Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 186/546 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286 ... SonSon
Arama sonucu : 4366 madde; 1,481 - 1,488 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

1.  Alıntı Originally Posted by marenostrum9 Yazıyı Oku
    katma değerli ürün/toplam satış oranı hatalı yazılmış olabilir düzeltilebilir ama şu kurdan çeyreklik yapılan zararın açıklaması hala gelmedi. Hatta Sayın Keko (sanırım twitterda kekonacci)'da sordum.

Bu kadar yüksek ihracat yapan şirket kurdan nasıl zarar yazabilir anlayamıyorum, inceleyen ortak olmadı sanırım?

Görmeyen varsa verileri tekrar koyarak soruyu yineleyeyim:

2023 3. çeyreğinde kura ilişkin bilançodaki veriler şöyledir:

Esas faaliyetlerden diğer gelir giderde kura ilişkin kalemler : -226.670,182 ve +142.059,885 = - 84.610,297

Finansman gelir giderlerinde kura ilişkin kalemler : +37.943,698 ve - 219.624,397 = -181.680,699

Bu iki kalemden kura ilişkin zararlar toplamı ise -266.290,996 TL olmuştur.

2. çeyrek ile 3. çeyrek arasında kur oldukça yükselmesine rağmen ve satışların çoğu döviz bazlı ihracat olmasına rağmen çeyreklik bazda (dönemlik değil) her iki kalemde birden oluşan bu kur zararının nedenini nedir?

Şirkete bunu sormuştum.

Şirketin cevabı önemli tabi de ben bi tahminde bulunayım. Finansman gelir giderindeki kısım mevduat ve kredilerden kaynaklanıyor. Şirketin döviz kredileri döviz mevduatının çok üstünde, zaten önceki çeyreklerde de finansman gideri hep gelirden daha fazla, burda bi gariplik yok.

Esas faaliyetlerden diğer gelir giderdeki rakamlar ise ticari alacak borçtaki kur farklarından geliyor, döviz alacağı döviz borcunun üzerinde olduğundan 2. çeyrekte kur artışlarından çok güzel yararlandı. 3. çeyrekte farkı yaratansa bence 24 ağustos ve sonrasındaki düşüş. Tahminde bulunacağım kısım burası, alacak borca ait kar/zararlar biraz farklı muhasebeleştirilir, genelde belirli aralıklarla dövizli tutarlara kur kaynaklı değerleme yapılır.

Örneğin buradaki TL rakamlara kura göre haftada bir değerleme yapılıyor olsun (Tamamen atıyorum). X müşterisinden 1 milyon usd alacağınız var, 11 ağustosta 26.930.000 tl'dir bu alacak, 18 ağustosa 27.120.000 tl, 25 ağustosta 26.550.000 tl. 18 Ağustosta 190 bin tl kur kârı, 25 ağustosta 570 bin tl kur zararı yazarsınız esas faaliyetlerden gelir/giderlere, nette 380 bin zarar olur. Bir de kurun düştüğü zamanda müşteri alacağı kapatırsa bu zarar artık realize olmuş olur. 24 ağustostan sonraki düşüşte kurun aynı seviyeye gelmesi eylülün sonunu buldu. 24 ağustos öncesi bilançoda taşınmaya devam eden alacaklar kur düşüşünden zarar yazdı bu dönem. Böyle olmuştur demiyorum ama bu düşüş mutlaka alacak değerlemesi kaynaklı zarara yol açmıştır. Bu hesaplarda kur zararı var gibi görülüyor ancak brüt kar marjının ve favök marjının önceki çeyreğe göre artış gösterdiği unutuluyor. Şirket satışları içerisinde kur artışından yararlanıyor ama bunların büyük kısmı satışın içerisinde kaldığından ilk bakışta bu dikkat çekmiyor.

Burada kârı değerlendirirken marjlar daha iyi gösterge olabilir. Mesela 3. çeyrek brüt/favök marjı artıyor ancak net kâr marjı düşüyor çünkü dönem içerisinde ani kur düşüşü alacak düşüşüyle kârı baskılamış. Ancak baskılanan net kâr marjı hala, kurun yavaş yavaş artış gösterdiği, aşağı veya yukarı ani değişikliklerin olmadığı ilk çeyreğin üzerinde.

2. Bu hisseye 30 fazla geliyor galiba, yaz boz tahtasına döndü resmen, istikrar yok maalesef.

3. https://www.tradingview.com/x/GNfZq4gE/

saatlik

kanal desdeğini kırdı.

bu gidişle sonunda boşluğu kapayacağız.

tabi bence

https://www.tradingview.com/x/U4tThjd4/

günlük

25.85 boşluğun dolaağı nokta.

tabi bence

4.  Alıntı Originally Posted by Soymantı Yazıyı Oku
    Şirketin cevabı önemli tabi de ben bi tahminde bulunayım. Finansman gelir giderindeki kısım mevduat ve kredilerden kaynaklanıyor. Şirketin döviz kredileri döviz mevduatının çok üstünde, zaten önceki çeyreklerde de finansman gideri hep gelirden daha fazla, burda bi gariplik yok.

Esas faaliyetlerden diğer gelir giderdeki rakamlar ise ticari alacak borçtaki kur farklarından geliyor, döviz alacağı döviz borcunun üzerinde olduğundan 2. çeyrekte kur artışlarından çok güzel yararlandı. 3. çeyrekte farkı yaratansa bence 24 ağustos ve sonrasındaki düşüş. Tahminde bulunacağım kısım burası, alacak borca ait kar/zararlar biraz farklı muhasebeleştirilir, genelde belirli aralıklarla dövizli tutarlara kur kaynaklı değerleme yapılır.

Örneğin buradaki TL rakamlara kura göre haftada bir değerleme yapılıyor olsun (Tamamen atıyorum). X müşterisinden 1 milyon usd alacağınız var, 11 ağustosta 26.930.000 tl'dir bu alacak, 18 ağustosa 27.120.000 tl, 25 ağustosta 26.550.000 tl. 18 Ağustosta 190 bin tl kur kârı, 25 ağustosta 570 bin tl kur zararı yazarsınız esas faaliyetlerden gelir/giderlere, nette 380 bin zarar olur. Bir de kurun düştüğü zamanda müşteri alacağı kapatırsa bu zarar artık realize olmuş olur. 24 ağustostan sonraki düşüşte kurun aynı seviyeye gelmesi eylülün sonunu buldu. 24 ağustos öncesi bilançoda taşınmaya devam eden alacaklar kur düşüşünden zarar yazdı bu dönem. Böyle olmuştur demiyorum ama bu düşüş mutlaka alacak değerlemesi kaynaklı zarara yol açmıştır. Bu hesaplarda kur zararı var gibi görülüyor ancak brüt kar marjının ve favök marjının önceki çeyreğe göre artış gösterdiği unutuluyor. Şirket satışları içerisinde kur artışından yararlanıyor ama bunların büyük kısmı satışın içerisinde kaldığından ilk bakışta bu dikkat çekmiyor.

Burada kârı değerlendirirken marjlar daha iyi gösterge olabilir. Mesela 3. çeyrek brüt/favök marjı artıyor ancak net kâr marjı düşüyor çünkü dönem içerisinde ani kur düşüşü alacak düşüşüyle kârı baskılamış. Ancak baskılanan net kâr marjı hala, kurun yavaş yavaş artış gösterdiği, aşağı veya yukarı ani değişikliklerin olmadığı ilk çeyreğin üzerinde.

öffff vallahi beynim yandı..

elinize sağlık.temelci olmayan ben gibiler için psikiyatri kitabı tarzında olmuş..

5. Dün Japon Nippon Steel'in Amerikalı US Steel'i alması akılları başa getirmeli. Sebebi US Steel'in Kocaer gibi vasıflı çelik üretmesi ve üretim alanlarının aynı olması. Japonlar bu şirkete değerinin 1.5 katı fazlasını ödeyerek aldılar!

https://x.com/Uc5satir_S/status/1736...461301102?s=20

Vasıflı çelik üreticisi ve birde enerji alanına üretim yapıyorsan dünyada ki değerin bu!

Böyle çok şirket olmadığı için değerleri önümüzde ki dönemde ortaya çıkacak. Kocaer'e de eminim yabancı şirketlerden ciddi satın alma teklifleri gelmiş ya da geliyordur. Zaten şirketin sahipleri de dünya devlerinden satın alma teklifleri geldiğini ancak çalışanlarımıza ihanet etmek istemedik şeklinde açıklama yapmıştı. Muhtemelen Japon Nippon'dur buna da teklif yapanların biri.

----------------

Devleri reddetti borsaya açılıyor

Hisselerinin yüzde 20'sini halka açmak için SPK'dan izin bekleyen Türkiye'nin 102. büyük sanayi şirketi Kocaer Çelik, yeni fabrika ve enerjiye 30 milyon dolar yatırım yapacak. Kocaer Çelik Başkanı Hakan Kocaer, ''Dünyanın en büyük 2 şirketinden ortaklık teklifi aldık. İlgili şirket, çoğunluk hisselerimizi istedi. Çalışanlarımıza ihanet olur düşüncesiyle teklifleri reddettik ve borsaya açılmaya karar verdik'' dedi.

https://www.yenisafak.com/ekonomi/de...iliyor-3834247
    Az insan çok huzur

6. https://www.tradingview.com/x/nmrcvdih/

saatlik

yükseleni kırdığımız için düşen tirende döndük..

kanalda var diyebiliriz.

tabi bence.

7.  Alıntı Originally Posted by ric Yazıyı Oku
    Dün Japon Nippon Steel'in Amerikalı US Steel'i alması akılları başa getirmeli. Sebebi US Steel'in Kocaer gibi vasıflı çelik üretmesi ve üretim alanlarının aynı olması. Japonlar bu şirkete değerinin 1.5 katı fazlasını ödeyerek aldılar!

https://x.com/Uc5satir_S/status/1736...461301102?s=20

Vasıflı çelik üreticisi ve birde enerji alanına üretim yapıyorsan dünyada ki değerin bu!

Böyle çok şirket olmadığı için değerleri önümüzde ki dönemde ortaya çıkacak. Kocaer'e de eminim yabancı şirketlerden ciddi satın alma teklifleri gelmiş ya da geliyordur. Zaten şirketin sahipleri de dünya devlerinden satın alma teklifleri geldiğini ancak çalışanlarımıza ihanet etmek istemedik şeklinde açıklama yapmıştı. Muhtemelen Japon Nippon'dur buna da teklif yapanların biri.

----------------

Devleri reddetti borsaya açılıyor

Hisselerinin yüzde 20'sini halka açmak için SPK'dan izin bekleyen Türkiye'nin 102. büyük sanayi şirketi Kocaer Çelik, yeni fabrika ve enerjiye 30 milyon dolar yatırım yapacak. Kocaer Çelik Başkanı Hakan Kocaer, ''Dünyanın en büyük 2 şirketinden ortaklık teklifi aldık. İlgili şirket, çoğunluk hisselerimizi istedi. Çalışanlarımıza ihanet olur düşüncesiyle teklifleri reddettik ve borsaya açılmaya karar verdik'' dedi.

https://www.yenisafak.com/ekonomi/de...iliyor-3834247

Keşke bizim az sayıdaki yerli yatırımcılar da bu şirketin kıymetini bilseler, bir gün bunu da öğretirler vizyoner yabancılar.

8. 31 aralık 2022-4 aralık 2023 arası yabancı payının oransal olarak en çok arttığı hisseler.
    kocaer 10. sırada.

https://youtu.be/4vhhYOJhtYs?t=3165

Sayfa 186/546 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •