Sn.kazançkapısı bu mecra anladığım kadarıyla tamamen bir derya deniz? İşin ucunda AB' ye ihracattaki normlar ve kısa vadede belirlenen sektörleri gözönünde bulundurduğumuzda cidden hikâye muazzam.
Onur bey, bu sertifikasyon belgesini Karbon salınımı azaltımı belgesi olarak düşünürsek, sadece ATP şirketi mi verecek ? Ben mi yanlış anlıyorum ama nette araştırdığım kadarıyla Enerjisa v.s gibi şirketler de Karbon salınımı azaltım belgesi olarak da veriliyor diye okudum. ATP şirketinin vereceği bu belgenin farkı ne olacak ?
Kusuruma bakmayın amacım ortalığı bulandırmak değil kafama takıldığı için sordum, saygılarımla.
Ben sertifika da verecek diye biliyordum. Diğer şirketler gibi ..
Tabi sizler kadar bilgim yok. Şirketi detaylı yeni inceliyorum..
Kurulacak platform sadece Atatp özelinde mi şu an için?
Yurtdışında bu sertifikaları veren global bir platform var mı?
Son düzenleme : emregunes; 02-10-2023 saat: 23:55.
Yeşil enerji üreticileri (satıcılar) ile enerji sertifikasına ihtiyacı olan tüketicileri (alıcılar) buluşturan, yeşil enerji ve karbon sertifika ticareti yapılabilecek bir platform kuracak. İlk açıkladıklarında Türkiye'de tekti fakat şu anda borsada olmayan başka şirketler bu işe girişmiş midir bilmiyorum.
Başka şirket girmemiştir..bence kolay kolay da giremez..başka yazılım şirketi girebilseydi şu anda borsa işlemlerinin yapıldığı platforma girerdiler..çünkü borsa işlemleri ile sertifika işlemleri çok benzer olacak..hatta sertifika işlemleri daha zor ve karmaşık..
Bu işleri yapabilen şirket sayısı dünyada 3_5 şirkettir...sertifika işleri her yıl %27 büyüyor...muazzam bir potansiyel var..Türkiye'de tektir ATATP...bu işte de tekel olacak .
Yer İmleri