Originally Posted by
mersey
Bir önceki mesajýmda bir deðil birden fazla olumsuzluktan bahsettim üstat. Eski üst yönetim verdiði mesajlarla son 1-2 yýlda bir hayaller alemi oluþturmuþtu ama 2023 te gerçekler yüzümüze Osmanlý tokadý gibi çarptý maalesef. Gelirlerden çok daha hýzlý artan bir borç stoðu ile baþbaþa kaldýk ve en sonunda duran varlýk satýþý da yapmak zorunda kaldýk.
Uzunca süredir bu forumda yazýyorum ve hep yazdýðým þu oldu; Gelirleriyle orantýlý bir yatýrým planlamasý. Ama biz öyle yapmadýk. Yeni yatýrýmlardan kaydadeðer bir kazanç saðlayamadýk. Borçla ve bedelliyle agresif bir büyüme politikasý izledik. Tarým ve Gübre sektörününde hali ortada. Uzun vadelerle satýþ yapýyorsun, tahsilatlar gecikiyor.
Geçen sene bedelliden gelen gelirin neredeyse tamamýný Özbek yatýrýmýnýn finansmanýna ayýrdýk. Tesisin ne zaman üretime baþlayacaðýna dair aramýzda en ufak bir fikri olan var mý. Þubatta Ferbis arzý ortaya atýldý. 10 aydýr bekliyoruz. Bunu bari 2023 te arz furyasý dinmeden becerebilseydik.
Þimdi sen yine satýn kurtulun diyeceksin ama artýk satýlacak ortam yok. Endeks 4k dan 8k ya giderken SASA ve bu hariç zaten giden gitti. Açýkçasý ferbisin arzý için diþimi sýkýyorum. Bir rüzgar getirebileceðini ümit ediyorum. Yoksa performans açýsýndan çokta bir beklentim yok.
Inanan beklemeye devam edecek, inanmayan, umudunu kaybeden de gidecek.
Saglik onemli.
Bi de sagliktan olmak var Allah korusun.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer Ýmleri