Peki bunlar çözülemeyecek sorunlar mı? Sonuçta paylaşılan resimler Teksas'taki bir dolu fırtınasının ardından kırılan güneş panelleri. Mühendisler onca yol kat ettikten sonra elbet bu kadar basit bir soruna (yani bu kadar basitse) bir çare bulacaklardır.
Mesela şimdi ABD'de yeni bir yönetmelik kabul edilmiş: Her evin çatısına güneş panelleri yerleştirilecek. Son on yılda bu sistemlerin fiyatı %50 ucuzlamış ve Biden hükümeti büyük teşvikler veriyor. Beş yıl içerisinde neredeyse tüm ABD hanehalklarının enerjisinin büyük kısmını bu paneller üzerinden sağlaması düşünülüyor. Aslında Ege ve Akdeniz bölgelerinde bu olay %1970'lerden beri var. Mesela Kuşadası'daki tatil sitelerinde Milangaz vs çok nadirdir. Evin tüm sıcak suyu çatıdaki güneş enerjisi sisteminden gelir. Doğal gaz geldi mesela, çoğunluk tesisat çok pahalı diye tereddütte kaldı çünkü kışın bile azıcık açık havada suya el değmiyor.
Rüzgar santralleriyle ilgili paylaştığınız sayfa da, pandemi sonrası patlayan onlarca düzdünyacı ve anti-aşı/ anti-Bill Gates sayfalarından biri. Yaptığı sadece bir haberi iletmek; bunun tekniğiyle ilgili hiçbir şey yok. Nedense bu sayfalar, dünyada gündemde olan ne varsa, onun karşıtı bir duruş almayı maharet biliyor. İklim değişikliği yalan, Paris İklim Sözleşmesi elit halklar haricinde normal insanların yok edilmesi için bir adım, kömür ve fosil kaynakları dünyayı kirletmiyor, bizleri yönetenler insan değil, Reptilian tarzı über-sürüngenler vs vs. Maşallah her konu hakkında fikirleri var
2028 yılı itibariyle Avrupa'da kullanılabilir enerjinin %42'sinin yenilenebilir enerjilerden, bunun %25'inin de rüzgar ve güneş enerjilerinden geleceği planlanıyor. Hidroelektrik santralleri hala en büyük paya sahip olacak.
Bence takipçi toplamak için insanların paranoyaklıklarıyla oynayan sayfalardan biraz uzak kalmak lazım. Bizde de var böyle tipler. Ali bilmem ne var mesela (linkini bulursam paylaşırım), gündemde ne varsa (siyasi konular hariç), hemen karşıtı bir argüman geliştiriyor. Bozuk saat günde iki kez doğruyu gösterir hesabı da, ara ara söyledikleri tutunca vay efendim beni dinlemediniz, beni ciddiye almadınız ama bakın akıllı benim. O kadar çok konuda konuşuyor ki 100 taneden birinin tutmaması mümkün değil zaten.
Yer İmleri