70 yıllarında sakarya çok faaldi,o zaman iyi kötü demokrasi vardı,millet aleni birasını içkisini yudumluyordu mezesiylen,benimde uğrak yerimdi,ulustada uğrak lokantası vardı,çoğunluk tavuk yapardı,orası duruyormu şimdi bilmiyorum,zaten o caddede atıcı yeriydi,hiç unutmam bizim bir mimar arkadaşın diploma kutlaması için oraya gitmiştik,ben koku olarak iraki sevmem kırmızıdan giderim halada öyleyim,birama votka koymuşlardı,votkayıda sevmem resmen beni çarptı,esasında anlamıştım hadi be hatırım için iç dediler içmiştim,ama çoğu dut olmuştu sokağa çıkan beni ziken yokmu diyordu,yine o halimlen onları ben toparladım,evim sıhhıyedeydi,peşinden eve yollandım kafamı vurdum 10 saatte anca kendime geldim
![]()
malesef 4-5 ay önce kapandı kurucunun torunu işletiyordu oda ölünce kapandı
kızı duyduğum kadarıyla abd de idi gelip işletmemiş
chp lilerin uğrak yeriydi uğrak
bu arada o bağıranlar şanslıydım
yoksa pavyondan çıkan genelevden o tarafa gelenler bi posta yerine getirirlerdi isteklerini![]()
bir halt olacağı yok.
Tavuk dönercilerin yüzünden galiba,üzüldüm,her yer dönerci kaynıyor,o tarafa gitmeyeli 30 sene vardır,genellikle ulus tarafına gittiğimde,saman pazarına takılırım,zaten kızılayında bir özelliği kalmadı,eskisi gibi değil,sadece kuru kalabalık,Ankarayada 3 sene oldu gitmeyeli,genellikle 2-3 defa yılda istanbula giderim,70 yıllarında istanbulu hiç sevmezdim,mevkim ankaraydı,balık yakalama hastasıydım,gezmediğimz konaklamadığımız dere,göl ırmak vs yok gibidir,eskişehir porsuk çayınada giderdik,zaten onun yüzünden devamlı grip,nezle olurdum,çünkü yanımdakiler suya pek girmezdi,oda ustalık istiyordu,ağ,serpme vs,70 yılları çok güzel yıllarımdı.
Yer İmleri