Tahmin. Venezuela'da Amerikan Ambargosu yüzünden iþletilemeyen binlerce kuyu var. Zamanýnda yýllýk ortalama 2.8M varil üretim yapan ülkede üretim Amerika'nýn haksýz ambargosu sonucunda 500B varillere kadar düþmüþtü. Daha yeni yeni 800B varilin üstüne çýktý...
Kuyularýn çoðu bakýmsýzlýktan atýl halde. Var olanlara gerekli baðlantý, malzeme ve parça tedarik edilerek iþletmeye alýnabilir. Venezuela'nýn dünyanýn en büyük petrol rezervlerine sahip olduðu da unutulmamalý. Baþarýlý olursa gerisi gelir...
Zaten petrol kuyusu açmanýn maliyeti 2M Dolar'dan baþlýyor. Cante'nin yapabileceði bir þey deðil onlar. Türkiye'de ancak TPAO yapabiliyor...
Son olarak: Venezuela'nýn hak iddia ettiði Essequibo bölgesinde bir askeri veya herhangi bir faaliyeti yok. O bölgeye geçmek de kendi topraklarý üstünden mümkün deðil. Cangýl, nehir ve bataklýk; yol yok. Brezilya üstünden ancak geçebilir. O yüzden geçenlerde Brezilya bölgeye asker gönderdi diye haber çýkmýþtý...
Ayrýca Essequibo bölgesinde petrol üretimi yok. Zona En Reclamacion/Islah Alaný denen yer. Amerikan þirketleri bu bölgenin de kýta sahanlýðýna giren denizlerde petrol buldu, onu çýkartýyor...

Originally Posted by
Hissedarxd
Kuyularýn niteliði yani önceden açýlmýþ olduðu ya da sorunsuz bölgede olmadýklarý konusundaki bilgiyi nereden aldýnýz üstadým ? Bir ara ben "muhtemelen özelleþtirme yoluyla eski kuyular" gibisinden yazmýþtým ve bu yorumum tamamen bir tahmine dayalý idi...Kimsenin vebaline girmek istemem. Bu konuda kamuya açýklanmýþ bir bilgi göremedim ben. Yatýrýmcý iliþkileri de ticari sýr deyip vermez adým gibi biliyorum...O bakýmdan sordum, kaynak var mý yoksa sizinki de bir tahmin mi ?
Son düzenleme : Chetuo; 28-12-2023 saat: 20:47.
Dil aslandýr, yatar eþikte...
Yer Ýmleri