Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8047 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop LVIII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Elektrik fiyatı Avrupa ile paralel gidiyor hatta fiyatlardaki düşüş faturaya yansımadı.

Borsada elektrik üreten hisselerin fiyatları hep düştü.

Çin'de solar panel fiyatları bu hafta daha da düşmüş, üreticiler yüksek gümrük ile korunuyorlar. Rüzgar türbini fiyatları da Avrupa'nın yarısına gerilemiş. Elektrik fiyatları ileride daha da düşer.
    https://twitter.com/Dragonomi/status...97836392022096

Bir şirketin patronu içerdeki parasını şirkete adeta hediye etmiş, çünkü bilanço gelince bir tur daha düşebilir diye korktu muhtemelen.

Navlunu kaç para olmuş AB ye getirilirken. Zaten ABd ye sözkonusu bile olamaz.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Navlunu kaç para olmuş AB ye getirilirken. Zaten ABd ye sözkonusu bile olamaz.
    Geçen Çin'den Avrupa'ya gemi ile konteyner 2000 dolara gidiyor biz TIR ile o fiyata gönderemiyoruz diyorlardı.

Solar Panel için bir TIR'da 500 panel olsa ve 5000 dolar taşıma masrafı ile olsa panel başına en fazla 10 dolar ya da 300 TL fark etmesi lazım.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. Solar Panel fiyatları geçen seneye göre daha ucuz, son haftalarda fiyatlar artmış.
    Daha düşük wattlarda düşüş daha fazla.

https://www.akakce.com/gunes-paneli,1,1.html

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Solar Panel fiyatları geçen seneye göre daha ucuz, son haftalarda fiyatlar artmış.

Hücre ve wafer fiyatları hala düşüyor
    Paneller de yeni ve eski teknoloji arasında fark var. Eski teknoloji monokristal panellerde fiyat düşmeye devam ederken, yeni TopCon tiplerinde dipten bir dönüş var gibi..
    İşin özü eski teknoloji üretim yapanlar batacak....

5.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Hücre ve wafer fiyatları hala düşüyor
    Paneller de yeni ve eski teknoloji arasında fark var. Eski teknoloji monokristal panellerde fiyat düşmeye devam ederken, yeni TopCon tiplerinde dipten bir dönüş var gibi..
    İşin özü eski teknoloji üretim yapanlar batacak....
    Bence batmazlar, gerekirse yeni makinaları alırlar. Öte yandan bu iş beklendiği kadar karlı olmayabilir. Çok üretici var.

Esas para müşteri bulup anahtar teslim tesis kurma işinde olabilir.

Bu arada solar panel üretimindeki komponentları üretenler de çoğalmış yerlilik oranı artıyor deniypr. Bir videoda camı Malezya'dan getiriyoruz diyorlar, Şişe Cam ve Europen'ın tesisleri bitince oradan alabilirler.

6.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bence batmazlar, gerekirse yeni makinaları alırlar. Öte yandan bu iş beklendiği kadar karlı olmayabilir. Çok üretici var.

Esas para müşteri bulup anahtar teslim tesis kurma işinde olabilir.

Bu arada solar panel üretimindeki komponentları üretenler de çoğalmış yerlilik oranı artıyor deniypr. Bir videoda camı Malezya'dan getiriyoruz diyorlar, Şişe Cam ve Europen'ın tesisleri bitince oradan alabilirler.
    Neden batmasınlar ki ?
    Depolarda eski model satılmayan panelleri stok tutan firmalar var.
    Güneş paneli konusuna ne kadar hakimsiniz bilmiyorum ama uzun süre stokta bekleyen malı almak isteyen çok olmaz. Teknoloji çok hızlı değişiyor ve panel verimlilikleri yeni modellerde artıyor..
    İlaveten üretim hattını tümden değiştirmek de büyük yatırım. Adamlar bu büyük yatırımlar için gerekirse hisse satışı yapıyor...
    Şu an panel işi popüler, dur gireyim diye bu işe başlamış bir çok ufak firma var. Bunlar ayakta kalamaz..

7.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Solar Panel fiyatları geçen seneye göre daha ucuz, son haftalarda fiyatlar artmış.

https://www.aksam.com.tr/ekonomi/gun.../haber-1435932

Bu işler içeriğine hakim olmayınca öyle sosyal medyada yazıldığı gibi olmuyor.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •