Sayfa 274/700 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374 ... SonSon
Arama sonucu : 5598 madde; 2,185 - 2,192 arası.

Konu: HEKTS - Hektaş Ticaret

  1. oyak tepede mal satarken çok bilmişlik yapanları sahneye alalım...

    laf sokanları...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

  2. Geçen sene hisse operasyon yedi olay bu.50 sonrası; 100 ler ;10 dolarlar havada uçuşunca aselsn da olduğu gibi gelene gidene verdiler.En sonda patron sattı naneyi yedik.

  3. #2187
     Alıntı Originally Posted by delimeli Yazıyı Oku
    DÜŞÜNCELERİM:

    Türkiye Ekonomisi

    Şimşek ve Erkan'a birlikte enflasyonu kontrol altına almak için para politikası yön değiştirdi. Parasal sıkılaşma uygulanıyor. MB politika faizini artırıyor. Politika faizinin yılı muhtemelen 37,5-40 civarında kapatma ihtimali yüksek.

    Parasal sıkılaşmaya paralel olarak mevduat ve kredi faizleri de yükseliyor. Yükselmeye devam edecek.

    Para pahalanıyor.

    Piyasada likidite ve kredi daralıyor.

    Yabancı kendini garantiye almadan (kur anlamında) Türkiye'ye girmek istemiyor.

    Bunun için enflasyonda düşüş sürecine girildiğini görmek, ekonominin kırılganlığının azaldığına şahit olmak (rezervlerde artış), para politikasında değişikliğe gidilmeyeceğinden emin olmak istiyor.

    Kısacası dövizini en iyi fiyattan bozduracak zamanı bekliyor. Türkiye'ye girdikten sonra kurlarda bir patlama yaşayarak kayba uğramak istemiyor.

    Yurtdışı swap kanalının açılması yabancıların Türkiye'ye döviz getirip bozdurma durumunda kendilerine hedge imkanı sağlaması bakımından beklediği bir emniyet supapı konumunda.

    Swap kanalları hâlâ açık değil. Berat Albayrak zamanında swap kanalının kapatılması yabancıların çok ciddi zarar yazmalarına yol açtı. Şimdi yoğurdu üfleyerek yemek istiyorlar.

    Bu gerekçelere bakıldığında yabancıların Türkiye'ye girişi için uygun zaman sanki gelecek yılın ortaları gibi duruyor.

    Dış Dünya'da ABD ekonomisinde işler fena gitmiyor. Resesyon tehlikesi beklenmiyor. Faiz artışlarında sona gelindiği yönünde bir kanaat var. Ancak faizlerin uzun bir süre yüksek seyretmesi bekleniyor (gelecek yılın ortalarına kadar).

    ABD'de faiz indirimlerin gelecek yıl ortalarında başlanacağı beklentisi ve Türkiye'deki koşulların yabancıları ikna edeceği umulan tarihler üst üste çakışıyor gibi.

    Sonuç olarak; Türkiye'ye yabancı sermaye girişleri muhtemelen 2024 yılı ortasını bulacak gibi.

    Türkiye'de kurun MB'nın kontrolünde seçimlere kadar yavaş bir tempoda (enflasyona paralel olarak) artacağı beklentisi hâkim (enflasyonu kontrol etmek, umutları bozmamak adına).

    Kurların seçimlerden sonra (2023 yılındaki seçimlerinde olduğu gibi) ihracatı teşvik, ithalatı yavaşlatmak, cari dengeyi sağlamak adına serbest bırakılma ihtimali bulunuyor.

    Borsadaki yerliler tüm oyunu yabancıların girişi üzerine kurmuş gibi. Yabancı gelene kadar durumu 7400-8400 aralığında götürmeye çalışıyor.

    Kredililer faizler arttıkça çok zorlanmaya başladı. Zaman zaman onların yüzünden borsada sert satışlar görülebiliyor (algoritmalar yüzünden). Kaldıraçlı işlem yapılan vadeli pay piyasalarında margin call uygulaması (teminat tamamlama çağrısı) sık sık yaşanmakta.

    Sonuç; borsada yerlilerin yakıtı tükeniyor. Yükselen faizler de borsadan kaynak çalan bir alternatif konumuna geliyor.

    Borsa yeni bir hikâyeye ihtiyaç duyuyor. Ama ufukta henüz bir şey görülmüyor.

    Yerliler yabancıların girişine kadar dayanmaya çalışıyor. 3. Çeyrek bilançolar da açıklandı. Kârlar fena değil. Buna rağmen şimdilik beklentiler bitmiş durumda. Bilançolara bağlı olarak hisse değişimleri olabilir.

    HEKTAŞ'A GELİRSEK

    Küresel ısınma ve savaşlar gıdanın önemini daha da artırdı. Herkes bu konuda hemfikir.

    Gıda stratejik bir sektör.

    Türkiye'de gıda sektörü de bu anlamda çok önemli bir sektör.

    Ancak OYAK ve onun çok önem verdiği "tarımın Ereğlisi" mottosuyla ortaya çıkan HEKTAŞ iyi yönetilmiyor.

    OYAK 2022 Aralığında trade yapmak için Tarım Kredi Kooperatiflerinden toplu olarak 30 TL civarında aldığı 33 milyon lot Hektaş hissesini 51 TL fiyatlardan sattı.

    Hektaşta şişen balonu patlattı. Kağıt o zamandan beri iflah olmadı.

    OYAK 2023 Ağustos ayında elinde nakit parası olmadığı için Hektaş"ın Gebze arazisi-binalarını satın almak üzere ihtiyacı olan parayı temin etmek üzere elindeki bir kısım Hektaş hissesini (% 3,5) borsada 23,37 TL'den satarak 2,1 milyar TL gelir elde etti.

    Bu paranın 1,25 milyar TL'sini Hektaşa gayrimenkul bedeli olarak aktardı. Bu yolla Hektaş'ın finansman zorluğunu hafifletmeye gayret etti.

    Kasasına para girmesine rağmen bu rakam Hektaş'ın 10 milyarı aşan kısa vadeli borçlarının neredeyse onda biri seviyesinde.

    Ayrıca bu satış Kralın Çıplak kaldığını gözler önüne serdiği için moralleri daha da bozdu. Hektaş algısının daha da kötüleşmesine yol açtı.

    Hektaş yatırımcısı ümidini kaybetme noktasında.

    Bu satış Hektaşın zor durumda olduğu algısını güçlendirerek piyasadaki imajını iyice bozdu.

    Bütün bu olumsuz gelişmeler Hektaş yönetiminin hesapsız-kitapsız-yanlış plânlamaları nedeniyle ortaya çıktı.

    Tabi ki tek suçlu Hektaş yönetimi değildir.

    Diğer bir suçlu da Hektaşa yatırım hızı konusunda fren koymayan, geleceği okurken bu finansman zorluklarını öngöremeyen ve bu nedenle hızlı koşmasına ses çıkarmayan OYAK Yönetimidir.

    Hektaşta bundan sonraki beklentiler nelerdir?

    2023 yılı geçti.

    2024 yılında yatırımlardaki ilerlemenin etkisiyle yavaş bir toparlanma bekleniyor.

    Esas güçlenmenin 2025 yılında yaşanacağı ümit ediliyor.

    Şunu da unutmamak lazım; Hektaş tek başına kalmış öksüz bir şirket değildir.

    Arkasında Türkiye'nin 3. Büyük holdingi bulunmaktadır. Bu holdingin 500 bine yaklaşan bir üye grubu vardır. OYAK bu gruba hesap vermek zorundadır.

    OYAK'ın, bu kadar harcamanın yapıldığı, kendi bünyesinde ve Türkiye tarım sektöründe önemli bir yer tutan bu stratejik firmayı gözden çıkarması mümkün değildir. Firmanın yavaş ve zor da olsa toparlanmasına bir şekilde yardımcı olmak zorundadır.

    O zamana kadar bakalım yatırımcılarından kaç kişi bu duruma dayanabilecek o günleri görebilecektir.

    Yatırım tavsiyesi değildir. Yanılabilirim. Kendimi avutmak amaçlı düşüncelerimdir.
    Güzel bir analiz teşekkürler KEL levent e çok mu güvenildi acaba en son TV YE ÇIKDIĞINDA ayakları yerden kesiyordu burnumuzu BOKTAN çıkaramaz olduk

  4. @delimeli komutanım çok teşekkurler, guzel bir yazı olmuş. Sonuçta ya sabredecegız ya da satıp başka kağıtlarda sansımızı deneyecegız. Aslına bakılırsa hisselerin getirilerine bir aylık 3 aylık 6 aylık 1 yıllık 3 yıllık ve 5 yıllık olmak üzere baktığımızda hepsinde farklı sonuçlar görürüz 5 yıllık getirisine baktığımızda hektaş belki de borsanın ilk üçündeki şirketten biriydi birkaç ay öncesine kadar ama 6 aylık ya da 1 yıllık bakınca da zarardayız şimdi iki yıl daha bekleyip iki buçuk yıl sonra baktığımızda belki de tekrar en çok getiri getiren hisseler arasına girebileceğiz borsada bu işler böyle yürür..


    Zorlu bir sureç bizi bekliyor. Bir mucize olmazsa 2 yıldan önce toparlsması zor ama yabancı bir ortak falan olsaydı ya da Alarko bızım %25 imizi alsa durum degısırdı sanırım

  5. Hanginizdi yav birisi Yarra Yering şampanyası paylaşmıştı burda.

    Hepimize ikişer şişe ondan lazım

  6.  Alıntı Originally Posted by 1event Yazıyı Oku
    5,2 milyar hasılatı olan bir şirket. Piyasa değeri 54 milyar. Hasılatın tamamı kar olsa kaç fk yapar

    Sent from my SM-S908E using Tapatalk
    Hektaş'ın o fiyatlara yükselme sebebi gübre işinden ne kadar kar elde edeceği ile ilgili değildi bence. Yatırımcıların en büyük umudu tohum şirketinin ar-ge'de önemli işler yapması beklentisiydi. O alanda da ar - ge sonuçlarının yaklaşık 3 yıl sonra alınacağını okumuştum. Bu tartışmaların üzerinden hayli süre geçti. Umarım sonuca yaklaşmışlardır.

  7. #2191
    Başlığa ait bilgiler
    Bu başlığı şu anda 62 kişi okumaktadır. (18 üye ve 44 ziyaretçi)

    Elinizdeki lotları tabana yazın sayım yapacağız.
    Burada yapılan paylaşım yazılan bilgi yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

  8. #2192
    ben ferbis merbis borç alacak teknik meknik anlamam bilmem
    ama önce 1x lu rakamlar sonra tek haneler ve nihai hedef 7 buçuk
    7,5 olmadan bir lot almam
    şimdi bana bilgisiz cahil fırsatçı ne derseniz deyin
    her şeyin bilgi olmadığını size kanıtlayacağım

Sayfa 274/700 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •