Sayfa 412/662 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462512 ... SonSon
Arama sonucu : 5290 madde; 3,289 - 3,296 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

INTERESTING: As the US & UK have announced the deployment of naval assets to the Eastern Mediterranean in support of Israel, Turkey's navy has issued five NAVTEX warnings since October 10 which include notifications of live gunnery fire and military drills in THE Mediterranean.

16-20 Ekim'de donanmamiz ABD, Ingiliz ve Fransiz gemilerinin dibinde atisli tatbikat yapacak.

13 Ekim'de Biden bunu diyor: Turkey’s military offensive in northern Syria continues “to pose an unusual and extraordinary threat to the national security of the US.”

Borsada cok dikkatli olunmasi gerekli. Birileri bir kuyu kaziyor yine bizi de pisligin icine cekmek icin.

(alintidir)

TARİH DİYOR Kİ: BORSA SAVAŞLARI SEVER!

(Biraz uzun ama özetlemeye çalıştım. Mutlaka okumalısınız!!!)
    Dünyanın en karışık coğrafyasının tam ortasında duran Türkiye, son 25 yıl içerisinde biri okyanus ötesi olmak üzere 4 küresel toplu şiddetle sınav verdi.

1) KÖRFEZ SAVAŞI (YIL 1991): İLK BOMBA DÜŞER DÜŞMEZ RALLİ
    Bu süreçte yaklaşan savaşın sarsıntısına kapılan borsa hava harekatında ilk bombanın düştüğü 16 Ocak 1991 tarihine kadar %38.88 oranında değer kaybetti. Fakat ilk bombanın düştüğü günün ertesinde hiç kimsenin beklemediği bir şey oldu ve Borsa İstanbul %8.29 yükseldi. Bu tarihten sonra yükselişle hızlanarak devam etti ve tarih 26 Şubat 1991'i yani, ilk bombanın düştüğü tarihten 29 işlem günü sonrasını gösterirken, endeks düştüğü 33.62 puan seviyesinden 54.34 puana sıçramıştı. Yani Irak'a bombalar yağarken ve kara operasyonu başlayalı henüz 2 gün olmuşken Borsa İstanbul'un yatırımcısına getirisi %61.6'ya ulaşmıştı.

2) 11 EYLÜL 2001
    İkiz Kulelere yapılan ve Türkiye dahil tüm dünyanın canlı yayında dehşet içerisinde izlediği saldırıların olduğu gün, Borsa İstanbul günlük %8.93'lük düşüşle çöktü. Sonraki 7 işlem günündeki kayıp ise %21.40'ı buldu.
    Buna rağmen Borsa İstanbul'un 11 Eylül yası sadece 7 işlem günü sürdü.
    47 işlem günü geçtiğinde borsa endeksi %68 yükselmişti.

3) 11 EYLÜL RALLİSİNİ AFGANİSTAN OPERASYONU BİLE BOZAMADI
    Borsa İstanbul'daki düşüş sadece %1.31'di. Aslında 11 Eylül ertesi rallinin keyfini süren borsa, Afganistan'a düzenlenen saldırıyla hiç istifini bozmadı demek daha doğru olur. Afganistan Operasyonu'ndan 30 işlem günü sonra Borsa İstanbul %61.4 yükselmişti.

4)SADDAM'IN DEVRİLİŞİ (2003)
    Savaş yine öncesinde piyasada karşılığını buldu ve işgal orduları Saddam'ın topraklarına girene kadar (20 Mart 2003) Borsa İstanbul zirvesinden %31.4 düştü.
    Sonraki iki günde de kayıplar %7.8 daha arttı.

Fakat borsanın savaş yası yine çok uzun sürmedi. 24 Mart 2003'te başlayan yükseliş endeksi sadece 27 işlem günü sonra 8 bin 893 puandan 11 bin 510 puana kadar taşıdı.
    Yani endeks savaş sürerken
    % 29.43 değer kazanarak yeniden zirve yaptı.

---- 2003 sonrasında da bu ve benzeri birçok olaya borsa ilk başta olumsuz tepki verse de sonrasında hep zirve tazelemeyi başarmıştır. Unutmayın ki : ''Tarih tekerrürden ibarettir. ''

Bu kaynağa ulaşmama vesile olan @CNefesogullari
    hocama teşekkür ederim.
    Kaynak: Habertürk

3.  Alıntı Originally Posted by YATIRIM_UZMANI Yazıyı Oku
    bu arada iş bankası hissesi düşüyor ama vadeliye yatırana iş bankası hafta sonu bile kazandırıyor bunuda ilave edeyimde içim soğusun yatırım tavsiyesi değildir.
    Vade ne zaman doluyor. Bilelim de sonra bak ben aldıydım falan fıstık kolpa yapma buralarda. Siz bankacılar hiçbir zaman trader olamazsınız. Çünkü aynı tornadan çıkmışsınız. Kafa hep aynı. Oysa borsada büyük para istisnai durumlarda kazanılır. Bir borsacı kendisine asla acaba mevduat getirisinden geri kalırmıyım gibi garip sorular sormaz . Çünkü her zaman çok daha fazlasını kazanacağını bilir. Bakınız arşiv.

https://www.youtube.com/watch?v=QzyacJqudo0

Son 400 nedir bilmeyenden de bir cacık olmaz bu işlerde. Son 400 en iyi paranın kazanılacağı yerdir. Bunu görmek herkese nasip olmaz. Hele böyle borsa nedir bilmeyip abidik gübidik konuşanlara hiç.

Herhalde bu yazıdan sonra mevsim biraz soğudu ama buz lazım olacak. İstersen yanına Hüseyin Gaydeyi de al elinden geleni ardına koyma.Hürmetlerimle.

Ha bilesin benim işim bu iş. Bu git gellerin nereden nereye kadar olacağına kadar bilirim. Ama keriz değilim senin gibi kendini çok biliyor sananların olduğu bir yerde yazayım. Marifet de budur. Herkes hak ettiğini eninde sonunda alır. Benle mi bot bağladın. Buralar dutluktu bizim zamanımızda.

Çark etmek zorunda kaldığın zamanlar bakalım ne olacak göreceğiz.

Tesadüfi gelen başarıları kendi marifeti bilenler er geç gerçeklerle yüzleşir.

https://www.dizibox.tv/dizi/billions/7-sezon-billions/

Bir de özellikle burada kendisini çok akıllı sanan biri var. O giderken biz bazı konularda geliyorduk. Özellikle alttaki bölümü iyi izlesin.

https://www.dizibox.tv/the-capture-2...-5-bolum-izle/
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 15-10-2023 saat: 18:36.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

4. https://www.cnnturk.com/dunya/secile...atbikat-karari

Burada boş beleş konuşanlar oluyor. Biz olmasak Nato bu görevi icraa falan edemez. O yüzden buralarda bazı konularda desteksiz atmayın. Komik oluyorsunuz.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

5. ben yazdıklarını sonra silen yorumcuları ciddiye alıp cevap vermiyorum artık. herkes kendi yoluna kardeşim. uğurlar ola..

6. savaşlar sonrası borsa ile ilgili tespitlerinize katılıyorum zaten katılmamak elde değil gerçek bunlar. borsa belirsizliği sevmez. mesela israil kara harekati yapacak mı yapmayacak mı ? savaş bölge ülkelere sıçrayacak mı sıçramayacak mı ? vs. gibi belirsizlikler borsanın dengesini fena halde bozabilir. ama savaş başlar ve netice belli olur ise ( körfez savaşında amerika ve bölge ülkeleri saddama karşı birlik içerisinde hareket ettiler ve Türkiye genel olarak tarafsız kalmıştı ) dediğiniz gibi borsa hızla toparlar. şuan için henüz böyle bir şey ufukta görünmüyor. Yatırım tavsiyesi değildir..

7.  Alıntı Originally Posted by YATIRIM_UZMANI Yazıyı Oku
    savaşlar sonrası borsa ile ilgili tespitlerinize katılıyorum zaten katılmamak elde değil gerçek bunlar. borsa belirsizliği sevmez. mesela israil kara harekati yapacak mı yapmayacak mı ? savaş bölge ülkelere sıçrayacak mı sıçramayacak mı ? vs. gibi belirsizlikler borsanın dengesini fena halde bozabilir. ama savaş başlar ve netice belli olur ise ( körfez savaşında amerika ve bölge ülkeleri saddama karşı birlik içerisinde hareket ettiler ve Türkiye genel olarak tarafsız kalmıştı ) dediğiniz gibi borsa hızla toparlar. şuan için henüz böyle bir şey ufukta görünmüyor. Yatırım tavsiyesi değildir..
    Büyük dalgada sörf yapan küçük dalgalara enerjisini harcamaz. İş işten geçince görürsün tüm piyasa ile beraber. Bak bu yazı da silinmez.

Engelle gec guzel kardesim. Bana sonra tesekkur edersin.

Alintiladigim yaziya ben katilmiyorum ayrica. Savastan once borsanin posasini cikarmislar ve Irak'a girecekleri belli idi zaten. Kac sene Bush WMD deyip durmus. Dolar bazli 1/4'une inmis savas cikana kadar 9/11'den sonra. Savas ciktiktan 3 senede sonra dolar bazli tapi cikmis ancak. Tabi bire bir karsilastirmak dogru olmaz. Hukumet kurulamiyordu, vs.

Su anda cok daha degisik faktorler var. Filistin konusu 100 senedir gidiyor, dunyayi polarize edecek bir olay. Kimin neye start verdigini anlamak zor. Gelismeleri takip etmek lazim. Ben hic islem yapmayacagim sahsen.

Sayfa 412/662 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462512 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •