Sayfa 211/418 İlkİlk ... 111161201209210211212213221261311 ... SonSon
Arama sonucu : 3341 madde; 1,681 - 1,688 arası.

Konu: KAREL - Karel Elektronik

1.  Alıntı Originally Posted by WIPER Yazıyı Oku
    hasan bey bu tesisin onarımı ne kadar zaman sürer bilgin var mı..
    Hasar tespit çalışmaları yarın ya da Perşembe günü netleşecekmiş diye öğrendim Sayın Wiper. Hasarın boyutunu görmeden onarım süresi için birşey söylemek mümkün değil bence, şirket yetkililerinden hasar vb konularda tatmin edici şeffaf bir açıklama geleceğine güveniyorum. Şirketin en büyük eksiği olan iletişim ve müşteri ilişkileri konusunda Uğur Beyin katkısı çok olumlu, dürüstçe açıklama yapılacağından şüphem yok.
    Ancak beni tedirgin eden konu yangının paketleme bölümü ile birlikte elektronik kart üretim bölümünde çıkmış olması, elektronik kart üretim bölümündeki tüm cihazlar çok hassas elektronik cihazlar, yangın kadar belki de daha fazla zarar söndürme çalışmaları sırasında sıkılan sulardan meydana gelmiştir muhtemelen. O nedenle zarar tutarı epey büyük çıkabilir ama sigorta karşılayacağı için şirketin kaybı olmaz, şirketin kayıpları üretimin yeniden başlamasına kadar üretim yapılamaması nedeniyle olacaktır. Karel elektronik kart üretim bölümünü modernize etme çalışmaları kapsamında yeni cihazları alıp üretime üçüncü çeyreğe kadar başlamayı planlıyordu. Yangın bu süreci hızlandırmaya neden olur ve cihazların alım süreci hızlandırılabilirse %100 aktif olmak çok zaman almayabilir. Paniğe gerek yok ama kötü senaryoda bu süreç uzayabilir yine de çok büyük sorun olmayacaktır. Sorunun boyutunu bilmeden en kötü senaryoda ne olabiliri tahmin etmek amacıyla birşeyler yazdım kimseyi yanlış yönlendirmek istemem, ben şirkete güveniyorum.

Bir de şirkete birkaç gün içinde, bedelli sürecinde kullanılmayan 1.350.000 lot rüçhan satışından 15-16 milyon extra para gelecek şu sıkıntılı süreçte işe yarayacaktır. Yaraya bir nebze merhem olacaktır.

2. paketleme birimi komple yapmak ne kadar zaman alabilir ki çok mu zor ekipmanların kurulumunu yapmak...tupraş bakım için duracak uzun bir zaman ama hisse yıkılmadı...burada sigorta zarar ziyanı karşılayacaksa geriye üretim ve satış kaybı kalıyor....bu süreç ne kadar olabilir önemli olan bu bence..

3.  Alıntı Originally Posted by WIPER Yazıyı Oku
    paketleme birimi komple yapmak ne kadar zaman alabilir ki çok mu zor ekipmanların kurulumunu yapmak...tupraş bakım için duracak uzun bir zaman ama hisse yıkılmadı...burada sigorta zarar ziyanı karşılayacaksa geriye üretim ve satış kaybı kalıyor....bu süreç ne kadar olabilir önemli olan bu bence..
    Sorun paketleme bölümünden değil elektronik kart üretim bölümünden kaynaklı sayın Wiper, yangın bu iki bölümü etkilemiş, yüksek miktarda üretim yapılan bir bölüm kart üretim bölümü o nedenle önemli olan bu bölüm, ama ben de çok sıkıntı olmadan bu sürecin tamamlanacağını düşünüyorum, şirket hızlı bir şekilde aksiyon alıp gereğini yapacaktır.

4.  Alıntı Originally Posted by Hasan Kürşad Yazıyı Oku
    Sorun paketleme bölümünden değil elektronik kart üretim bölümünden kaynaklı sayın Wiper, yangın bu iki bölümü etkilemiş, yüksek miktarda üretim yapılan bir bölüm kart üretim bölümü o nedenle önemli olan bu bölüm, ama ben de çok sıkıntı olmadan bu sürecin tamamlanacağını düşünüyorum, şirket hızlı bir şekilde aksiyon alıp gereğini yapacaktır.

milyarlık ciro yapan şirketten bahsediyoruz değil mi hasan bey....burada büyük bir ihmal var...biz yatırımcılar bekleriz 1 yıldan fazladır bekliyoruz zaten ama burada birilerinin biletinin kesilmesi lazım bu gerçek...en basiti tek fabrikada farklı sektör ürünleri neden üretiliyor neden farklı fabrika kurmamışlar...

5.  Alıntı Originally Posted by WIPER Yazıyı Oku
    paketleme birimi komple yapmak ne kadar zaman alabilir ki çok mu zor ekipmanların kurulumunu yapmak...tupraş bakım için duracak uzun bir zaman ama hisse yıkılmadı...burada sigorta zarar ziyanı karşılayacaksa geriye üretim ve satış kaybı kalıyor....bu süreç ne kadar olabilir önemli olan bu bence..
    Sayın wiper hasar sadece paketleme servisinde olsaydı üretim bandını durdurmazdı hadi sadece üretim bandında diyelim paketleme servisini yeniden kurmak ne kadar zaman alabilir ki üretimi durduracak kadar şirket herzamanki gibi bilgi paylaşımı yapmıyor

6.  Alıntı Originally Posted by erhankod Yazıyı Oku
    Sayın wiper hasar sadece paketleme servisinde olsaydı üretim bandını durdurmazdı hadi sadece üretim bandında diyelim paketleme servisini yeniden kurmak ne kadar zaman alabilir ki üretimi durduracak kadar şirket herzamanki gibi bilgi paylaşımı yapmıyor

Bilgi paylaşımı yapmamaları şirkete hiçbirşey kazandırmaz malın birini dümene koymuşlar başka izahı yok...

7.  Alıntı Originally Posted by WIPER Yazıyı Oku
    milyarlık ciro yapan şirketten bahsediyoruz değil mi hasan bey....burada büyük bir ihmal var...biz yatırımcılar bekleriz 1 yıldan fazladır bekliyoruz zaten ama burada birilerinin biletinin kesilmesi lazım bu gerçek...
    Evet, öncelikle bu yangının meydana gelmesi, sonrasında yangının çıktığı yerde anında söndürülememesi ciddi ihmal var, bu durumla ilgili kusuru olan herkese gereği yapılmalı

8.  Alıntı Originally Posted by Hasan Kürşad Yazıyı Oku
    Evet, öncelikle bu yangının meydana gelmesi, sonrasında yangının çıktığı yerde anında söndürülememesi ciddi ihmal var, bu durumla ilgili kusuru olan herkese gereği yapılmalı
    2024 kayıp oldu diyebilir miyiz ortak..Kendi adıma düşerse daha aşağı lotumu biraz daha artıracağım gündemimde alım yoktu ama fırsat görüyorum...

Sayfa 211/418 İlkİlk ... 111161201209210211212213221261311 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •