Değerli Ortak,
Fiyatlama bakımından sorunlu bir durum olduğu muhakkaktır.
Benim bu konuya bakışım: üst düzeyde ticari ve iş performansı olan bir firmaya yatırım yaptım ve bekliyorum. Kimi alanlarda, iş performansı olarak beklentimin bir miktar gerisinde olan konular da oldu.. Ancak, toplamda baktığımda, güçlü büyüme ve kendisini geleceğe hazırlama konusunda da sürekli gelişim içinde olan bir firmaya yatırım yaptım. Hatta, gelecek öngörüsü geçmişten daha iyi olacak şkelinde bir değerlendirmem var (veriye dayalı değerlendirme).. BİST fiyatı ise, firmanın adil değerinin gerisindedir elbette.. Geçmişte de sıklıkla böyle oldu; hatta belki de hep iskontolu fiyatlandı.
Fiyatlama konusunda topicte benden çok daha tecrübeli arkadaşlar var.. BİST fiyatlaması çok hakim olmadığım ve işin finansal aritmetiği ile de uyumlu bulmadığım bir konudur. Davranışsal finans konusu olarak adlandırmak daha doğru olur.. Yani, KY psikolojisi şimdilik Deva için böyle çalışıyor.. Fiyatlamaya daha çok etki edebilecek büyükler/kurumlar bakımından ise homojen bir açıklama yok gibi..
Benim yatırım vadem, gerçekten; çok uzun olduğu için, BİSTteki yatırımcının büyük kısmına uygun emsal teşkil etmemekteyim..
sevgiler, selamlar
Yer İmleri