Bir sermaye piyasası aracının emir defterinde, kapanış seansına aktarılan emirler arasında son işlem fiyatının ±%3’ü içerisinde belirlenen kapanış seansı üst fiyat sınırından daha yüksek bir fiyattan alış emri veya kapanış seansı alt fiyat sınırından daha düşük bir fiyattan satış emri bulunuyorsa, bu sermaye piyasası aracında ilgili seansın baz fiyatına göre hesaplanmış o gün için geçerli olan fiyat değişim sınırları uygulanır (son işlem fiyatına göre ±%3 marj uygulanarak hesaplanan fiyat değişim sınırları kullanılmaz). Örneğin bir payda son işlem fiyatının 4,00 TL olduğu düşünüldüğünde kapanış seansındaki fiyat marjları 3,88 TL - 4,12 TL olacağından, kapanış seansına aktarılan emriler arasında 4,12 TL’den daha yüksek bir fiyattan alış emri veya 3,88 TL’den daha düşük bir fiyattan satış emri bulunuyorsa kapanış seansında ±%3 fiyat marjı uygulanmaz, sadece payın baz fiyatını esas alan ±%20 günlük fiyat değişim sınırları geçerli olur.
HUBVC 24 Ocaktan sonra yani henüz 1 ay bile olmadan %100 artmış. Böyle hisselerin tahtacısından korkmak lazım.
ya ben her zaman dolu dolu içerik paylaşıyorum. beni eleştirecek kişi benden daha iyi bilgi birikimine sahipse ve öne sürdüğüm iddiayı çürütecek net delilleri varsa tabiki eleştirsin, bana 1 kelime öğretse vallahi ne memnun olurum. ama benden zayıf olan beni eleştiremez. ha daha iyi olmanın kriteri nedir? tahminlerin %80 tutacak abi..o yüzden hiçbir boşbeleş youtuberi, bloomu falan asla izlemem ben.
bu arada şu fonu alın, bu hisseyi satın diye doğrudan işlem tavsiyesi vermek yasaktır. sadece yatırım danışmanlığı sözleşmesi ile söylenebilir o kelime, onu yapanlar da var forumda hatadır. ama şu endekste, şu sektörde yükseliş bekliyorum veya şu şekilde pozisyon aldım demek suç değil.
Son düzenleme : friendly_1980; 21-02-2024 saat: 22:17.
Bu gibi durumlar, doğrudan hisse senetlerine yatırım yapmanın bana göre olmadığını bir kez daha gösteriyor.
Serbest olmayan hisse senedi yoğun fonlar benim için en uygunu.
Hubvc'deki bugünki işlemler, hisse senetlerinde işlem yapan serbest fonların ne kadarda riskli olduğunu göstermesi açısından da güzel bir örnek.
Bilgilendirme için teşekkürler sn. myfinans
Bu AI hisselerini iyi pazarladılar. İnsanlar matematik bilmediği için şu soruyu sormadı.
İyi diyorsunuz da bu Aİ (eşek anırması değil) yani yapay zekayı LLM dediğiniz Generative AI ile yapmaya kalkarsanız bunu karşılayacak bir enerji kaynağı yok şu anda dünyada. AI gelişince en büyük darboğaz enerji de olacak ki zaten Uranium fiyatları iyi arttı bu sebeple.
Millet NVIDIA Google diyor tıraş, CCJ ve KAZATOMPROM bunları sallamış çoktan.
https://finance.yahoo.com/quote/CCJ/
AI işi enerji sorunu çözülmeden tıraş. Yemeyim sizin yapayınızı zekanızı. A kuşağı yemez bunları.
![]()
Yer İmleri