Artan

13,86 10 18:10
16,73 9.99 18:10
48,46 9.99 18:10
47,80 9.99 18:10
9,49 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

74,25 -10 18:10
1,80 -10 18:10
247,50 -10 18:10
261,00 -10 18:10
355,50 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.483.671.562,50 18:10
7.660.126.892,25 18:10
7.224.558.633,72 18:10
6.414.277.037,00 18:10
6.015.548.689,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8013 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Hele bu mahfi eğilmez in yazısı )))))))) Tam ibretlik ,aslında arjantin ruh ikizimiz kadar bize benziyen bir ülke.Yazıdaki bazı isimlerin yerlerine bizdeki muadillerini koyunca hangisi türkiye hangisi arjantin insan ayırtedemiyor.Hemen hemen her şey aynı,sadece biz on yıllık bir rötarla arjantini takip ediyoruz.Yazıda ilgimi çeken bir nokta da arjantinin cari dengesinin bizden iyi olması oldu.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Hele bu mahfi eğilmez in yazısı )))))))) Tam ibretlik ,aslında arjantin ruh ikizimiz kadar bize benziyen bir ülke.Yazıdaki bazı isimlerin yerlerine bizdeki muadillerini koyunca hangisi türkiye hangisi arjantin insan ayırtedemiyor.Hemen hemen her şey aynı,sadece biz on yıllık bir rötarla arjantini takip ediyoruz.Yazıda ilgimi çeken bir nokta da arjantinin cari dengesinin bizden iyi olması oldu.
    Yazıdan....

Enflasyona karşı hükümetlerin daha çok büyümeyi kollama eğilimi insanların harcama eğilimini artırıyor, tasarruf yapılmamasına yol açıyor. Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu durumla Arjantin’in içinde bulunduğu durum ve çözüm için ortaya atılan yaklaşımlar birbirine çok benziyor. Arjantin’de de tıpkı Türkiye’deki gibi yüksek enflasyona, hayat pahalılığına, paranın dış değer kaybına karşın lüks mağazalar ağzına kadar dolu, lüks restoranlarda yer bulunamıyor, en pahalı cep telefonları için ön siparişler veriliyor. Pek çok kişi ülkenin krizde olmadığını iddia ediyor.

Enflasyon uzun sürdüğünde toplumun davranışları değişiyor ve eldeki parayı bir an önce harcamak temel hedef haline geliyor. Öyle olunca talep gereksiz yere artıyor, talep artınca fiyatlar artıyor ve enflasyon yükseliyor. Enflasyon yükseldikçe paradan kaçış ve harcama eğilimi daha da artıyor. Böylece tüketim artışı enflasyonu, enflasyon artışı da tüketimi besler hale geliyor ve ekonomi kısır döngüye giriyor.

Böyle bir ortamda tek başına faizi artırsanız da çözüm olmuyor. Çinli bilgelerin dediği gibi: “Uçurumun kenarında atın yularını çeksen de yararı olmaz.â€

Bizim Gıdıvan ve Dudu aklıma geldi birden. Ortalıktan kayboldular...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Tüketim, öne çekme yaklaşımı Arjantinde Enflasyonun ana nedeni diyor , sosyolojik bir olgu;
    Bizde de farklı değil ki; elde aylık bütçeden fazla para kalma durumu varsa bende stok yapabildiğim ürünleri stokluyorum...200 try aldığım (birkaç ay önce ) deterjan şimdi 440 try a.q. dolar mı fırladı asgari ücret mi %100 zamlandı , petrol mü %100 zamlandı!!!!!! Bunun gibi yığınla örnek var bende , İthal ürün Laptop fiyat değişimlerine bakabilirsiniz...

Neyse bizimkiler kaynağı belirsiz paranın sisteme girmesini tercih ettiler , şu an o girişler ve Kamu bankalarının dış borçlanma ile elde ettiği dövizle piyasaya ayar veriliyor...

Bakalım ilerleyen zaman bizim için nasıl olacak!!!!

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Tüketim, öne çekme yaklaşımı Arjantinde Enflasyonun ana nedeni diyor , sosyolojik bir olgu;
    Bizde de farklı değil ki; elde aylık bütçeden fazla para kalma durumu varsa bende stok yapabildiğim ürünleri stokluyorum...200 try aldığım (birkaç ay önce ) deterjan şimdi 440 try a.q. dolar mı fırladı asgari ücret mi %100 zamlandı , petrol mü %100 zamlandı!!!!!! Bunun gibi yığınla örnek var bende , İthal ürün Laptop fiyat değişimlerine bakabilirsiniz...

Neyse bizimkiler kaynağı belirsiz paranın sisteme girmesini tercih ettiler , şu an o girişler ve Kamu bankalarının dış borçlanma ile elde ettiği dövizle piyasaya ayar veriliyor...

Arjantin gibi olacak sn heval.Piyasaya o dediğiniz kaynaklarla uzun süre ayar verilemez.Ne gerekiyorsa o olacak

5.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku

Aslında herkes artık ihtiyacından fazla almamalı , adamlar , yani esnaf ve 3 harfliler fiyatı koyup bekliyor gidiyorsa üstüne zam yapıyor bakıyorlar satışlar durmuş üstünü çizip indirim yazıyorlar.

Geçen hafta bir et markete gittim bu ucuz satan bir yerdi, dana döş için 400 lira fiyat koymuş bekliyor içeride kimse yok, baktım almadan çıktım.

Bazen poğaça bile alırken ortalama üstü ise almıyorum.
    .......
    Alırsak ve yığarsak ne olacak, bence seçimden sonra artık ne asgari ücrete ne de emekli vb maaşlarına doğru dürüst zam gelmeyecek, stagflasyon olacak, bu durumda işsizlik artıp alışlar düşünce seke seke esnaf denen haydutlar fiyat kıracak. Bu haydut esnaf hakkıyla mecburen zam yapanlar değil.

Moody's vb bile maaş artışı yapmayın demişse artık bunlar Reyis'in son kıyakları. Bu yüzden S&P görünüm iyi dedi, ve cds düşüyor.

2S kuralı ya seve seve ya da seke seke. Mevcut parti ile hiç işim olmadığını herkes bilir ama Kılıçdaroğlu ve Akşener bu ülkede EYT işini körükleyerek, pandemi zamanında boktan aşı için baskı yaparak ve üretmeden kapanıp sıfır km parayı bankamatik ten alınmasına destek verip, işi sıvamakta yardımcı oldular.

Tabii, The dağmat , Jöleli, Nebatat -ül Azam gibi tipler de, Çin modelini felan yeniden keşfedip içine sı.. rken oldu bu, Rolex Nağci kalaydı bu nispet azalırdı.

Bu arada Jöleli yi gören var mı ne diyor faiz artışı için o zaman Rolex Nağciye ateş püskürüyor du. Yeni şafak ta Batmanlı faizi yüzde 20 ye çekince bu son olsun diye başlık atmıştı, ne oldu, d.. Öt oldular herhalde..

Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Aslında herkes artık ihtiyacından fazla almamalı , adamlar , yani esnaf ve 3 harfliler fiyatı koyup bekliyor gidiyorsa üstüne zam yapıyor bakıyorlar satışlar durmuş üstünü çizip indirim yazıyorlar.

Geçen hafta bir et markete gittim bu ucuz satan bir yerdi, dana döş için 400 lira fiyat koymuş bekliyor içeride kimse yok, baktım almadan çıktım.

Bazen poğaça bile alırken ortalama üstü ise almıyorum.
    .......
    Alırsak ve yığarsak ne olacak, bence seçimden sonra artık ne asgari ücrete ne de emekli vb maaşlarına doğru dürüst zam gelmeyecek, stagflasyon olacak, bu durumda işsizlik artıp alışlar düşünce seke seke esnaf denen haydutlar fiyat kıracak. Bu haydut esnaf hakkıyla mecburen zam yapanlar değil.

Rolex Nağciye ateş püskürüyor du. Yeni şafak ta Batmanlı faizi yüzde 20 ye çekince bu son olsun diye başlık atmıştı, ne oldu, d.. Öt oldular herhalde..
    Benim sabit gelirim emekli maaşım...Maaş + diğer kazançlarla çark dönüyor...Stoklu gitmenin faydası var...İndirimde ürün görünce stok durumuna bakıyorum takviye edilecekse alıyorum...Zamlanmış ürünlerden mümkün olduğunca uzak duruyorum...

Bahsettiğiniz olaylar gerçekleşme olasılığı var ama seçimden sonra adamlar faiz indirmeye başlarsa yine aynı sarmal oluşacak!!!! Bir Nağci olayı yaşama ihtimalimiz de var...Bunu da göz önüne almak lazım...

Bu arada Borsada fena çaktılar , bizim bilmediğimiz birşeyler mi var a.q...çözemedim gitti....

7.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Benim sabit gelirim emekli maaşım...Maaş + diğer kazançlarla çark dönüyor...Stoklu gitmenin faydası var...İndirimde ürün görünce stok durumuna bakıyorum takviye edilecekse alıyorum...Zamlanmış ürünlerden mümkün olduğunca uzak duruyorum...

Bahsettiğiniz olaylar gerçekleşme olasılığı var ama seçimden sonra adamlar faiz indirmeye başlarsa yine aynı sarmal oluşacak!!!! Bir Nağci olayı yaşama ihtimalimiz de var...Bunu da göz önüne almak lazım...

Bu arada Borsada fena çaktılar , bizim bilmediğimiz birşeyler mi var a.q...çözemedim gitti....
    Çık ilginç Borsada satış yapan ana motor devletin varlık fonu, bunu bu piyasanın en dürüst adamlarından Işık Ökte den duydum, 2.si ise bankaların hisse fonları ancak yabancılar sağlam geliyor bir de küçükler ama çok çok küçükler kaçıyor, halka arza 500 1000 koyup harçlık çıkaran üniversite öğrencileri falan. Varlık fonu tekrar alır seçime doğru doldurup boşaltma hareketi yapıyorlar.

Rolex Nağci nin başına gelenin Batmanlı nin başına gelme olasılığı biraz daha az neden, gönderilecek olsa şimdi gitmeli pek çok faiz artışı yaptı, seçimden sonra halka ihtiyaç yok yani, sözler öncesinde çiğnenmiş oldu bir kere, faiz enflasyona neden olur falan filan, aslında en temelinde olur olmaya ama, dünya düzeni içinde para arzını kısmak faiz artışı ile mümkün. Yeniden dünya düzeni kuramayacğına göre rüzgara karşı çiş edersen böyle olur.

Tabii haklısınız herşeye sürekli zam geliyor ama dediğm de doğru algoritma lar marketlerde sürekli fiyat artırıyor bir mal satılmazsa da fiyat kırıyor. Tüketim çok azalmalı bu enflasyon artışını engellemeye...
    .............
    ..........
    Geçen bir saadet partili mecliste vefat etmiş, bir Yahudi dış işleri yetkilisi mıdır nedir? "Yahudilere veya İsrail e neyse düşmanlık sigara içmeye benzer, bağımlılık yapar ama sağlığa iyi gelmez ".Demiş. Yahudiler dünya sistemini yönetiyor, hatta sistem öyle işliyor ki bir Yahudiyi ancak başka bir Yahudiye şikayet edip sorun çözmeye çalışmak mümkün oluyor. F-35 vermeyip , ön ödemeyi yani 1.5 mlyr parayı da gaspeden onlar F 16 bile vermiyorlar biz bağırıp çağırıyoruz, para istemeye gene onların yönettiği fonlara gidiyoruz. Türkiye'ye gelin diye... Bu işi nasıl çözeriz, Gladyo ile de her yerde adamını koymuş hem siyaset hem bürokrası de, hem iktidar hem muhalefetin içine, al sana 100 bilinmeyenli denklem çöz çözebilir sen. Bi de işbirlikçi çıkar grupları var.. Tabii bazı Yahudiler de bu Yöneten Yahudilere karşı ama işe yaramaz. O yüzden bağırıp çağırmak ile hamaset Le iş yürümez.

8.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Çık ilginç Borsada satış yapan ana motor devletin varlık fonu, bunu bu piyasanın en dürüst adamlarından Işık Ökte den duydum, 2.si ise bankaların hisse fonları ancak yabancılar sağlam geliyor bir de küçükler ama çok çok küçükler kaçıyor, halka arza 500 1000 koyup harçlık çıkaran üniversite öğrencileri falan. Varlık fonu tekrar alır seçime doğru doldurup boşaltma hareketi yapıyorlar.

Rolex Nağci nin başına gelenin Batmanlı nin başına gelme olasılığı biraz daha az neden, gönderilecek olsa şimdi gitmeli pek çok faiz artışı yaptı, seçimden sonra halka ihtiyaç yok yani, sözler öncesinde çiğnenmiş oldu bir kere, faiz enflasyona neden olur falan filan, aslında en temelinde olur olmaya ama, dünya düzeni içinde para arzını kısmak faiz artışı ile mümkün. Yeniden dünya düzeni kuramayacğına göre rüzgara karşı çiş edersen böyle olur.

Tabii haklısınız herşeye sürekli zam geliyor ama dediğm de doğru algoritma lar marketlerde sürekli fiyat artırıyor bir mal satılmazsa da fiyat kırıyor. Tüketim çok azalmalı bu enflasyon artışını engellemeye...
    .............
    ..........
    Geçen bir saadet partili mecliste vefat etmiş, bir Yahudi dış işleri yetkilisi mıdır nedir? "Yahudilere veya İsrail e neyse düşmanlık sigara içmeye benzer, bağımlılık yapar ama sağlığa iyi gelmez ".Demiş. Yahudiler dünya sistemini yönetiyor, hatta sistem öyle işliyor ki bir Yahudiyi ancak başka bir Yahudiye şikayet edip sorun çözmeye çalışmak mümkün oluyor. F-35 vermeyip , ön ödemeyi yani 1.5 mlyr parayı da gaspeden onlar F 16 bile vermiyorlar biz bağırıp çağırıyoruz, para istemeye gene onların yönettiği fonlara gidiyoruz.
    Des,dero abi bu uçak işi osmanlı nın zamanında parasını verip yaptırdığı sonra teslim etmedikleri gibi bir de savaşta üstüne sürdükleri savaş gemisi hikayesine çok benziyor

abi bilginiz var mı bizim s400 ler ne oldu bu arada arada çalıştırıp bakımını yapmak gerekmez mi toz çeker o boya statik.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •