Sayfa 415/700 İlkİlk ... 315365405413414415416417425465515 ... SonSon
Arama sonucu : 5598 madde; 3,313 - 3,320 arası.

Konu: HEKTS - Hektaş Ticaret

1. Geçen yıl kayıtlı sermaye tavanı 2027 ye kadar kullanılmak üzere 8.5 milyara çıkarılmıştı. 2023 te bir sermaye arttırımı yapılmadı. Mevcut durumu da dikkate alarak bu sene en azından % 100-200 arası bir bedelli sermaye artışı yapılabileceğini düşünüyorum. Başkada çare görünmüyor zaten. Oyak hakim ortak olsa da, borç sadece Oyağa ait değil. Bizi kurtarmasını beklememeliyiz. Hep birlikte herkes payı oranında elini taşın altına koyacak. Olası bir bedelliden gelecek para ve hala beceremediğimiz ferbis arzını yılın ilk yarısında becerebilirsek buradan gelecek parayla birlikte mevcut borç yükünü yarı yarıya azaltabiliriz diye düşünüyorum. Bu ikisine destek olarak geçen yılın son çeyreğinde bekleyen tahsilatlarında artmış olmasını umuyorum. Bu tip atraksiyonlarla bu yıl sonuna kadar toparlanıp borç yükünü 5 milyar civarlarına çekebilirsek, önümüzdeki sene özellikle tohum sektörününde katkılarıyla tekrar eski günlere dönülebileceğini düşünüyorum. Hektaş Asya dan da pek haber alamıyoruz. İnşallah oradaki yatırım ilerliyordur ve süpriz haberler gelir.

Oyak açısından baktığımızda işin prestij tarafı da var. Birçok yatırımcı hakim ortak Oyak diye buraya yatırım yapıyor. Ayrıca Oyak kendi içinde bir aile şirketi olmayıp binlerce ortağının haklarını yönetiyor ve ortaklarına hesap vermek durumunda. Oyağında bu sektöre önem verdiğini ve ortada bırakmıyacağını ve üstüne düşeni yapacağını düşünüyorum. Eminim üst kademelerde önümüzdeki süreçte neler yapılabileceğine dair bu günlerde hararetli toplantılar yapılıyor. Geçen senenin aksine bu sene radikal kararlar alınabileceğini düşünüyorum.

Önümüzde ki süreçte buralardan daha aşağıya sarkmamamız ve yönü yukarıya çevirmemiz tamamen gelecek olumlu haber akışına bağlı olacak. Ben hala ümidimi kesmedim ve bazen sitemkar yazılar yazsam da başkalarının aksine hala ortak olduğum için yazıyorum. Keşke forumda sadece elinde belli oranda hisse olanların o konuya mesaj yazabileceği bir algoritma olsa. Böylece daha sağlıklı bir bilgilendirme ve tartışma ortamı oluşurdu. Ben dememişmiydimcilerle uğraşmak zorunda kalmazdık.

Alıntı Originally Posted by mersey Yazıyı Oku
    Geçen yıl kayıtlı sermaye tavanı 2027 ye kadar kullanılmak üzere 8.5 milyara çıkarılmıştı. 2023 te bir sermaye arttırımı yapılmadı. Mevcut durumu da dikkate alarak bu sene en azından % 100-200 arası bir bedelli sermaye artışı yapılabileceğini düşünüyorum. Başkada çare görünmüyor zaten. Oyak hakim ortak olsa da, borç sadece Oyağa ait değil. Bizi kurtarmasını beklememeliyiz. Hep birlikte herkes payı oranında elini taşın altına koyacak. Olası bir bedelliden gelecek para ve hala beceremediğimiz ferbis arzını yılın ilk yarısında becerebilirsek buradan gelecek parayla birlikte mevcut borç yükünü yarı yarıya azaltabiliriz diye düşünüyorum. Bu ikisine destek olarak geçen yılın son çeyreğinde bekleyen tahsilatlarında artmış olmasını umuyorum. Bu tip atraksiyonlarla bu yıl sonuna kadar toparlanıp borç yükünü 5 milyar civarlarına çekebilirsek, önümüzdeki sene özellikle tohum sektörününde katkılarıyla tekrar eski günlere dönülebileceğini düşünüyorum. Hektaş Asya dan da pek haber alamıyoruz. İnşallah oradaki yatırım ilerliyordur ve süpriz haberler gelir.

Oyak açısından baktığımızda işin prestij tarafı da var. Birçok yatırımcı hakim ortak Oyak diye buraya yatırım yapıyor. Ayrıca Oyak kendi içinde bir aile şirketi olmayıp binlerce ortağının haklarını yönetiyor ve ortaklarına hesap vermek durumunda. Oyağında bu sektöre önem verdiğini ve ortada bırakmıyacağını ve üstüne düşeni yapacağını düşünüyorum. Eminim üst kademelerde önümüzdeki süreçte neler yapılabileceğine dair bu günlerde hararetli toplantılar yapılıyor. Geçen senenin aksine bu sene radikal kararlar alınabileceğini düşünüyorum.

Önümüzde ki süreçte buralardan daha aşağıya sarkmamamız ve yönü yukarıya çevirmemiz tamamen gelecek olumlu haber akışına bağlı olacak. Ben hala ümidimi kesmedim ve bazen sitemkar yazılar yazsam da başkalarının aksine hala ortak olduğum için yazıyorum. Keşke forumda sadece elinde belli oranda hisse olanların o konuya mesaj yazabileceği bir algoritma olsa. Böylece daha sağlıklı bir bilgilendirme ve tartışma ortamı oluşurdu. Ben dememişmiydimcilerle uğraşmak zorunda kalmazdık.
    Sadece hissiyat; Kesinlikle etkileme veya yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by delimeli Yazıyı Oku
    Bazen çok komik şeyler yazanları görüyorum.

Şirket iflas ediyor...

Şirket batıyor...

Arkadaşlar bu şirket 460 bin üyesi olan Türkiye'nin 3. büyük holdinginin bir şirketidir.

Bu holdingin 300 milyar civarında Net Varlığı vardır.

Koskoca OYAK bu şirketin batmasına, isminin lekelenmesine izin verir mi?

Evet şirket Levent Ortakçıer'in hırsının kurbanı olmuştur. OYAK Yönetimi uyumuştur. Olayı farkedememiştir. Şirket plansız-programsız hareket etmiş, Yönetim de olayın farkına varamamıştır. Bu yönden kötü bir idarecilik sergilemişlerdir.

Şu anda şirket finansal zorluklarla boğuşmaktadır. Gerçek budur.

Ancak siz sanıyormusunuz ki OYAK bu şirketin iflas etmesine, batmasına izin verebilir?

Bu bir şahıs şirketi değildir. Yönetimin de hesap vermek zorunda olduğu şirketin yarım milyon sahibi vardır.

Ne kadar zorluk yaşanırsa yaşansın yapılan yatırımlar eninde sonunda tamamlanarak meyvelerini verecektir. Belki şirketin toparlanması uzun sürebilir. Bunu zaman gösterecektir.

Şunu da unutmayın bir defa tarım sektörü Dünya'da hiç ölmeyecek bir sektördür. Diğer sektörler gibi konjonktüre göre sona ermesi söz konusu değildir.

Zaman zaman bütün şirketler (Koç, Sabancınınkiler dahil) yanlış idare, ekonomideki konjontürdeki bozulmalar, girdi fiyatlarındaki kontol edilemeyen artışlar, pazardaki daralmalar (örneğin bu alanda kovid zamanında gübre kullanımının, ilaçlamanın, kuraklığın yarattığı talep düşüklüğü vs.) nedeniyle geçici sıkıntılar yaşayabilir.

Ama bunların ilelebet süreceğinin beklentisi bu sektör için doğru değildir.

Şu anda Hektaş (OYAK) dese ki % 200 bedelli sermaye artırmak istiyorum, yatırımcıların çoğunun bu işe sevinerek onay verebileceğini, katılacağını düşünüyorum.

Deniliyor ki yabancı satıyor. Bu gün gelen 17 Ocak takas verilerine göre (cuma günün rakamıdır) yabancı payı % 21,11'dir.

Hisse geçen hafta üstüste % 5'ler seviyesinde düşmesine rağmen bu satış yabancılardan gelmemiştir.

Bir de deniliyor ki biz şu şahsın dolduruşuna geldik, bize malı pazarladı. O yüzden satamadık.

Yahu arkadaşlar siz bu kadar safmısınız? Sizin aklınız, muhakeme yeteneğiniz yok mu? Ne demek o kişi beni, bizleri kandırdı? O yüzden satamadık.

Herkes para hırsına kapılmış, görmek istediği rüyayı görmüş, malı satmamış, şimdi de suçu başkasına atarak kendi hatasını örtmek istiyor.

Zamanında satmayıp elinizdeki sermayenizin erimesi bir başkasının değil tamamen sizin, benim suçumuz. Bu yüzden bir başkasını suçlayamazsınız.

Bir de sitede yazı yazan gördüğüm bir kaç kişi var.

Ellerinde mal yok, ya da minimum miktarda mal var.

Ama maşallah gün içinde en az 5-6 yazı yazarak şirketten bir bok olamayacağını söyleyerek güya biz KY'ları korumaya soyunmuşlar.

Ya kardeşim madem bu şirketten bir bok olamayacağını düşünüyorsunuz? O zaman bu şirketi niye takip ediyorsunuz? Çekin gidin çok iyi şirketlere yatırım yapın.

Yok eğer bu şirket 7 liralara, 5 liralara , 1 liralara gelsin alacağım hesabı yapıyorsanız? Eyvallah, gelmesini bekleyin. Ama her dakika gelipte insanların moralini bozacak şeyler yazmayın.

Aslında siz sadece fiyatı düşürmek amacıyla insanların moralini bozmaya, hisselerini sattırmaya oynuyorsunuz.

Kısaca kağıdı manipüle etmeye çalışıyorsunuz.

Bu yaptığınız suçtur.

Hisse 1 liraya gidemez mi? Tabi ki gidebilir. Ancak siz her dakika fiyat vererek, hisse dibin dibini görecek diyerek piyasayı manipüle etme gayretindesiniz.

Bunu niye her dakika, her saaat, her gün defalarca yazıyorsunuz?

Düşmesini bekliyorsanız efendice bekleyiniz, malınızı alınız. Yok almayacaksanız, sayfaya bir bilgi sunmadan sadece moral bozmaya çalışarak sayfayı kirletmeyiniz.

Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir. Her koyun kendi bacağından asılır. Kimse kimseyi suçlayamaz. Yaşadıklarınızın hepsi DOĞRU ya da YANLIŞ sizin kararınızdır.
    ++++++++++1
    Guzel ifade etmissiniz. Ayni fikirdeyim.
    Elinize saglik.

4.  Alıntı Originally Posted by mersey Yazıyı Oku
    Geçen yıl kayıtlı sermaye tavanı 2027 ye kadar kullanılmak üzere 8.5 milyara çıkarılmıştı. 2023 te bir sermaye arttırımı yapılmadı. Mevcut durumu da dikkate alarak bu sene en azından % 100-200 arası bir bedelli sermaye artışı yapılabileceğini düşünüyorum. Başkada çare görünmüyor zaten. Oyak hakim ortak olsa da, borç sadece Oyağa ait değil. Bizi kurtarmasını beklememeliyiz. Hep birlikte herkes payı oranında elini taşın altına koyacak. Olası bir bedelliden gelecek para ve hala beceremediğimiz ferbis arzını yılın ilk yarısında becerebilirsek buradan gelecek parayla birlikte mevcut borç yükünü yarı yarıya azaltabiliriz diye düşünüyorum. Bu ikisine destek olarak geçen yılın son çeyreğinde bekleyen tahsilatlarında artmış olmasını umuyorum. Bu tip atraksiyonlarla bu yıl sonuna kadar toparlanıp borç yükünü 5 milyar civarlarına çekebilirsek, önümüzdeki sene özellikle tohum sektörününde katkılarıyla tekrar eski günlere dönülebileceğini düşünüyorum. Hektaş Asya dan da pek haber alamıyoruz. İnşallah oradaki yatırım ilerliyordur ve süpriz haberler gelir.

Guzel yazi. Sagolun.

5. 3,1 milyar lira değerinde hisse satan Oyak. Sanırım siz başka Oyak’tan bekliyorsunuz bunları. Oyak hektaşı bu hisse satışı ile sıfır maliyete getirdi. Sermaye 3 olsada 300 olsada Oyak üzerinde bir değişim yok. Muhtemelen şirket yine senet satacak.

6.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    3,1 milyar lira değerinde hisse satan Oyak. Sanırım siz başka Oyak’tan bekliyorsunuz bunları. Oyak hektaşı bu hisse satışı ile sıfır maliyete getirdi. Sermaye 3 olsada 300 olsada Oyak üzerinde bir değişim yok. Muhtemelen şirket yine senet satacak.
    Valla ben helal olsun diyorum Oyak'a, 51 liradan on milyonlarca lot sattı da biz ayıkamadık. Oyak'ın sıkıntısı Ereğli fabrikasının da cortlamış olması, 2 yıldır o da sürünüyor, sanırım en son zarar yazdı bilançoda. 600 bin üye temettü bekliyor, Ereğli Oyak'ın amiral gemisi. Ereğli öyle Hektaş böyle, geriye Çimentolar kalıyor, bildiğim kadarıyla 2 senedir çimento sektörü iyi kar ediyor.

@111222333'ün de daha önce defaatle paylaştığı gibi Bist'in gözbebebeklerinden Froto bile hatta ben o hissedeyken Tüpraş bile 2 yıl süründüğü oldu.

Hasılat yapıyoruz ama masraflar çok artmış, sadece finansal giderler değil reklam, pazarlama, personel giderleri de müthiş artmış, bakalım nolacak bu filmin sonu.

7.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku

Sayfa 415/700 İlkİlk ... 315365405413414415416417425465515 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •