hayırlı cumalar buraları pek okuyan kalmadı aşağıdakı linkte dünya yorum var iyi diyende kötü diyende fiyatı tahtacı belirler kolay gele.
https://tr.investing.com/equities/10...-as-commentary
hayırlı cumalar buraları pek okuyan kalmadı aşağıdakı linkte dünya yorum var iyi diyende kötü diyende fiyatı tahtacı belirler kolay gele.
https://tr.investing.com/equities/10...-as-commentary
Ne kadar temettü ödeyecek
Selamlar,
Aslında ilk dediğiniz doğru, fk yükseldi. Bazı uygulamalarda sadece 9 aylık kara göre fk gösteriliyordu (benim kullandığım dahil), bunun sebebi zannedersem 2022 son çeyreğin kabul görmemesinden kaynaklı idi, belki denetimden geçmemiştir bilmiyorum. Bu durumda fk 6 üstündeydi ancak yıllıklandırılmış karı yani son 4 çeyreği esas alan(ki olması gereken de budur) aracı kurumlara göre ise fk 3.4 civarlarında idi, bu durumda fk neredeyse iki katına çıktı. Kısacası fk değerimiz yükseldi, zaten net kar rakamında azalış olması demek matematiksel olarak fk'nın yükselmesi demek.
Selamlar
Bilançoda net karın, satışların ve favök'ün azalması normalde iyi değildir ve böyle bir bilançoyu beğenmem fakat BINHO'nunkini beğendim. Enflasyon muhasebesi işleri biraz karıştırdı, bu dönemde birçok firma zarar açıkladı ya da ciddi miktarda kar kaybı gösterdi. Bu ortamda kar etmiş olması bence olumlu ve kar rakamı da oldukça iyi, 3.8 milyar tl civarında. Ayrıca varlık tarafında ciddi artış var ki bu da çok olumlu.
Şu anda bist'te 10 fk altında hisse sayısı oldukça azaldı, KCHOL, SAHOL ve THYAO vb. büyük bist30 şirketleri haricinde neredeyse yok gibi bir şey, bu açıdan da düşününce bence rasyolarımız oldukça iyi.
Eğer 2024 1.Çeyrek'te güzel bir bilanço açıklarsak önümüzün daha da açılacağını düşünüyorum.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Bunun genel kurulu ne zaman? Gündem maddeleri belli değil.
YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.
Bunun bilançosunu inceledim de hasılat 3milyar iken maliyet nasıl oluyor da sadece 596 TL olur
Yer İmleri