al ve yat varken al-sat la niye riske girilir ki?
al ve yat varken al-sat la niye riske girilir ki?
Sn.Powerpc haklısınız. Bu gidiş ve dönüşler sonsuza kadar sürmez.. Yukarıdan sonra tekrar geri gelişte olmayabilir... Ama bazen de işin heyecanı orada değil mi? Benim ki si sadece bir his.. Teknik analiz yada siyasi haber ve konjüktür sonucu değil. Ama içimden bir ses bu şekilde olucak dedi. Risk her zaman vardır.![]()
Dövizler tersine akmaya başlamış....
Türk göçmenler nedeniyle Türkiye'ye döviz girişi oluyor diye biliyorduk. Meğer iş tersine dönmüş. Türk göçmenler vasıtasıyla Türkiye'den gönderilen paralar nedeniyle Alman ekonomisine net döviz girişi oluyormuş...
http://m.haber7.com/ekonomi/haber/23...mut-toplamiyor
Ülkelerin nüfuslarının yaşlanması da büyük sorun.
Almanya'da kurucuları ve sahipleri yaşlandığından dolayı, 2. nesle de devredilmeleri durumu olmayan 100 bin şirketin önümüzdeki 3 yıl içersinde satılmaları söz konusuymuş...
Almanya nüfusunu göçmenler ile ayakta tutuyor şimdilik. Önümüzdeki yıllarda önlem alamazlar ise durum daha da vahim hal alır...
Göçmenlere karşı çıkıyorlar bir taraftan ama, diğer taraftan da ihtiyaçları var. Avrupalılar seçip eğitimli ve asimilasyona uygun olanları almak isterler...
Ama Afrika'dan akın akın İtalya limanlarına geliyorlar. İtalya da o göçmenleri AB'ye karşı şantaj olarak kullanmaya başladı. AB'yi göçmenleri vize verip Avrupa içlerine göndermekle tehdit ediyorlar. İtalya ile diğer AB ülkelerinin arası son zamanlarda limoni....
Türk nüfusuda eskisi gibi genç bir nüfus değil artık. TUIK verilerine göre sanırım 28.8 yaş ortalamamız var. Bu ortalamada 5 yıl sonra 32 ye filan evrilir. Yani tıpki fed in parasal genişlemesini parti vererek kutladığımız gibi genç nüfusuda hoyratça harcadığımızı düşünüyorum. Gerçi nüfus ortalamamız 18 olsa ne iş yapacaklar o da ayrı bir mesele de en azından Almanya genć nüfus hasreti yaşaması normal ağır sanayii leri var ve ortada kalmasını istemiyorlar. Bizim ortada kalacak bişeyimiz zaten yok. O yüzden Almanya gibi endişelerimiz asla olmayacak😂
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türk firması dünyadaki bütün nükleer satrallerin zırhlanmasına talipmiş. Bordan elde ettikleri madde radyasyon izolasyonunda kullanılıyormuş. Ürünün benzeri yokmuş. İlk bu firma üretmiş. Acaba balon mu diyorum ama, patentini almışlar.
2 hastahanenin rasyoterapi merkezlerinin radyasyon yalıtımını yapmışlar.
2 hastahaneden de sipariş almışlar....
http://www.turkiyehabermerkezi.com/e...-haberi-107637
eğitimli kesim artık az yada hiç çocuk yapmıyor kimi evlenmiyor. bunun sebepleri var. en önemlisi bu kesim her gün hakaret yemekten, din baskısından ve yaşam alanlarının kısıtlanmasından bıktı artık. kimi yurtdışına giderken burada kalanlarda kabuğuna çekildi ve bir faunusun içinde yaşamaya çalışıyor. Böyle gelecek kaygısı olan kişilerden çocuk falan beklemek zaten abes olur. eğitimsiz dinci kesim ise dünyadan bihaber olduğu ve sürekli pohpohlandığı için çoğalıyor. kimse beni bu olayların plansız olduğuna inandıramaz. burada suç eğitimli kesimde değil, 12 eylül 1980 den beri aydınları asan kesen eğitimli insanı hor gören devlette.
Yer İmleri