-
Þampanya üretiminde fýçý kullanan
Krug ve Bollinger var.
Bu gelenekten kopmadýlar.
200 yaþýnda aðaçlar kullanýlýyor.
Dom Perignon 1960’ta fýçý kullanmayý býraktý
Yýlda 5.000.000 adet üretim yapýyor artýk Dom perignon, buna fýçý yetiþmez. Ýnsanlardan böyle bir talepte yok.
Bollinger disgorgement‘ý da elle yapýyor.
Diðer firmalar makineyle otomatik yapýyor.
Kýsa video:
https://youtu.be/NL0qGipEPnI?si=Ybt3kMGwaPbJLWyv
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri