Sayfa 538/1001 İlkİlk ... 38438488528536537538539540548588638 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 4,297 - 4,304 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Lahmacun endeksi yapmıştım, hani var ya BigMac endeksi, onun gibin....68-70-75 diye gidiyordu, geçen tak 57 e düştü, garanti eşek etiydi...

Tabi ben Şaman olduğumdan, at eşek fark etmez, gayet lezzetliydi, sizi bilemem
    eşek eti biz de yiyoruzdur bilmeden illaki ama Doğulu bir arkadaş dididydi "eşek etini bi ye başka et yemezsin manyak mısın"
    aklıma şu laf geldi akabinde: "hep ot yiyen zamanla otlaşır, hep et yiyen zamanla hayvanlaşır" içimden bu salakta eşek eti yiye yiye suzme eşekleşmiş diye geçirmiştim

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Ya bence reisin bu kadar kasmasına gerek yok.Nasılsa allem kallem iktidarı muhalefeti bir şekilde iktidarı devam eder.Yahu gavurlar isteseler iki günde bizim ekonomiyi duman ederler.Ama her nasılsa seçim yaklaştımı putinden doğalgaz kıyağı gelir,aniden cds ler düşer doğusu batısı iktidarı muhalefeti pkk sı bir tiyatro reis gene iktidarını devam ettirir,ta ki göklerden bir karar gelene kadar.)))))O karar geldimi de reis bir bakmışın bir haftada tu kaka oluverir.Tıpkı özal ın anap ı gibi,tıpkı ecevit in dsp si gibi,tıpkı tansu çiller ve dyp si gibi hayal olur giderler de yeni gelen hayırlı bir şey yok.Bu demokrasicilik oyunu bitiyor gibi.Başka şeyler olacak tüm dünyada.Olacaklar reisi kk yı bahçeliyi falan çok aşacak işler.Bahçeli her şey değişecek derken boşa konuşmadı.
    boşa konuşmaz bahçeli reis de insanlar başta anlayamıyorlar kuşak farkından olabilir.

https://youtube.com/shorts/cZ1tcnQyK...8x4vORuZboh55p

Şimşek: Yatırım fonları, yatırım bankaları, özel fonlar, altyapı fonları, doğrudan yatırım yapan şirketler, bütün yatırımcı yelpazesi ile bir araya gelme fırsatımız oldu, ilgi çok yoğundu

Şimşek: İlgi büyük, bu normal, çünkü Türkiye'nin potansiyeli büyük

Şimşek: Algıda değişiklik var mı? Ciddi bir iyileşme var

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Şimşek: Bizim programın ana hedefi sürdürülebilir yüksek büyüme, hedefe ulaşırken fiyat istikrarı, yani enflasyonun düşük tek hanelere düşürülmesi, rezerv birikimi ve KKM'den çıkış gibi, birbirini destekleyen bütüncül bir yaklaşım var

Şimşek: Program önemli bir fırsat içeriyor, bu nedenle bütün kesimlerden, yatırımcılardan ilgi çok yoğun

Şimşek: Çok güçlü adımlar attık, enflasyonu çıpalayacak eşiklere doğru geliyoruz

Şimşek: Hem parasal, hem miktarsal, hem seçici kredi sıkılaştırmasına gittik, bunu destekleyecek gelir politikalarını ortaya koyduk

Şimşek: Küresel faizler yüksek ve yüksek kalacak diye öngörülüyor, bizim gibi ülkeler için bu karşıdan esen bir rüzgar

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

Şimşek: Doların güçlenmesi aleyhimize, çünkü euro bazında mal satıp ham maddeyi dolarla alıyoruz

Şimşek: Aylık bazda enflasyonda ciddi momentum kaybı başlayacak

*Şimşek: Ülkemizde bu program ile ekonomimizin temellerini, bünyesini ve dış şoklara karşı dayanıklılığını güçlendirmeye çalışıyoruz

Şimşek: TCMB'nin ortaya koyduğu bazı makro ihtiyati tedbirler var, rezerv birikimi ile ilgili çalışma devam ediyor, 22 milyar doların üzerinde artış var, net rezervlerde de ciddi artış var, devam edecek, ama piyasa koşullarının el verdiği ölçüde

Şimşek: Cari açık daralacak, neden daralacak çünkü biz büyümede yeniden dengelenme sürecindeyiz

Şimşek: Bu sene altın ithalatı 30 milyar doların üzerinde, bu negatif reel faizlerden kaynaklanıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Lahmacun endeksi yapmıştım, hani var ya BigMac endeksi, onun gibin....68-70-75 diye gidiyordu, geçen tak 57 e düştü, garanti eşek etiydi...

Tabi ben Şaman olduğumdan, at eşek fark etmez, gayet lezzetliydi, sizi bilemem
    Siz söyleyince kıllandım ben de kart ekstrelerine baktım. 60-73 giderken dün 65 olmuş. Lahmacuncular ortak kararla eşek etine mi geçti acaba?
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Şimşek: Gabar'daki petrol devreye girmeye başladı, 2025 sonunda günlük 100 bin varile varacak, Türkiye'nin ihtiyacının %10'ununu Gabar'dan elde edeceğiz

Şimşek: Önümüzdeki yıllarda petrol, doğal gaz üretimi ile dışa bağımlılığımız azalacak, enerjide yeşil dönüşümle bağımlılığımız azalacak

Şimşek: Finans dışı reel sektör döviz yükümlülüklerini azalttı

Şimşek: TL'nin bu saatten sonra kalıcı olarak değer kaybı için bir sebep kalmayacak, reel faiz patikasına girmiş durumdayız

Şimşek: Yapısal reformlar yapıyoruz, siyasi belirsizlik kalmadı, önümüzde bu programı uygulayacak 4,5 yıldan fazla zamanımız var

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şimşek: TCMB'deki ekip çok güçlü, güvenim tam, o konuda tereddüdüm yok

Şimşek: (Enflasyon tahminleri)Suudi Arabistan ve diğer bazı ülkelerin arz kısıtlamasına gitmesiyle petrol fiyatları arttı, bu etkili oldu, buna ek olarak Temmuz ayında programın geçiş dönemine hazırlık anlamında birçok adım attık, bir taraftan kuru serbest bıraktık , bütçeyi düzeltmek için tedbir aldık, seçim öncesi verilen ücret artışları sözleri yerine getirdik

Şimşek: Enflasyonda momentum kaybı aylık bazda önümüzdeki birkaç ay içinde başlayacak

Sayfa 538/1001 İlkİlk ... 38438488528536537538539540548588638 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •