Sayfa 420/1006 İlkİlk ... 320370410418419420421422430470520920 ... SonSon
Arama sonucu : 8047 madde; 3,353 - 3,360 arası.

Konu: Viop LVIII

1. Geçen bir sohbette söylenene göre enflasyon muhasebesini şirketlerdeki muhasebeciler de bilmiyormuş. Denetim şirketlerindeki uzmanlar danışmanlık verecekler gibi.

Bence önemli olan daha fazla mı vergi verecek daha az mı vergi verecek, yoksa işletme zaten orada duruyor. Temettü verenler enflasyon muhasebesi ile zarar açıklar ise temettü veremeyebilir.

Enflasyon her mal grubunda aynı değil. eski bir makina enflasyon ile bilançoya yüksek yansıtılabilir ama artık yenisi daha ucuzdur ya da başka bir kalemin değeri çok artmıştır.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Ben saklamam, dedim ya ekistra çalışıyorum deye, bikaç gündür cebimiz para gördü hemen dötümüz kalktı
    Ne işi bu inek kesecek kadar parası var. Söyle bakayım Fatih ürkek işi mi.

3.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Tuncay turşucu bloomberg de son anda denk geldim bazı şirketlerin enflasyondan dolayı mı birşeyler söyledi mayıs dedi.
    sonuna denk geldim varsa bilgisi olan paylaşır.
    ariston dinlemiştir
    Bununla ilgili X de bir paylaşım vardı. Stoklar gayrimenkul arsa aldığı hissenin değer artışı teçhizat değerleme vs vs bunlar şirkete vergi olarak yansıyacak

4. Sohbetlerde üstadlar GYO lara ayrı ayrı bakmak lazım direkt bilançodan anlaşılmayabilir diyorlar.

Yıl sonu değerlemesi ile defter değerleri artacak ama gerçek değerleri ve nakit akışı daha önemli.

Kira kontratları nedeni ile gelirleri çok artmayabilir. Boş tutulan veya satılmayan mülklerin de görünmeyen maliyetleri ve finansman gideri var.

Borsa ile uğraşıp GYO da oturmanın anlamı yok. Çok parası olup da enflasyona karşı korunmak ve kiracılar, tapu vs ile uğraşmak istemeyenlere göre. Kısa vade al sat ayrı bir şey.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5. Bofa & YTF ikilisi yolunu buldukları bazı hisseleri satıp mesela dün CATES bugün AVPGY ye girdi. Gerisi teferruat.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Zenginlerin takıldığı bi klüpte kapı görevlisi olarak hoşgeldiniz karşılaması yaparak paltolarını alıp asıyoruz işci abi işin pek bi zorluğu yokta Ayasofyanın diline düşersek kötü olur.kaç para senin palto diye sorarsa atarlar bizi kapıdışına

O klüpte konslarin ekstralarına da eşlik ediyon mu.

7.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Geçen bir sohbette söylenene göre enflasyon muhasebesini şirketlerdeki muhasebeciler de bilmiyormuş. Denetim şirketlerindeki uzmanlar danışmanlık verecekler gibi.

Bence önemli olan daha fazla mı vergi verecek daha az mı vergi verecek, yoksa işletme zaten orada duruyor. Temettü verenler enflasyon muhasebesi ile zarar açıklar ise temettü veremeyebilir.

Enflasyon her mal grubunda aynı değil. eski bir makina enflasyon ile bilançoya yüksek yansıtılabilir ama artık yenisi daha ucuzdur ya da başka bir kalemin değeri çok artmıştır.
    Çok şirket elindeki nakitten de olmadı için çeşitli muhasebe hilelerine başvurur. Koç güvenilir diyecektim geçen ki tat gıda satışında %50 den fazla hissesini satıyor ama %3 u değişik bir şekilde satıyor o da %49 da kaldığı için sattığı firma çağrıdan kurtuluyor. Ama yine de koç yapmaz.

8. Temettü endeksi değişiklikleri...

Sayfa 420/1006 İlkİlk ... 320370410418419420421422430470520920 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •