Sayfa 10/17 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
Arama sonucu : 130 madde; 73 - 80 arası.

Konu: TUPRS - Tüpraş

  1.  Alıntı Originally Posted by AbinKaliteninBeşiği Yazıyı Oku
    İzmit rafinerisinde bulunan fuel oil dönüşüm tesisimizde, teknik olarak 5 yılda bir yapılması gereken periyodik bakım çalışması 1 Mart itibarıyla başlayacak olup, 92 gün duruş planlanmıştır. Duruş nedeniyle üretimde yaşanacak azalmanın ithalat ile kompanse edilmesiyle nihai satış hacmine doğrudan bir etki öngörülmemekle birlikte, üretim azalışına bağlı olarak toplam 196 milyon dolar tutarında FAVÖK kaybı beklenmektedir."

    İlk çeyrekte Mart ayı için, 65 milyon dolar favök kaybı buradan. 2. çeyrekte Nisan ve Mayıs 130 m dolar kadar daha olacak.

    200.000 varil ham petrolü taşıyan gemi kaçırılmıştı Ocak ayında, ödemesi yapıldı mı, sigortası var mı (varsa daha sonra tahsil edilebilir) ayrıca işlenip satılamadığından kayıp 17 m dolardan da fazla olmuştur.

    Şubatta rafineri marjlarında düzenleme yapılacaktı yapıldıysa o da karlılığı etkilemiştir.
    Mantıklı gözüküyor, ben bilanço kalemlerine dağıtılır, doğrudan kardan kesmezler diye düşünmüştüm ama rakamlar birbirini karşılıyor.
    Elbette ki dediklerim yatırım tavsiyesi değildir.

  2. Esas faaliyetlerden giderler kalemi -6.228.437 milyar!! %300 artmış(Dipnot Referansı 23)
    Bu artış olmasa bilanço karı daha iyi gelirdi!

    Net borcu da 20 milyar azalmış!

  3. TUPRS (Hafif Negatif): Tüpraş, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını 320 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net karda, enflasyon düzeltmesinden kaynaklanan 5,6 milyar TL net parasal kayıp oldu. Açıklanan net kar rakamı, bir yıl önceki yılın aynı dönemine göre %89 azaldı. Tacirler

  4. 320 milyon net kâr açıklamış. önceki sene ilk çeyrek net kârı 2.810.781.000 lira. Bunun adına zarar deniyor. Tam bir hayal kırıklığı doğrusu.
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

  5.  Alıntı Originally Posted by MAD MAX 2 Yazıyı Oku
    Esas faaliyetlerden giderler kalemi -6.228.437 milyar!! %300 artmış(Dipnot Referansı 23)
    Bu artış olmasa bilanço karı daha iyi gelirdi!

    Net borcu da 20 milyar azalmış!
    RUP maliyetine denk geliyor nerdeyse, inşallah bütün maliyet bu giderin içindedir ve diğer çeyrek itibariyle bilançoya gider kalemi olarak yansıması olmaz. olursa da sıkıntı değil, bir çeyrek daha görmezden geliriz, Allah kaza bela vermesin. dediğiniz gibi 20 milyar da borç azaltmış, dünya kadar temettü de vermiş. canı sağolsun, yeter ki paranın gittiği yer yatırım olsun ve şeffaf olarak takibatını yapabilelim.
    Elbette ki dediklerim yatırım tavsiyesi değildir.

  6. Planlı RUP bakımının etkisiyle zayıf 1Ç24 sonuçları. Enflasyon Muhasebesi (UMS -29) raporlamasına göre Tüpraş, 1Ç24’te yıllık bazda %89 düşüşle 320 milyon TL net kar kaydetti. Planlı RUP bakımı ve bakımın etkisiyle yararlanılamayan ağır-hafif ham petrol fiyat makası avantajı enflasyondan arındırılmış yıllık bazdaki düşüşte etkili oldu. Ürün marjlarında zayıflama ile parasal kayıptaki artış zayıf net karın diğer nedenleri olarak öne çıktı. İş yatirim
    https://arastirma.isyatirim.com.tr/2...c24-sonuclari/

  7.  Alıntı Originally Posted by ahmetCetin Yazıyı Oku
    Planlı RUP bakımının etkisiyle zayıf 1Ç24 sonuçları. Enflasyon Muhasebesi (UMS -29) raporlamasına göre Tüpraş, 1Ç24’te yıllık bazda %89 düşüşle 320 milyon TL net kar kaydetti. Planlı RUP bakımı ve bakımın etkisiyle yararlanılamayan ağır-hafif ham petrol fiyat makası avantajı enflasyondan arındırılmış yıllık bazdaki düşüşte etkili oldu. Ürün marjlarında zayıflama ile parasal kayıptaki artış zayıf net karın diğer nedenleri olarak öne çıktı. İş yatirim
    https://arastirma.isyatirim.com.tr/2...c24-sonuclari/
    tahtada makul bir tepki veriyor. 176 - 189 küsuratlarıyla biraz yatay yaptırabilirler hisseye. belki de son 2 çeyreği fiyatlamaya kısa bir zaman sonra başlarlar. kendi adıma aklımda tek soru işareti var şimdi. 2. temettü verilecek mi, verilecekse miktar bu bilanço gerekçe gösterilerek sembolik mi kalacak?
    Elbette ki dediklerim yatırım tavsiyesi değildir.

  8. Geçen sene kârları 190 milyar tl.Kasada fazla para var.Temettü verir herhalde

Sayfa 10/17 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •