Sayfa 424/736 İlkİlk ... 324374414422423424425426434474524 ... SonSon
Arama sonucu : 5883 madde; 3,385 - 3,392 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Kol kesemeyi de bilmek gerekir. Ben de zaman zaman yaparım. Özellikle endeks iyi iken düşük getiri sağlayan, endeks düşerken ondan ve emsal fonlardan daha çok düşen fonlara tahammül edemem. Vedalaşırım.
     Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Sayın Canlı Banka Mevduat Faizleri topiğinde sayfa 493 aynen şöyle yazmışsınız. Kopyalıyorum.

" Bence, herkes uyanmaya başladı. Parasının mevduatta ( TL.de ) kaldıkça her ay mum gibi eridiğini fark etmiş olmalı ki, başka çareler peşindeler. Kimisi borsaya kimisi fonlara ( fon işi kandırmaca ) daha ürkek olanda dövize- altına gidiyor. "

Sizce fon işi neden kandırmaca açıklar mısınız? Çünkü burada binlerce kişi tasarruflarını fona yatırmış değerlendiriyorlar.
    Aslında bana sorduğunuz sorunun cevabı yine sizin yazınızda var. Bol kazançlar.

2.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Yada ben %3 konusunda yanılıyor olabilirim, ama 340 milyon hacim yapmış bir hisse, karanlık odada bu şekilde işlem oluyorsa ve mevzuat izin veriyorsa, tabiri caizse kumarhane diyenlere kızmamak lazım.
    Bir sermaye piyasası aracının emir defterinde, kapanış seansına aktarılan emirler arasında son işlem fiyatının ±%3’ü içerisinde belirlenen kapanış seansı üst fiyat sınırından daha yüksek bir fiyattan alış emri veya kapanış seansı alt fiyat sınırından daha düşük bir fiyattan satış emri bulunuyorsa, bu sermaye piyasası aracında ilgili seansın baz fiyatına göre hesaplanmış o gün için geçerli olan fiyat değişim sınırları uygulanır (son işlem fiyatına göre ±%3 marj uygulanarak hesaplanan fiyat değişim sınırları kullanılmaz). Örneğin bir payda son işlem fiyatının 4,00 TL olduğu düşünüldüğünde kapanış seansındaki fiyat marjları 3,88 TL - 4,12 TL olacağından, kapanış seansına aktarılan emriler arasında 4,12 TL’den daha yüksek bir fiyattan alış emri veya 3,88 TL’den daha düşük bir fiyattan satış emri bulunuyorsa kapanış seansında ±%3 fiyat marjı uygulanmaz, sadece payın baz fiyatını esas alan ±%20 günlük fiyat değişim sınırları geçerli olur.

3. HUBVC 24 Ocaktan sonra yani henüz 1 ay bile olmadan %100 artmış. Böyle hisselerin tahtacısından korkmak lazım.

4.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    Burada herkes fikrini söyler. Bir zamanlar eleştiriliyorsunuz diye küsmüştünüz ! Size o zaman hak vermiştim. Konu benim neye yatırım yaptığım değil. Zaten yatırım tavsiyesi vermek suç. Ama aslında burada çok değerli fikirler, değerlendirmeler sunan arkadaşlar var. İşte benim özetle belirtmek istediğim ; kendi finansal okuryazarlığı yeterli olmayanların ne idiğü belirsiz tavsiyelerle birikimlerini eritmemeleri için ,bu kıymetli insanları takip ederek , doğruyu bulmaları ve satırların arasında özenle gizlenmiş tavsiyeleri yakalamaları.

Yoksa, zaman zaman bende fon, altın ve diğerlerinden alıp satıyorum. Tekdüze yatırım yapmıyoruz. Ayrıca yaşam tecrübelerimle bazı şeyleri erken yakalama şansına sahibim diyelim ve kapatalım. herkes özgür iradesiyle yatırımını yapar.
    ya ben her zaman dolu dolu içerik paylaşıyorum. beni eleştirecek kişi benden daha iyi bilgi birikimine sahipse ve öne sürdüğüm iddiayı çürütecek net delilleri varsa tabiki eleştirsin, bana 1 kelime öğretse vallahi ne memnun olurum. ama benden zayıf olan beni eleştiremez. ha daha iyi olmanın kriteri nedir? tahminlerin %80 tutacak abi..o yüzden hiçbir boşbeleş youtuberi, bloomu falan asla izlemem ben.

bu arada şu fonu alın, bu hisseyi satın diye doğrudan işlem tavsiyesi vermek yasaktır. sadece yatırım danışmanlığı sözleşmesi ile söylenebilir o kelime, onu yapanlar da var forumda hatadır. ama şu endekste, şu sektörde yükseliş bekliyorum veya şu şekilde pozisyon aldım demek suç değil.
    Son düzenleme : friendly_1980; 21-02-2024 saat: 22:17.

