Sayfa 473/565 İlkİlk ... 373423463471472473474475483523 ... SonSon
Arama sonucu : 4517 madde; 3,777 - 3,784 arası.

Konu: HEKTS - Hektaş Ticaret

  1.  Alıntı Originally Posted by ASDAS Yazıyı Oku
    Isler iyi giderken herkes mutlu, isler kotu gitmeye basladi mi hemen bir suclu, bir gunah kecisi, bir sorumlu, suclu v.s arar bizim milletimiz... Size zorla mi aldirdi adam?? Kafaniza tufeng mi dayadi? Kaldi ki ne yaptigini da acik acik her daim yazdi. Kendi de en tepeden cikamamis yazdiklarina gore, ama o erken girmis, maliyeti cok dusuk imis, dusukten verse bile iyi kar etmis. Allah gule gule yemegi nasip etsin. Bir suru kisi onun sayesinde hayal bile edemeyecegi paralari kazandi. Yatirimciligi bir cok kisiye ogreten bu insana bu yapilan cok buyuk haksizlik.
    Siz onun avukatı mısınız? Kendisi bile kendini bu kadar savunmuyor. Kraldan çok kralcı deyimi tam size yakışır. Ya da bozacının şahidi şıracı mı desem...
    Sevmeyene karınca yük, sevene filler karınca.
    Dağı bile taşır insan, aşık olup inanınca.

  2. #3778
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Yaş
    64
    Gönderi
    35,280
     Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Ben satıyorum ağam, başka hisselere geçiyorum, bunun tadı kaçtı.

    Gece rahat uyutan yatırım en iyisidir lafı çok doğru. Bunda vücut sürekli adrenalin, oksitosin, endorfin, jelibon falan salgılıyor, yoruyor insanı.
    Yolun acik olsun Oralet abim..

    Seni ozleyecek bu baslik.

    Bu ozdeyisin sahibi de Dudu bildigin gibi..

    Bu vesile ile tekrar etmis olayim.

    En iyi yatirim gece rahat uyutandir, en iyi kagit da.

    Inanc, guven kalmayinca insan gece rahat uyuyamaz.

    Inananlar kalacak, inanmayanlar gidecek.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

  3. Sevgili Dudu abim bizbize yeteriz giden gitsin kalan sağlar bizimdir sonuna kadar devamke bu işte kaybetmekte var kazanmakta.

  4.  Alıntı Originally Posted by norTmol Yazıyı Oku
    Siz onun avukatı mısınız? Kendisi bile kendini bu kadar savunmuyor. Kraldan çok kralcı deyimi tam size yakışır. Ya da bozacının şahidi şıracı mı desem...
    Keşke tanıyabilseydim kendisini…
    Avukatı olmak isterdim.
    Adam doğruları yazdı anlayan aldı mesajı canı yanan konuşuyor… Ben bilgiler, tespitler ile faydalandım.
    “Düşlerine layık ol
    Ovtavia Paz

  5. #3781
    Merhaba,

    Ben yazınca uzun yazıyorum, herkes okuyor mu bilmiyorum.

    Adım (Dudu abinin bu sabah) geçtiği için mi yazıyorum yoksa yazmak istediğim için mi bilmiyorum ama gerçekte bir süredir bu başlıkta yazmak istiyordum. Müsaadenizle ve umarım haddi mi aşmadan düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

    Dudu abinin söylediği gibi son 5 yıl değil, 2011'den beri okudum bu başlığa yazılan her yazıyı. Daha eskiye de gitmek istedim ama bulamadım o arşivleri.

    Neydi maksadım; Her gün fiyat nasıl değişmiş ve insanların psikolojisi nasıl etkilenmiş bu değişimlerden, böylece kendi psikolojimi yönetebilecektim. Çok işime yaradı, buradaki geçmişe dönük yazıları okumak.

    O süreçte çok dikkatimi çeken profiller oldu. Yatırımcı, öğretici, araştırmacı... profillerin tarihleri ile yazılarını not aldım. Onlara ulaşmaya çalışmaktı maksadım ama maalesef şirket değiştirme esnasında bir word dosyamı kaybederek bu düşüncemi gerçekleştiremedim. Şimdi 10 yıl öncesinin bilinçli yatırımcıları ne durumdalar... öğrenip sizlerle de paylaşabilirdim.

    Dudu bu süreçte tanıdığım bir profil oldu. Ara ara polemikleri oluyordu. Ben kendisine saygı beslediğim için bir gün yine polemiğe girdiğinde özelden kendisine kendi tarzımla 'abi bu insanlarla polemiğe girerek enerjini gereksiz konularda sarfetme' benzeri bir şey yazdım. Kendisi de lütfedip, bana telefonunu verdi. O günden beri what's up'tan yazışır arada bir telefon ile görüşürüz. Daha bugün kendisine 'geri dönmekle bazı riskleri aldığını (sataşma, suçlama ve küfür gibi) ve bunları kendisinin istediğini, şimdi de katlaması gerektiğini' yine kendisini kırmadan söylemeye çalıştım. Hisselerini sattığını bu başlıkta ben ve bir kaç arkadaşına söylemeden önce söylediği için kendisine gönül koydum ve tavır gösterdim. Anladım ki bu başlığa ben/bizden daha fazla değer veriyordu... Ama yine de benim için çok değerli bir insan. Kendisini 2011'den beri olaylara karşı duruşunun ne olduğunu bildiğimi düşünüyor ve saygı gösteriyorum.

    Hayatımda hiç kimseyi ama hiç kimseyi yalamadım, KİMSE DE YALATAMAZ... BU BÖYLE BİLİNE. VE İNSANLARA KARŞI BU ŞEKİLDE İTHAMLARDA BULUNURKEN DİKKAT EDİLMESİNİ RİCA EDERİM.

    Horasanlı da burada tanıdığım ve saygı duyduğum bir profildir. Kontrol ettiğimde Dudu'dan daha önce kendisi ile özelden yazışmışım. Bende etki bıraktı. Hem buradan hem de özelden bir kaç kez yazıştık. Ben ona bu olaylar yaşanırken daha sakin olmasını söylemeye çalıştım. Ona da saygısızlık etmem, edemem. Farklı ama başarılı bir yatırımcı olduğunu biliyorum. Bir keresinde onun da telefon numarasını istedim, özelden ama o bana dönüş yapmadan önce düşündüm ki, Dudu ve Horasanlı ile aynı anda iletişim yönetilmesi zor olacak ve kendisi yazmadan ben teklifimi geri çektim diye yazdım. O da bana 'doğru bir yaklaşım' diye daha sonradan yazdı. Ama Horasanlı Abi! eğer paylaşmak istersen ben memnuniyetle paylaşırım telefonumu ve fikir alış verişinde bulunmak isterim. Teklifimİ yeniliyorum.

    Oralet (güzel insan) ona da yazdım bir kaç kez. Yine ana konu polemikti. Uzunvade87 ile. Oralet harika bir profil. Ona başarılı olması için dua ediyorum.

    Uzunvade87 de iyi bir insan. Ama biraz denge sorunları oldu son zamanda. Ona da yazdım, polemiklerE girmemesi için. Büyüklerine öğretmeye kalkışmasına gerek yok.

    Sonuçta hep beraber bir 3 yıl geçirdik, inanılmaz bir macera oldu. Hepimize farklı dersler öğretti. Umarım/inşallah hiç birimizin sağlığına bir şey olmamıştır. Benim öğrendiklerimin arasında 'para elimizin kiri' olduğu bir kez daha literatürümde altını çizdirdi.

    Eveeet; Dudu Abi, bir değil defalarca 2022 Ekim ve Kasım aylarında uçuruma doğru gittiğimizi yazdı. Hatırlarım Oralet'te 'uyarma abi, gitsin gittiği yere' gibilerden yazdı. Buna itirazı olan varsa söylesin lütfen ben de bu hafta sonu o yazıları bulup paylaşacağım. Bana gereksiz iş çıkacak ama kendi iç dünyandaki adaletim için bunu yapacağım.

    Tekrar edeyim. Amacım he zaman yapıcı olmak, öğrenmek ve öğretmek.

    Kendim de 20'ye doğru inerken pes ettim ve indim araçtan. Keşke daha fazla dayanabilseydim ama çocuklarımın eğitimini riske etme noktasındaydı.

    Herkese burada veya başka mecralarda bol ve bereketli kazançlar dilerim.

    Abimiz Hz. Dudu diyor kendisi için (fazla iddialı!!) ben de Hz. Ali'nin bir sözü ile son vereceğim 'Bana bir harf öğretenin kölesi olurum'
    Yatırım tavsiyesi değildir, nasıl olsun ki, kelin ilacı olsa başına sürer.

  6. @aks16, @dudu, @Ali Dogan

    Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, var olun.
    51 den sat(a)mayıp 1,5 yıl sonra 20 lerden satmak çok koydu ama yapacak bir şey yok.
    Hisse seçerken 1 numaralı gösterge olan ve Dudu abinin de hep söylediği "patronu kim?" sorusunun cevabı hepimiz ters köşe yaptı.

    Oyak diye güvendik ama Oyak bizi soyak yaptı.

    Gönül isterdi ki 51 den 31 e düşse bile her ay 2 lira artmaya devam etse ve biz de kalmaya devam edebilseydik tam kadro.

    Yalnız bu borsada şunu çok iyi öğrendim ki ordudaki ağır zırhlı araç tugayları gibi değil de hafif piyade birlikleri gibi çabuk ve ani hareket etmeyi, ani kararlar verip hiç tereddüt etmeden uygulamayı bilmelisin.

    Bi arkadaşım hangi sektör ve şirketler revaçtaysa tüm parasıyla onlara girdi ve 2 yılda inanılmaz paralar kazanıp işini bıraktı, finansal özgür oldu.

    Yüklü miktarda bi baktım Kontr aldı, o hisse müthiş yükselince yarısını satıp Gesan o yükselince Ardyz, Atatp vs gibi yeni şirketşere daldan dala atlayarak portföyünü kaç defa katladı.

    Bizim gibi aşırı temkinli gidenler hisse değişiminde çok ağır kalıyoruz. Amman sağlam olsun, amman paramı batırmayayım diyerek belli başlı 4-5 hisseden başka seçenek kalmazken cesur olanlar adı sanı yeni duyulmuş ama moda olan hisseye pat 1 mn lira bi basıyor, 4 ayda parası 3 mn lira oluyor hooop başka bir moda hisseye zıplıyor. Ordan da voleyi vurup başka hisseye.

    Portföyü belli büyüklüğe ulaşınca Froto, Ttrak, Alarko gibi ağır abilere bölüp temettülerini yese yeter ona ama önce parayı olabildiğince büyütmek gerek.

    İşte Hektaş bize bu fırsatı sunmuştu. Ben şahsen Dudu abi olmasa bu kadar duramazdım hissede çoktan satardım.

    @Ali Dogan'ın dediği gibi Dudu, 2023 ün hakkından yiyoruz diye kaç defa yazmıştı ve ben de her seferinde "abi isterse 2025 hakkından yesin, bize para lazım, portföyü olabildiğince büyütmemiz lazım, inşallah 500 lira olur, elleşme bırak olsun" yazmıştım.

    İnsanlar istiyor ki dudu deseydi ki " Evveeeet arkadaşlar, 51 lira olduk ve yolun sonuna geldik, herkes hemen tüm lotları satış girsin" deseydi.

    Yapmayın, etmeyin.

    Benim Hektaş konusunda dudu ve 111222333'e tek bir kızgınlığım var, o da tam 51 lira ile tavan olduğu gün hisselerimin %25'ini satacaktım ki birden @111222333'ün "Bunu Asuzu gibi 400'e götürmesinler? :D" ve hemen akabinde dudu'nun "valla olur mu olur, 100 bile yapsalar ihya oluruz" yazılarını görmemle satmaktan vazgeçmem oldu.

    Haaa, hoş 51 den %25'ini satsaydım da inanın 41 den hepsini geri alırdım yine pek bi şey fark etmezdi dolayısıyla ikisine de kızmam konusunda haksızım, suçlu ve sorumlu yine kendi şahsımdır.

    Neyse sonuçta 2021 bedellisi hemen öncesinde girdiğim Hektaştan yaklaşık 3 yıl sonra çıkmış bulunuyorum hemen hemen. İyi kazandırdı şükür ama gönül isterdi ki 51 den hepsini satıp bir daha da girmeseydik.

    Gerçi 51 düşüşünden 2-3 ay sonra tekrar 41 lere gelmişti orda da çıkabilirdik yine çıkmadık.

    Kayahan'ın dediği gibi sarı saçlarından sen suçlusun.

  7. sn Oralet sizin için de hayırlı olsun.

    doğru tespitler yapmışsınız. ben de 51 olduğu gün akşamı karar vermiştim hepsini satacaktım( hatta mesajım vardır burada - şirketin operasyon yediğin farketmiştim) sonra taban taban gidince dur şuradan toparlarız dur buradan toparlarız diye kaybettiklerini çıkarma psikolojisi(kumarcılarda olur bu) ile bir yıldan fazla süre tutup sonra en diplerden lanet edip sattım. şu konuda haklısın biz 51den satsaydık en kötü 38-39dan yerine geri koyardık.

    Kimse yatırım karalarından dolayı kimseyi bahane edemez ama özellikle 2023 yılında burada kalmamda Dudu ve bir kaç eski yatırımcının devam etmesi mutlaka etkili olmuştur bilinçaltında.

    yine de bizim asıl hatamız 51den satamamak değil, usd bazlı konuşursak 1,5-2 usd civarında satıp çıkmamak oldu. (acem1nin sattığı dönemler) ulan sa.ak kağıt usd bazlı %40 düşmüş daha niye stop loss yapmıyorsun değil mi!

    çok büyük ve çok pahalı bir ders aldım, artık nerede hekts ismini görsem sövüyorum, twitterda kendimce kyyi bu hisseden uzak tutmaya çalışıyorum yeni mağdurlar olmasın diye.
    resmen zamanında çıkış yapamamak nedeniyle finansal özgürlük planları v.s. komple rafa kalkmış oldu ve bu yaşadığım olumsuz deneyim ve psikoloji nedeniyle borsaya da genel olarak daha mesafe koydum. (yatırımların bir kısmını pff, fiziksel altın vb kaydırdım)

  8. Şu son yazılanların hepsinin altına imzamı atıyorum. Kazanırken her şey güzeldi ama kaybedince suçlu arama pdikolojisi. Dudu kaptan düzgün bir insandır ve paylaşımlarının hiç birinde kötü niyet olduğunu düşünmedim. Tüm kararlarımı kendim aldım. Sorumlusu da benim. Syg.

Sayfa 473/565 İlkİlk ... 373423463471472473474475483523 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •