Çıkarılan yasa gereği İhracat yapan firmalar dövizinin örnek %30 TRY dönmek zorunda...Geri isteme yok...
Asıl geri isteyecekler olan DDKKM ciler...Bunlar MB açığa sattığı malın yerine ödünç alınıp kasaya konan paralar..Dolayısıyla DDKKM ciler biz vazgeçtik derlerse asıl sıkıntı o zaman başlayacak...
DDKKM olayı çıkmadan önce MB elinde olmayan malı satıp duruyordu açık çok büyüyünce DDKKM çıkararak milletten ödünç döviz alarak açığını kapattığı gibi artıya da geçti...Tam o dönemde İhracatçılarla ilgili yasada çıkarıldı ki gelen dövizle çark dönsün...Çark dönme riski oluştuğunda da Kamu yurtdışı borçlanması yaparak çarkları yağlıyor...
Ha bu ponzi sistemi ne zaman patlar derseniz onuda Allah sonrada ponziyi kuranlar biliyor![]()
Sn çıtağın kastı ihracatçının bankalardan yeni döviz talebi olduğunu varsaysak bile sistem tam da dediğiniz gibi hallolur.Benim aklımın ermediği konu başka merkezin eksi rezervi nasıl oluyor da sorun yaratmıyor,gavurlar doğrudan yatırım borsa şu bu para sokmuyorlar,malum çıkmak istedikleri zaman ortada paralarını döviz alarak alıp gidebilecekleri şüpheli ondan sokmuyorlar onu anladım,ama hala bizim eurobondlarımıza nasıl talep geliyor,gavur 2047 vadeli eurobondu neden alır çözebilmiş değilim.Bu cds çok az ben gavur olsam en az yüzde 12 dolar faizi isterdim.Madem kumar oynuyorum değmeli derdim.İlginç cidden.
Elin gavuru sana borc veriyor cunku senin her zaman yeni borc alip eski borcun faizini odeyebilecegini biliyor
Ama her yeni borc, toplam borc hep yukseldigi icin riskin yuksek o yuzden yeni borc daha yuksek faizli oluyor
sen yuksek faizi odemek istedikten sonra herkes borc verir
Yer İmleri