5.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    NVIDIA, GOOGLE, ve MSFT ile ilgili skandal bir ciro şişirme iddiası var. Bunların kendi melek yatırımcı Venture Capital yatırım alt şirketleri küçük Startup lara yatırım yapıp kendi bulut hizmetlerini çiplerini ürünlerini, kendi yatırım olarak verdikleri ve küçük şirketin piyasadan borç aldığı para ile zorlayarak olması gerekenden daha fazla satın aldırarak ciroyu şişirilmiş gösteriyorlar iddiası. Bu geçen sene gündeme gelmiş, çok üstüne gitmemişler. Muhtemelen bu sene bu konu tekrar gündeme gelir.

Big Tech firms are investing in AI startups in exchange for commitments to use their cloud services.
    Some investors question whether these arrangements are artificially juicing cloud revenue growth.
    Accounting rules have gray areas, making it hard to find out how exactly the revenue is recognized.

https://www.businessinsider.com/ai-s...m-bells-2023-5

Bu işleme Revenue Round Tripping deniyormuş.

Bu konuyu yazmıştım zamanında ama yabancı sitelerde şimdi yeni gündeme gelmeye başlamış. Yazdığım büyük ihtimalle doğru. NVIDIA bilançosu gelsin birlikte değerlendiririz kapanışta. Doğru olma ihtimali çok yüksek. Yeni bir ENRON vakası bile olabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    HUBVC 24 Ocaktan sonra yani henüz 1 ay bile olmadan %100 artmış. Böyle hisselerin tahtacısından korkmak lazım.
    Bu gibi durumlar, doğrudan hisse senetlerine yatırım yapmanın bana göre olmadığını bir kez daha gösteriyor.

Serbest olmayan hisse senedi yoğun fonlar benim için en uygunu.

Hubvc'deki bugünki işlemler, hisse senetlerinde işlem yapan serbest fonların ne kadarda riskli olduğunu göstermesi açısından da güzel bir örnek.

Bilgilendirme için teşekkürler sn. myfinans

7. Bu AI hisselerini iyi pazarladılar. İnsanlar matematik bilmediği için şu soruyu sormadı.

İyi diyorsunuz da bu Aİ (eşek anırması değil) yani yapay zekayı LLM dediğiniz Generative AI ile yapmaya kalkarsanız bunu karşılayacak bir enerji kaynağı yok şu anda dünyada. AI gelişince en büyük darboğaz enerji de olacak ki zaten Uranium fiyatları iyi arttı bu sebeple.

Millet NVIDIA Google diyor tıraş, CCJ ve KAZATOMPROM bunları sallamış çoktan.

https://finance.yahoo.com/quote/CCJ/

AI işi enerji sorunu çözülmeden tıraş. Yemeyim sizin yapayınızı zekanızı. A kuşağı yemez bunları.

8.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Bir video düştü şimdi paylaşamıyorum (veya beceremiyorum). 50'li yaşlarda kapalı bir hanım teyzeye
    uçağı kim icat etti diye soruyorlar, Recep Tayyip Erdoğan tabi ki diyor., Ne zaman diyorlar, 19yüüüüz diye duraklayıp 2002 diyor bilgiç bir edayla.

Hiç umut yok yani bu ülkeden.

Neyse. 1 Nisan sonrası için ortaya atılan yeni iddialardan biri de "peşin vergi." Tam ne açıklamamışlar ama 90larda bununla yaşamışız ve 2001 krizinin önemli yapı taşlarından biriymiş. O yılları yaşayan arkadaşlar belki bizi aydınlatırlar.
    Kara büyü filan.. baska aciklamasi yok

Sayfa 424/736 İlkİlk ... 324374414422423424425426434474524 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •