Originally Posted by
Desidero74
Bir AKP li tanýdýðým akademisyen var, aslýnda artýk yüzünü görmek istemiyorum ama arada bir telefon açýp ne düþündüðümü öðrenmek istiyor. Epey tartýþmalarýmýz oldu. Ama yine de zayýf da olsa biraraya gelmeden konuþuyoruz yýlda 3 defa falan. Akrabalardan Akp li olanlar lâ da neredeyse iliþkiyi kestim hemen hemen ne selam ne sabah var. Þu anda fikir deðiþikliði olan var mý onu bile bilmiyorum.
Þimdi asýl söylemek istediðim þu , 2 gün önce bu akademisyen beni aradý ve konu Gazze meselesine ve Hamas'a geldi, ben Hamas'ýn Ýsrail'e hizmet ettiðini sonuçlarýnýn bunu gösterdiðini söyleyince, liderinden ayrý düþmemek adýna hemen " Zaten Ýsrail saldýracaktý, hem de her gün zaten orada 3, 5 kiþi öldürüyordu, vb, " yani bu zihniyet nasýl bir mantýkla bunu üretir nasýl bir ideolojik körlüktür anlamam mümkün deðil, bir de tutmuþ oradakilere bir sormak lazým demez mi durum için onlar acaba þikayetçi mi diyerek...
Bu tarz bir akademisyen þimdi habertürk tv de izliyorum, Profesör olmuþ Milli Savunma Üniversitesi'nde hoca imiþ Mehmet mý adý, þöyle söylüyor , " dünya artýk sabrýnýn sonuna gelmiþ " falan filan , bunlar nasýl bir zihniyet sonucu oluþuyor gerçekten anlamak istiyorum yani neden akla mantýða aykýrý bir düþünce tarzý na inanýlabilir.
Ayný olay faiz enflasyonun nedenidir tezinde yaþadýk þimdi geçen yani kaybolan yýllarýn sonunda , acý reçeteler Le bir Ü dönüþü görüyoruz. Bu nasýl olabilir.
Anlayan varsa bir anlatsýn bu adamlar üniversitede ders veriyor bunlarýn verdiði dersle nasýl öðrenciler ülkeyi ileri götürecek.
Tabii asýl mesele þurada yani çeliþki bu adamlar maddi konularda yani ceplerini doldurma konusunda hiç bir hata yapmazken dýþ politika baþta, pek çok konuda nasýl bakkal veli efendi den daha kötü hesap yapýyor. Mesele bu ellerini tutan da yok.
Yer Ýmleri