Sayfa 202/1006 İlkİlk ... 102152192200201202203204212252302702 ... SonSon
Arama sonucu : 8047 madde; 1,609 - 1,616 arası.

Konu: Viop LVIII

1.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Reuters de haberi vermiş.
    reuters şu haberi de vermiş -üst düzey bi parti yetkilisi isveç-nato konusunun önümüzdeki haftalarda meclise geleceğini söylemiş reuterse

https://twitter.com/nexta_tv/status/1745089004737823073

yılsonu tatile girmiş olan meclis 16.ocakta açılıyor, gündeminde yargı reformu ve ekonomiyle alakalı bi torba yasa da var, isveç konusuna öncelik verip vermeyeceği belirsiz.. herhalde karşı tarafın hamlelerine bakılacak.. daha evvel 12.oca tarihi verilmişti, ama üst düzey yetkili -acelemiz yok sonra bakarız diye demeç vermişti rus sputnik ajansına.. bugünkü pozitif tondaki açıklama ingiliz reuters ajansına yapılmış

şöyle bi takvim var borsanın önünde

yarın hafize newyorkta sunum yapacak 50 trilyon dolar yöneten fonlara
    cuma akşamı moodys rating kararı- kademe artışı olacak mı ?
    salı günü meclis toplanacak, ilk konu isveç-nato işi olabilir

bunların üçü de yukarı oynamaya müsait gündemler

2. Olasılık hesabı ve istatistik insanlar tarafından icat edilmiş en büyük matematik olgu.

Doğa olayları genelde destekliyor ama işin içine para giriyor ise orada örneklemi farklı gösterme dürtüsü oluyor. Büyük sayılar teoremi de var.

Borsalarda akıllı matematikçiler, fizikçiler vs işlem yapıyor değişik göstergeler üretiyor.

Büyük paralı adamlar da danışman tutuyor. Yani gözlem yapılan yere dış müdehaleler oluyor.

Dikkatli ve sınırlı risk ile kullanılması gerekir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    reuters şu haberi de vermiş -üst düzey bi parti yetkilisi isveç-nato konusunun önümüzdeki haftalarda meclise geleceğini söylemiş reuterse

https://twitter.com/nexta_tv/status/1745089004737823073

yılsonu tatile girmiş olan meclis 16.ocakta açılıyor, gündeminde yargı reformu ve ekonomiyle alakalı bi torba yasa da var, isveç konusuna öncelik verip vermeyeceği belirsiz.. herhalde karşı tarafın hamlelerine bakılacak.. şöyle bi takvim var borsanın önünde

yarın hafize newyorkta sunum yapacak 50 trilyon dolar yöneten fonlara
    cuma akşamı moodys rating kararı- kademe artışı olacak mı ?
    salı günü meclis toplanacak, ilk konu isveç-nato işi olabilir

bunların üçü de yukarı oynamaya müsait gündemler
    Dün bir grafik yayınladım. Ankara'lı borsacılar daha çok kazanıyor gibi.

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Dün bir grafik yayınladım. Ankara'lı borsacılar daha çok kazanıyor gibi.
    Ankaralı ? İl bazında hesap büyüklük durumuna göre mi?

5.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Ankaralı ? İl bazında hesap büyüklük durumuna göre mi?
    Bence zamanında alıp satmayı beceriyor olabilirler.

Ortalama portföy büyüklüğünü illere ve zamana göre karşılaştırmak lazım. Normalde gayet güzel bir tez konusu olabilir.

Ankara ve İstanbul önemli olay ve haber merkezleri. Çöp tenekesinde bile bilgi olabiliyor.

6. Spekülatör 20x dedi denemek için az bir şey aldım zarar ettim.

Bir başka sohbette o kişi falanca ilçedeki herkese aldırdı onlara da zarar ettirdi dedi. Küçük illerde o tip şeyler de olabilir.

7. ABD'de insanlar hisse alıp satmaz genelde emeklilik fonları ve ETF ler vs ile borsaya gelir deniyor.

Teknoloji ve robotlardan eskiden Wall Street traderları şikayet ediyordu artık bizim tahtacılar da şikayet ediyor yetişemiyorum işlemlere diyorlar.

8.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Spekülör 20x dedi denemek için az bir şey aldım zarar ettim.

Bir başka sohbette o kişi falanca ilçedeki herkese aldırdı onlara da zarar ettirdi dedi. Küçük illerde o tip şeyler de olabilir.
    Spekülatörlerin topladığı hisselerde para kazanmak için biraz erken alman lazım. Bu yüzden haberleri de önden yakalaman ve araştırman lazım.
    Ben Miatk taşıdım, şimdi aynı sektörden Atatp taşıyorum.
    Hisse her ay ya kredili ya brüt takas cezasında. Ceza bugün bitti haftaya gene verirler Ama onlardaki para başka yerde yok....Ama terste kalırsan ayrı bir dünya. O yüzden çıktıkca ana parayı hisseden çıkarman lazım vs.. Günlük al sat yapmayacaksın. Alıp yatacaksın..Bir yerde de yeter diyip satacaksın
    Ama small cap hisse de olsa bilançoda sorun olmaması lazım. İnsanlar ona dikkat etmiyor...Hiç bir beklentisi olmayan, batak şirketi çıkacak diye alıyor

Sayfa 202/1006 İlkİlk ... 102152192200201202203204212252302702 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •