Kim neden alsın. Adnan A tipinde çoğunluğu kapmış zaten. A tipi sahiplerinin çoğu 2020 deki bedelliye katılmadılar. Adnanın onların A tipi hisselerini borsada alma imkanı vardı. Ama almadı. Bu sebeple o hisseler sermayeden çıkartıldı. İttifakın bedelli sonrası olması gereken sermayesi 400 milyondu.
Ama 16 milyon A tipi hisse bedelliye katılmadığı için yada rüchanların karşılığını ödemedekleri için iptal edildi. Ve sermaye 384 milyona geriledi. Yani a tipinde kritik çoğunluğu Adnan aldığı için gerisi iş yapmayan, borsada işlem yapılmayan işe yaramaz senetler haline geldi. Getirildi. Mesela eğer bedelli spk tarafından onaylanırsa, sen de bedelliye jatılmayan A tipilere talep yapabilirsin. Ve de alırsın. Ama gereksiz bir iş yapmış olursun.
O insanlar faiz haramdır diye tasarruf ettikleri üç beş kuruşu çok halis bir niyetle, Ülkemiz için iş olsun, aş olsun, üretim olsun Yurdumuz kalkınsın diye yatırmışlardı..
Alınteri temiz paralar alavere dalavere yoluyla yok edildi ve edilmege devam ediyor maalesef.
Yoksa Çoktandır imtiyazlı hisse senetleri, normal hisse senetlerine dönüştürülüp isteyen alır isteyen satar hale getirilebilirdi getirilebilirdi..
Bugün 3,5 TL den almayan halkımız, Bir yıl sonra 35 liraya kuyruğa girer almak için. Pazarlama kabiliyeti böyle bir şey işte. Aynı gruba ait İmaşta 35 tl den hisse almayanlar, 500 liradan almak için birbirlerini ezmişti.
Hektaş yürüdü.
Buna gelcem ama olgunlaşsın
Yükselmesin daha da düşürsünler de 2024 te ekleme imkanımız olsun.
Yer İmleri