Artan

187,00 10 18:10
243,20 10 18:10
3,52 10 18:10
112,20 10 18:10
24,86 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

1,23 -10.22 18:10
16.650,00 -10 18:10
50,40 -10 18:10
88,20 -10 18:10
5,22 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.239.969.123,70 18:10
9.040.503.149,50 18:10
8.606.593.889,00 18:10
7.631.812.223,41 18:10
7.471.303.136,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8013 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Emekli sayısı çok fazla. Maaşların dandik olması ihracatın artmadığı bir durumda emekli sayısının çok artması. Önüne geleni emekli yapıp aylığa bağlayan bir sistem emekliyi emekli edemez, emekli çalışmak zorunda kalır.

Emekliyi EYT bitirdi. Emekliyi EYT batırdı.

SGK nin Eylül 2023 verilerine göre emekli sayısı dosya bazında 14 milyon 958 bin 820; kişi bazında ise 15 milyon 751 bin 971.

https://tr.euronews.com/2023/12/18/e...dar-dusmemisti

Adamlar daha doğru dürüst maaş bile almadı nasıl batırmışlar bu sistemi? O yıllarca biriken o paraları SGK nasıl değerlendirmiş soran bilen var mı acaba? Emekli maaşları belli zaten, bu maaşlarla emekli olan ya başka işte çalışır ya da birikimi vardır. Kamuda yaklaşık 5 milyon memur var 20 yılda memur sayısı %100 e yakın artmış. Nüfus ise %30 civarı. 20 yıldaki teknolojiyi de hesaba kat bu kadar memura ihtiyaç olmaması gerektiği ortaya çıkar. Şimdi bu kadar memurun çalışması mı maliyetli emekli olması mı? Belli ki EYT yi kaçırmışsın gocunuyorsun.

2.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Adamlar daha doğru dürüst maaş bile almadı nasıl batırmışlar bu sistemi? O yıllarca biriken o paraları SGK nasıl değerlendirmiş soran bilen var mı acaba? Emekli maaşları belli zaten, bu maaşlarla emekli olan ya başka işte çalışır ya da birikimi vardır. Kamuda yaklaşık 5 milyon memur var 20 yılda memur sayısı %100 e yakın artmış. Nüfus ise %30 civarı. 20 yıldaki teknolojiyi de hesaba kat bu kadar memura ihtiyaç olmaması gerektiği ortaya çıkar. Şimdi bu kadar memurun çalışması mı maliyetli emekli olması mı? Belli ki EYT yi kaçırmışsın gocunuyorsun.
    Temel sorunlardan biri SSK primlerinin berbat değerlendirilmesi emekli sandığı aslında daha iyi yatırım yaptı mesela eskiler bilir İlk Hilton un sahibi emekli sandığı dır gibi.

Şimdi zaten kimse sahip çıkmamış SGK primlerine, doktoru, başhekimi, hastane mutfağında çalışan aşçısı çalmış. Ama öte yandan adam b... K gibi bir prim ödemiş 30 yıl almış ölmüş karısı almış, karısı ölmüş, kızı almış,
    yani herkes sistemi çökertme derdinde, EYT liler de buna dahil 7500 liraya razı olup emekli oldular. Ne oldu , emekli oldular da adam mı oldular, sistem tıkandı zam yok, diyeceklere fırsat verdiler.

Herkes madem o götürdü ben de götüriyim az çok fark etmez derdinde.
    Buradan hiç bir hayırlı sonuç çıkmaz. Adam beşikteki çocuğu emekli olsa, olsun der, bu hak değil demez, bak İsviçre ye adamlar pandemide maaş artışını reddetmişler, Way hayın gavurlar way. Önce çalmayacaksın sonra çaldkrmayacaksın, yoksa dizlerini döv..
    Not: doğru memur sayısı sürekli artıyor lakin herkeste kpss hazırlanıyor, ha boş yere memur aldın ha emekli mayıışı verdin o da emekli etmek bi şekilde . Sistem çalışmadan, ihtiyaç duymadan emekli etmek millet de emekli olmak derdinde tam bir manda yönetimi Mısır da benzer biz onlar kadar kötü değildik şimdi onları geçmeye gayret ediyoruz.

Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Temel sorunlardan biri SSK primlerinin berbat değerlendirilmesi emekli sandığı aslında daha iyi yatırım yaptı mesela eskiler bilir İlk Hilton un sahibi emekli sandığı dır gibi.

Şimdi zaten kimse sahip çıkmamış SGK primlerine, doktoru, başhekimi, hastane mutfağında çalışan aşçısı çalmış. Ama öte yandan adam b... K gibi bir prim ödemiş 30 yıl almış ölmüş karısı almış, karısı ölmüş, kızı almış,
    yani herkes sistemi çökertme derdinde, EYT liler de buna dahil 7500 liraya razı olup emekli oldular. Ne oldu , emekli oldular da adam mı oldular, sistem tıkandı zam yok, diyeceklere fırsat verdiler.

Herkes madem o götürdü ben de götüriyim az çok fark etmez derdinde.
    Buradan hiç bir hayırlı sonuç çıkmaz. Adam beşikteki çocuğu emekli olsa, olsun der, bu hak değil demez, bak İsviçre ye adamlar pandemide maaş artışını reddetmişler, Way hayın gavurlar way. Önce çalmayacaksın sonra çaldkrmayacaksın, yoksa dizlerini döv..
    Not: doğru memur sayısı sürekli artıyor lakin herkeste kpss hazırlanıyor, ha boş yere memur aldın ha emekli mayıışı verdin o da emekli etmek bi şekilde . Sistem çalışmadan, ihtiyaç duymadan emekli etmek millet de emekli olmak derdinde tam bir manda yönetimi Mısır da benzer biz onlar kadar kötü değildik şimdi onları geçmeye gayret ediyoruz.

Senin söylediklerinden bunların suçlusu EYT’li diye anladım. Sanki o primleri paraları kim nasıl yönetmiş kimler o kurumları denetlemiş onların suçu yok. EYT liler haklarını istedikleri ve aldıkları için suçlu oldu. !

Memur sadece maaşı değil ısınma aydınlatma, elektrik, su , kırtasiye gideri var. O memuru çalıştırmak için gerekirse ek hizmet binası alıyorsun. Bunlar da diğer masraflar. 2008 den sonraki sisteme göre emekli aylığı çalışma dönemi maaşının %40-50 sini alırsa şanslı sayılır. Yani yetmez çalışmaya devam eder. Bence onların da emekli etmeleri lazım. Asıl kambur buralarda verimsiz çalışanı emekli edeceksin.

Zaten Eyt bir hak idi. Dereyi geçerken at değiştiremezsin. Geç de olsa hakları verildi oy toplama adına.

Ülkede genç işsiz diğer bir sorun.
    Onları düşünen var mı?

4.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Senin söylediklerinden bunların suçlusu EYT’li diye anladım.
    O zaman yanlış anlamışsın...
    Diğer yazdıklarıma da bak hemen atlama...
    Herkese dokunur yazdıklarım, kendim de dahil,
    ama ben gocunmuyorum zira ülkede yanlıştan dönülecekse sen de ben de, işadamı da, bürokrat da, siyasetçi de herkes ödeyecek.

Ama sen zaten bunları biliyorsun değil mi polemik olsun diye fırtladın.........

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •