Yazlık yer değilde, ben genelde amasya - sivas hattından doğuya geçmeden Trakya dahil her gün fiyatı düşenler olarak konutları incelerim. Kafama yatan olursa basar gider, orada 2-3 gün geçiririm. ESKİŞEHİR, AFYON , UŞAK, SİVAS, EDİRNE ve en son ve en ucuz Kırıkkale de 1+1 / 2+1 apartları inceledim. Bir kaç işletmeci ile ve emlakçı ile konuşunca fiyatın neden ucuz olduğunu anlayarak takibi bıraktım.
Fakat halen bu apart işinin hukuksal durumunu kafama taktım. Bursa görükle de bu işin -mafyası - oluşmuş. Yakında yeni iç işleri bakanımız bir operasyon çekecektir. Apart gerçeğini tam olarak bize ancak bir apart alan , tecrübe eden forumdaş anlatabilir.
Diğer türlü herkes kendi zaviyesinden konuşuyor. Misal ; Afyon da 65 m2 neti olan 2+1 apart 450 bin tl. ( 3 yaşında ) bedava... Satıcı mal sahibiyle daireyi gezerken , kendim oturacağımı en alt kattaki ortak çamaşır makinasından değil daireme koyacağım makineden faydalanacağımı, ortak interneti değil, kendi wifimi kullanacağımı söylerken işletmeci olduğunu söyleyen zat '' hoop hemşerim, dairene makine koyamazsın, internet çekemezsin . Bu tip işler ortak giderdir ve biz yaparız. Bu iş için 600 tl. aidat alıyoruz.'' dedi. Mutfağı da salondan cam paravanla ayıracağım dediğimde yine bu adam olmaz öyle kafana göre tadilat yapamazsın deyince , yahu kardeş o zaman bu daireleri neden millete kitlediniz. hepsini alın tepe tepe kullanın dedim.
Yer İmleri