Sayfa 311/907 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon
Arama sonucu : 7250 madde; 2,481 - 2,488 arası.

Konu: EndeksS

1. SOLANA
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Aman başkan LONG vs. deme...

7 kasımda, short arguman ,dedin...Bıst100; 4400 den 8500 çıktı...

Şimdi LONG ARGUMAN dersen bıst100 çökmesin...

3.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku

sayın ABKA zaman analizi SP500 den, bunu hep belirttik, bu böyle olduğunda hemen korelasyon aramamız gerekir,
    yani TR ile USA nın korelasyonunu,

bu varmı hayır yok,

burada dolar iskantosuna oynandı,
    orada global enflasyona faizler çıkartıldı, yani parasını geriye çağırdı,
    ancak buna rağmen Tr de yinede düşüşler aldıkmı evet, USA da yine düşüşler aldıkmı evet,

geçen yazdım ben burada düşüşün yada çıkışın şiddetini bilemem short der, long der geçerim dedim,

bizde mesela 7 kasımı tam kıracakken 7 kasımın önüne 9 milyar TL yığdılar, tahtacılar şirket sahipleri bu parayı görünce kendi hisselerini yukarı aldılar, Varlık fonu zaten malumunuz, short eski short değil, dedikki 2x2=4 etmiyor, bunun için x 30 üstünde x bank almalıyız, bunu piyasalar için sağlık işareti gördük, bu olursa short shorta benzer, tepeden USA ile satar düşüncesindeydik

grafikte x bank xu100 ü ve xu030 ne zaman geçese hep ilk geçişlere satş yedik, Naci Ağbal sonrasında da oldu, şimdide, hem geçmişte hem bu defa bu hep oldu,..

çünkü x bank olmadan piyasa olmaz, sistem banka üzerine kurulmuş,..para merkezde toplanıyor, oradan dağıtım oluyor,..vey dağıtmıyor, yatırıyor (faiz)

bankşimdi ben sana sorayım bu 9 milyar TL konulmasaydı şayet, değilmi,
    öte yandan USA tarafta slikon valleyler battı,..credit suiss battı değilmi, ne oldu biden bir saçmaladı, hemen ağzını kapayıp batan paraların tazminine gidildi, crediti ise UBS satın aldı,

öte yandan savaşın Rusya-Ukrayna olduğu keza son ayakta filistin hamas başladı malum,..e şimdi bunlar varken bak FED ne yapıyor, faizi yukarı veriyor, global biat için, bu faiz kendisini sarsmaya başlayınca bu defa biata devam için askıda sabit tutuyor,

burası ne yaptı apar topar Yunanistana gitti, Mavi Vatan filan sırası değil dendi,

hulasa korumacılık yada zrhlı don giyilmiş işlemiyor, bu ne yaptı yatay,..yatayı seninle burada münazara edip yazdıkmı evet bildikmi sp 500 için evet,...

şimdi burasıda 8156.xx ten belli edecek,..

4.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    yani 60 hafta sonra(1 ocak 2024) ralli mi bekliyoruz?
     Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    1 ocak 2024 ten sonra normalde dediğiniz gibi ralli ya da düşüşe karşılık gelen (eğer 60 hafta düşürmüşse, 60 hafta tahmini tutmuş ise) çıkış hareketi,...

benim tahminlerim hep sp 500 den ve buna göre global öncü piyasa olan sp 500 ün Tr de dahil diğer piyasaları kendi yönüne göre etkileyeceği üzerine kurulu,

bu 60 hafta boyunca global düşüş yönünde işte sonuncusu filistin-israil desek bir dizi önemli negatif olaylar olmasına rağmen düşüş beklediğimiz gibi gelişmedi, bir kere globalle ve öncü piyasa ile eş güdümümüz yok

düşüş beklentimi sabote edecek faktörlerin başında dışarda Rusya-Ukrayna, içerde kur yükselmesinin yarattığı iskanto ve seçimler gelmekte,..
    ilaveten bu durumda SP500 ün öncü piyasa olarak burayı etkileyeceği bağlantı bu nedenle bir türlü tam kurulamadı ve halen buna devam,..

başkaca TVF daha önce yoktu, şimdi bir piyasa mekanizması olarak var artık ve kullanılıyor, kaldı ki bunun yetmediği yerde hükümet dahi devreye girdi ve borsa önüne 9 milyar TL yığdı malum,

bunları işin içine kattığımızda benim düşüş düşüncem yatayla sonuçlanabilir ki sanki sp500 için de öyle duruyor gibi,

sayın ABKA aşağıda bu konuda takip ettiğim garafiği paylaşacağım sizinle

burada gördüğümüz bütün üçgenler biri diğerine eşittir,..

ilk açık mavi üçgenler sarı trend çizgisiyle temsil olup, yine sarı oklarla trend başı ve sonu işaretledir,

mantık olarak bu sarı ile çizilmiş trend çizgisi doğruysa, gelecekte ki alanlarda yükseliş veya düşüş hiç fark etmez sp 500 hangi yöne gidecekse bu üçgenlerin katları şeklinde hareket edecektir, mavi trend çizgisi ve mavi oklarla işaretli alanlar..yani 2x2=4 diyoruz,..

60 hafta gereği benim beklentim düşüş yönünde idi, öyleyse gelecek için aynı ölçüde bir tık sağa kayarak sarı ve gri üçgenleri elde ediyorum ve mavi trend çizgisiyle bunu işaretliyorum,

destek yazdığım yer a mavi üçgenlerin tam ortasıdır, pembe çizgi ile kanal yaptığım yer ise bir önceki mavi trendin sağa kaymış halidir, açılar birbirinin aynısı ve simetriktir,

buraya kadar olan bölümde benim bu grafik üzerinde geleceğe dönük yakalayabildiklerim destek çizgisinden dönüş ve tepki hareketi, pembe çizgiler ile işaretlediğim kanala oturuş ve tepki yükselişi son ayakta ise bu kanalın aşağı yönlü kırılışı,..

şimdi düşüncem nedir derseniz,

60 haftadan bu hafta hariç 10 hafta kaldıysa eğer, düşüşün bir crash olarak çalışmadığı, 60 hafta genelinde düşüşün olduğu ama yatayda hareket ettiği,

buna neden 2 faktörün ise ilkinin pandeminin global ekonomilere verdiği etki, ikincisinin ise pandemi peşi sıra başlayan Rusya -Ukrayna savaşı,

bu nedenlerle SP500 de kalan 10 hafta süresince de yatay düşüncesi bende hakim,..kaldı ki üçgen sonuna geliyoruz, çizimde bütün düşüncem doğruysa üçgen sonu fiyatları kendine vacumlayabilir,..yani bir parça yükseliş olabilir ki buda ABD nin İsraile verdiği destekle doğru orantılı bence,..

oradan 10 hafta devamı gereği tekrar düşüş olabilir ama olsa dahi bu düşüş yatay kalabilir
    SP 500 böyleyken yani 10 hafta boyunca yatay olursa, düşer gibi yaparsa,..

biz tek yapacağımız iş USD ye karşı muhalefet, USD deki artışa yani iskantoya karşı şirketler değerleme yapabiliyor mu? değerlerini koruyabiliyorlarmı, yapabilirse USD yükselirken yükselişe devam edeceğiz,

benim düşüncem bu konuda 30 üstü USD ye , xu030 için c > 9400,1,0 idi,...

diğer düşüncem shortunda barınabileceği dengeli bir piyasa için xbank>xu030>xu100 idi,

diğer gözlemim xbank xu100 yakaladığında realize yedik, xbank xu030 yakaldığında bir önceki realize geldi, şimdi yakaldığında filistinle beraber bu realize geldi,..

kısaca şu,

2x2=4 etmeyeceği düşüncesi bende

içerde iskanto nedeniyle ama globalle ilişkileri sağlam tutarak c>9400,1,0
    dışarda ukrayna -rusya nedeniyle düşüşe karşı fren,
    yani 60 hafta içinde birçok olay oldu, ama ben genel beklentinin derecesini/şiddetini tayin edemem elbette, ..işin başında şu kadar hafta düşüş var der geçerim

diğer sorunuza gelince, sp 500 de beklentim kalan 10 hafta tersine yine çıkış olursa (c>46xx) bundan sonraki periyod düşer,..çünkü ters gitmiş,..sp500 beklentiye karşı gelmiş olur
    mesaj 2379 dan devamla

sayın ABKA bakın bunlar burada sizinle paylaştığımız zaman analizleri, ...benim burada bunları geçmişe dönük olarak bulmam kolay olmuyor,..sizin mesajınızı görünce diğer analizi geçmişe dönük tararken rasladıklarımı yazdım öyle bulabiliyorum,

burada sp 500 yatay tahminimiz tuttu, ancak bu yatay öncesinde 60 hafta short arguman gereği SP500 4134 e kadar sattı, ondan önceki satışı ise 3491 le oldu, şimdi ise 4700 de,

yani düşüşlerimiz olmuş, son aykata yatay tahminimiz olmuş,..

biz ise 8156.xx ten powell yukarı dönersek bizde yatay kalacağız,...yani düşüşler olsada yatayda kalacağız,..ki sp 500 yatay beklentimiznde (bkz grafik üstünde vacumm yeri) üstüne çıktı fazlasını yaptı

5. bir diğer husus burada zaman analizlerini yelpaze analizi ile zaten sağlama alıyoruz,...

yani genel bir şablon içinde özel şekilde ilerliyoruz,..

bu şu demek,

8156.xx üstünde kalıyorsak USA ya bakılmaz o saatte,

6. sadede gelrsek

7.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    mesaj 2379, 2380, 2381, 2382, 2383 den devamla,

60 haftadan kalan hafta sayısı bu hafta dahil 8 hafta,
    60 haftanın bütünü short argumandı, bkz son olarak mesaj 2379 dan itibaren olan açıklamalar,..

ilaveten 7 kasım 2022 çizgim,..henüz ve halen aşağı geçilmedi, bir keresinde buna çok yaklaştık ancak hem borsa tatil edildi, hemde borsaya dışardan para enjekte edildi,..bu sayede aşağı geçilmedi 7 kasım 2022,..

zamanda mesaj 2379 dan itibaren konuya devam edelim,..
    mesaj 2413 ten devamla

sözün özü bu endex buradan dönerse,

yani her şeye rağmen bir şekilde 8156.xx üstünde kalmaya devam edersek,

c> 9300 e gideriz, ama bu rakam 8156.xx çok önemli, çünkü iyimserliğin rakam, iyimserlik bu rakamdan itibaren esmeye başlar,..
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku

ya sayın ABKA, burada dediğiniz rakamlara yelpaze analiz ile beraber gitmedikmi,..yapmayın allah aşkına ya,

o kadar yazı yazmışız konuyla ilgili hem size, hem buraya topiğe, bir bir mesaj numarası da veriyorum,..

hadi silikon valley leri geçtim, crediti geçtim, bizim depremi ve düşüşü durduran 9 milyar TL yi de geçtim, ukrayna Rusya zaten malum,...dönüp bakmıyorum, ama

son ayakta, filistin işinde İran devreye sıcak olarak girse idi yada Mısırda sİSİ olmasa idi, ben haklımı çıkacaktım bu defa,..

yapmayın böyle ya,

burada bu 60 hafta boyunca yaşanan olaylara bir bakalım, yani 60 haftayı short arguman yapacak olaylara, fena değillerdi,

birde USD bazında 7 kasım 2022 yi yine öptüğümüzü de görelim lütfen,..USD iskantosuna TL de yükseldiğimizin ispatıdır bu,

senin USD her gün devalue oluyorsa buradaki adamda hissesine taze kaşar muamelesi yapıyor, durum aynen bu,...aynı marka kaşarı 1 hafta sonra aynı fiyata alamıyoruz malumunuz, hisseyi nasıl alacaksın, kaşarcı akıllıda hisseci ya ne,

9 milyarıda atmışssın adamın önüne, tabi yerler bu parayı, düşerek yiyemez elbette, çıkarak yiyecek

8. sonuç,

8156.xx üstünde kalışa 11000 şu anki kur üzerinden,

tek şart

c>8156.xx , longtur

c>8823.xx boğadır,

diğer durumlar ayıdır,
    bu hafta dahil 3 hafta sonra zamanda 60 hafta bitecektir,

ilk 10 haftayla başlayacak bir arguman var,..normalde yüskeliş olmalı,

yelpaze 8156.xx üstü yapar kalırsa zaman analizi ile korela olur,..buna USA tarafı sadece faiz artırmayarak eşlik etti ama indirmedide yani o rası nötr ki son 1 aya tahmin üstünde yükselerek geldi,..

Sayfa 311/907 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •