Sayfa 144/563 İlkİlk ... 4494134142143144145146154194244 ... SonSon
Arama sonucu : 4503 madde; 1,145 - 1,152 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,119
    https://twitter.com/margasi46/status...206510/photo/1

CEO bir yerlere konuşmuş... Kazakistanda 5 yılda 650 milyon dolar yatırım öngörüyorlarmış... teşvikler

10 yıllığına tüm vergilerden muafiyet
    Altyapısı hazır arazi temini
    düşük fazili finansal destek
    doğalgaz
    gübre masraflarının % 50 sinin Devlet tarafından karşılanması gibi teşvikler sayılmış...
    muhtemelen BAKAD gelirleri oraya aktarılacak tabii ki finansal ödemeler var ama...
    şartlar Türkiyedekinden iyi gibi duruyor...

Sn. Tövbekâr;
    Çok mühim acıklamalar bunlar.
    Kazakistanda Kazak hükümetinin çok mühim tesvikleriyle CENAL santralimizin maliyeti büyüklüğünde bir jeotermal seracılık işine kalkışılıyor diye anlamaktayım.
    Nerede yayınlandığını anlayamadım.
    Siz de anlayamadınız herhalde.

Nerede yayınlandığını anlayabilen arkadaş varsa paylaşabiirse çok makbule geçer...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,119
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Sn. Tövbekâr;
    Çok mühim acıklamalar bunlar.
    Kazakistanda Kazak hükümetinin çok mühim tesvikleriyle CENAL santralimizin maliyeti büyüklüğünde bir jeotermal seracılık işine kalkışılıyor diye anlamaktayım.
    Nerede yayınlandığını anlayamadım.
    Siz de anlayamadınız herhalde.

Nerede yayınlandığını anlayabilen arkadaş varsa paylaşabiirse çok makbule geçer...
    sn 101
    doğrudur biraz araştırdım ama bulamadım... copy paste olduğu için bir yerlerde yayınlanmıştır ve ben kaynağı verdim bıraktım. bulan birisi olur ise daha iyi anlaşılabilir...

bu şartlar ve bu büyüklükteki üfürükten yatırımlar hissedeki baskıyı iyice ağırlaştırıyor diye düşünmekteyim...

not daha önce bir mesajda belirtmiştim... tarıma yapılan yatırımlar karbon ile ilgili hususlarda artık CENAL in salınımını karşıladığı gibi muhtemelen fazlalık da oluşturacaktır... malum bu yüzden de az problem yaşamamıştık...

4. Sana yatirdigimiz paraya, harcadigimiz zamana ve emeğe yazık. Yuh olsun senin gibi hisseye ve şirkete.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,119
     Alıntı Originally Posted by paracelsus Yazıyı Oku
    Sana yatirdigimiz paraya, harcadigimiz zamana ve emeğe yazık. Yuh olsun senin gibi hisseye ve şirkete.
    sn paracelsus
    bazen muharebelerde bir cephede sadece savunma yapılır. bazen Tolstoyun Savaş ve Barışında zirveye çıkan topyekun dayanma ve sonra yoketme harekatına başlanır...
    belki de Cumhuriyet tarihimizde olduğu gibi erlerimize izin verilir gidin çocuk yapın memlekette müslüman evladı kalmayacak gibi... seferberlik önce balkan sonra 1. dünya sonra kurtuluş savaşı derken askerlikler uzuyor. malum batı bunu boomer falan deyip bilimselleştirmiş .

zor iştir sabretmek... EQ ile IQ arasındaki farkları bilirsek bir şekilde bu dönemi atlatmak durumundayız... bu dönemi de atlatabilmek için Rus köylüleri gibi çok düşünmeden hayatta kalmaya odaklanmak lazım. sonra zafer kendiliğinden gelecektir. bu sürede psikolojilerin bozulması gerçekten olasıdır... kendi adıma bazen ekranı kapatıyorum ( şu sıralar kapatıp çıkamıyorum gece gündüz evde takılmam gerek ) , bazen geleceği düşünüp kendimi rahatlatıyorum... mesela hisse başı 10 euro ya da dolar olduğunda ( dikkat olur ise değil olduğunda diye düşünmek belki de işime geliyor) ne olacak... ne yapmalıyım diye düşündüğümde telaşa kapılıp daha fazla hisse nasıl alabilirim diye düşünüyorum... geçmişte takılıp kalmadan mesela 30 Klot satıp ev ve bahçe almalı mıydım? şimdi ne olacaktı vs türü düşünceler beni gerçekten içinden çıkılmaz hale getirecektir. bu yüzden alınan alınmıştır, yaşanan yaşanmıştır. önümüze bakmak lazım...
    efendim ALARK yerine TÜPRAŞ alsaydım param şu kadar olacaktı. yükseldiğinde satıp ÜLKER almış olsaydım şu kadar olacaktı ( peki yıllardır Ülkerde olan ne yapsın) ... bu tip düşünceler yerine yaşanan yaşanmıştır, tecrübe en iyi öğreticidir. ben şu yatırımı yaptım kazandım veya kaybettim. yeni riskim şudur...
    bilmem anlatabiliyor muyum ... zinhar yatırım tavsiyesi değildir...

6.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn paracelsus
    bazen muharebelerde bir cephede sadece savunma yapılır. bazen Tolstoyun Savaş ve Barışında zirveye çıkan topyekun dayanma ve sonra yoketme harekatına başlanır...
    belki de Cumhuriyet tarihimizde olduğu gibi erlerimize izin verilir gidin çocuk yapın memlekette müslüman evladı kalmayacak gibi... seferberlik önce balkan sonra 1. dünya sonra kurtuluş savaşı derken askerlikler uzuyor. malum batı bunu boomer falan deyip bilimselleştirmiş .

zor iştir sabretmek... EQ ile IQ arasındaki farkları bilirsek bir şekilde bu dönemi atlatmak durumundayız... bu dönemi de atlatabilmek için Rus köylüleri gibi çok düşünmeden hayatta kalmaya odaklanmak lazım. sonra zafer kendiliğinden gelecektir. bu sürede psikolojilerin bozulması gerçekten olasıdır... kendi adıma bazen ekranı kapatıyorum ( şu sıralar kapatıp çıkamıyorum gece gündüz evde takılmam gerek ) , bazen geleceği düşünüp kendimi rahatlatıyorum... mesela hisse başı 10 euro ya da dolar olduğunda ( dikkat olur ise değil olduğunda diye düşünmek belki de işime geliyor) ne olacak... ne yapmalıyım diye düşündüğümde telaşa kapılıp daha fazla hisse nasıl alabilirim diye düşünüyorum... geçmişte takılıp kalmadan mesela 30 Klot satıp ev ve bahçe almalı mıydım? şimdi ne olacaktı vs türü düşünceler beni gerçekten içinden çıkılmaz hale getirecektir. bu yüzden alınan alınmıştır, yaşanan yaşanmıştır. önümüze bakmak lazım...
    efendim ALARK yerine TÜPRAŞ alsaydım param şu kadar olacaktı. yükseldiğinde satıp ÜLKER almış olsaydım şu kadar olacaktı ( peki yıllardır Ülkerde olan ne yapsın) ... bu tip düşünceler yerine yaşanan yaşanmıştır, tecrübe en iyi öğreticidir. ben şu yatırımı yaptım kazandım veya kaybettim. yeni riskim şudur...

Neredeyse 400 gün oldu hissenin getirisi negatif. 400 gün çok uzun olmayabilir ama az da değil. Hele bu ortamda her şey 2 kat ve daha fazla artmışken bu hisseye yatırım yapanlara yazık.
    Sizin alım tarihiniz muhtemelen çok eski o yüzden sabretme gücünüz ve olaylara bakışınız daha farklı.
    Yıllık faaliyet raporunda hisse performansı kısmına neler yazacaklar acaba ?

7.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn paracelsus

Sn.tovbekar, herkesin bir stratejisi var elbet. Kimse geçmişine geleceğine bakmadan büyük meblağlar bağlamaz elbet. Elbet sabır edecez. Siz geleceği düşünüp rahatliyorsunuz. Ben de buraya ve yatırımcı ilişkilerine duygu ve düşüncelerimi yazarak. Siz hatırı sayılır bir kar etmişsiniz. Umarım fazlası olur, canı gonulden isterim. Ben 4 aydır herseyimle hissedeyim, borsa hisseyi aldığım noktada. Hisse yüzde 30 asagida. Bir de taşıma maliyetini ekleyin yüzde 45 zarar yazar. Ben de böyle rahatlatayim kendimi musadenizle🙂😅🙏
    Saygılar...

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    ALARKO HOLDİNG Temettü 25 endeksine alınıyor.....

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1241161

https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...8d182737d065c4

Büyük fonların hisseye alakasının artmasına vesile olur inşallah.
    Hayırlı olsun....
    Temettü 25 endeksine alındığımız bir ortamda hissemiz fiyatı artamıyor.
    Sağlık olsun.

Canınız sağolsun Alaton Kardeşler ve Dalia Garih.

Not: Son genel kurul sonrası ayaküstü sohbette yönetim kurulu başkanı İzzet GARİH "yabancı fonlar sadece hisse değerinin artmasına değil, temettü verme alışkanlığına da bakıyorlar" diyerek ALARKO'nun istikrarlı temettü verme kararında olduğuna işaret etmişti. Nitekim genel kuruldan sonra ekstra temettüler de verildi. 2024 yılında da benzer temettüler verilirse sn. İzzet GARİH'in o konuşmasının anlık değil devamlılık arzettiğini düşüneceğim.
    Son düzenleme : 0101; 22-01-2024 saat: 13:18.

Sayfa 144/563 İlkİlk ... 4494134142143144145146154194244 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •