içeriye koymadı bi alsın fiyat şu desin ondan sora tahsisli satışları hisseye koymaz patronda kurşun olmuş olacak ytdegil lütfen onu takip edelim ve bilgi paylaşalım milyarlık lotlari adam hemen satacak değil ortaklık 200 bin avro borç alırken de başlamış olabilir 2026 dolaşım dahada artacak tahsisli olacak bedelsiz vermez ise zate şirkette ki payını kaybeder onu dengeli tutmak için bölünmeler olacak vb .ytdegil ama patron şu kapı atsin artık şu fiyattan hisse fiyati ile tahvil ihracını kendime yaptım bunu bekliyorum ytdegil bol sabır olmadı nasip ytdrgil

7. Sunuda belirteyim pdtahvil olayı aslında arzu çoğaltıyor normalde hisseler kendine gelemez ama hissenin hikayesi büyük diye kaldıra biliyor ytdegil

8. Dün patron uyuya kalmamış 1 milyon lot almış

Sayfa 687/907 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697737787 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •