Onemli Gunler Banner
Sayfa 309/804 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409 ... SonSon
Arama sonucu : 6426 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: Viop LVII

  1.  Alıntı Originally Posted by vioptrader09 Yazıyı Oku
    Birleşme satın alma tarzında file vs vs
    Büyüme haberi yani

  2.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Bence aralarındaki husumet başkadır daha önceden tanışıklığı var galiba direk çatapat yaptı.Arabaya yaklaşanda boş değil oda hazırlıklı
    Öndeki araç sanki kasıtlı yolu çaprazlama kapatıyor, yine de yazık oldu 2 sinede.(Ölene Allah rahmet eylesin)
    aldım-verdim-ben seni-yendim. - alamazsın-veremezsin-sen beni-yenemezsin. + alırım-veririm-ben seni-yenerim-

  3. Sosyal medyadan "vergi ihbarı" dönemi

    - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: - "Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığımız yeni kanalları devreye aldı" - "İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek"

    ANKARA (AA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşların daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) yeni kanalları devreye aldığını belirterek, "İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek." ifadesini kullandı.

    Şimşek, sosyal medya hesabı X'ten, GİB'in yeni devreye aldığı kanallara ilişkin paylaşım yaptı.

    Vergi kayıp ve kaçağıyla etkin mücadelelerinin devam ettiğini bildiren Şimşek, şu değerlendirmelerde bulundu:

    "Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığımız yeni kanalları devreye aldı. İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek."

    - Whatsapp, BİP, X ve Instagramdan ihbar edilebilecek

    Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Bakanlıkça yürütülen kayıt dışı ekonomi ile mücadele çalışmaları kapsamında, vatandaşların ihbar ve şikayetlerini kolay, hızlı ve istedikleri her an (7/24) yapabilmelerine imkan sağlamak amacıyla GİB'in internet sayfası, Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil ve Vergi İletişim Merkezi (VİMER) (189) hizmetleri güncellendi.

    Başkanlık, "BİP Vergi İhbarı Servisi", X ve Instagram ihbar hesapları ("gibihbar" üzerinden "DM-Direkt Mesaj" yoluyla) ve WhatsApp İhbar Hattı (05521890189) yollarını da hizmete açtı.

    Bu yolları kullanan vatandaşlar, düşük KDV oranı uygulaması, IBAN/PTT çeki yolu ile ödeme talep edilmesi, fiş/fatura verilmemesi, başka işletmenin POS cihazının kullanılması, mükellefiyet kaydının olmaması, sahte/yanıltıcı belge düzenlenmesi veya kullanılması, personel ücretinin elden ödenmesi, kira gelirinin beyan edilmemesi, tapu harcının eksik ödenmesi, kaçak ürün satışının yapılması gibi konu başlıklarında vergi ihbarında bulunabiliyor.

    Öte yandan, denetim işlemleri hakkında bilgi talep etmek isteyen vatandaşların ihbar ve şikayetlerini, VİMER ihbar hattını (189) arayarak ya da gib.gov.tr veya Dijital Vergi Dairesinde yer alan Vergi İhbarı bölümünden kayıt numarası alarak yapmaları gerekiyor.


    Kaynak : Anadolu Ajansı
    aldım-verdim-ben seni-yendim. - alamazsın-veremezsin-sen beni-yenemezsin. + alırım-veririm-ben seni-yenerim-

  4.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Öndeki araç sanki kasıtlı yolu çaprazlama kapatıyor, yine de yazık oldu 2 sinede.(Ölene Allah rahmet eylesin)
    Vuran çayeli derecik köyü muhtarıymış ,Konuşmak için gittiğinde arabadan sol omuzuna mermi geliyor devamı geldiğinde oda karşılık vermiş.Sinirine hakim olamayan silah taşımasın çünkü belden çıktığı an ateş ediyorsun çoğu zaman.
    FORMASYON AVCISI -53

  5.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Vuran çayeli derecik köyü muhtarıymış ,Konuşmak için gittiğinde arabadan sol omuzuna mermi geliyor devamı geldiğinde oda karşılık vermiş.Sinirine hakim olamayan silah taşımasın çünkü belden çıktığı an ateş ediyorsun çoğu zaman.
    Muhtarın silahı ruhsatlı,diğerini bilmiyoruz.
    Ülkemizde silah ruhsatı alınması kolaylaştırılmalı,harçları düşürülmeli,ruhsatı verirken,vasıta ehliyeti gibi belirli sağlık kontrolleri yapılarak kurs ve eğitimden sonra verilmeli.
    Silah ruhsatı almak zor ve harçları pahalı olduğu için vatandaş ruhsatsız silah taşıyor.(bence)
    Son düzenleme : nohut; 23-05-2024 saat: 20:12.
    aldım-verdim-ben seni-yendim. - alamazsın-veremezsin-sen beni-yenemezsin. + alırım-veririm-ben seni-yenerim-

  6.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Muhtarın silahı ruhsatlı,diğerini bilmiyoruz.
    Ülkemizde silah ruhsatı alınması kolaylaştırılmalı,harçları düşürülmeli,ruhsatı verirken,vasıta ehliyeti gibi belirli sağlık kontrolleri yapılarak kurs ve eğitimden sonra verilmeli.
    Silah ruhsatı almak zor ve harçları pahalı olduğu için vatandaş ruhsatsız silah taşıyor.(bence)
    Türkiye'de sivillerde bulunan ruhsatsız silah sayısı soru işareti. Umut Vakfı 36 milyon iddiasında bulundu. Bağımsız araştırma kuruluşu Small Arms Survey'e (SAS) göre 2017'de Türkiye’deki ruhsatsız silah sayısı 10 milyon 749 bindi.

    Türkiye’de bireysel silahlanmanın arttığına yönelik iddialar gündemde. Bireysel silahlanma konusunda çalışmalarıyla öne çıkan Umut Vakfı’nın Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akcan’ın Türkiye’de yaklaşık 36 milyon kaçak silah olduğunu ileri sürmesi tartışmaları alevlendirdi.

    Peki, Türkiye’de ruhsatlı kaç silah var? Kaçak olarak adlandırılan ruhsatsız silah sayısı biliniyor mu? Resmi veriler ve diğer kaynaklar silah sayısı konusunda ne diyor? Dünyada sivillerde kişi başına kaç silah düşüyor? Sivillerde kişi başına düşen silah sayısında Türkiye kaçıncı sırada?

    Umut Vakfı: 36 milyon kaçak silah var
    İstanbul Esenyurt’ta bir tekel bayiindeki silahlı kavga ve cinayet sonrası Umut Vakfı Başkanı Prof. Akcan DHA’ya bireysel silahlanma konusunda değerlendirmelerde bulundu. Akcan “Türkiye'de yaklaşık 4 milyon ruhsatlı silah var. Bunun 9 katı da maalesef ruhsatsız dediğimiz, kaçak dediğimiz silah mevcut. Toplam 36 milyona yakın silah olduğu düşünülüyor.†ifadelerini kullandı.

    Aycan’ın bu açıklaması araştırmaları sonucunda yaptıkları bir tahmine dayanıyor. Umut Vakfı Başkanı bunu şöyle anlatıyor: “Türkiye'de bire dokuz gibi, yani; 1 ruhsatlı silaha karşılık, 9 ruhsatsız silah var. Üç tane veri tabanımız var. Biri asayiş tedbirleri kapsamında polis ve jandarmanın yaptığı denetimlerde özellikle ele geçirilen silahların ruhsatlı veya ruhsatsız oranı bu şekilde. İkincisi cinayet vakalarından sonra özellikle adliyeye intikal eden olay format dosyalarında aynı şekilde, yine otopsi raporlarında da benzer, yani dokuza bir.â€

    3 sene önce 25 milyon demişti
    Umut Vakfı 2019 ortasındaki sosyal medya paylaşımında “Türkiye’de 25 milyon %85'i ruhsatsız bireysel ateşli silah†olduğunu öne sürdü. Vakıf Başkanı Özben Önal 2020 sonundaki demecinde “Türkiye’de %85’i ruhsatsız en az 25 milyon silah bulunuyor.†iddiasında bulundu. Bu durumda 2020 yılında Türkiye’de en az 21,3 milyon ruhsatsız silah bulunuyordu.

    25 milyon silah bulunduğu iddiası 2022 yazında gündeme gelince İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) açıklamalar yaparak bu iddiaları yalanladı.

    Emniyet: Ruhsatlı silah sayısı 1 milyon
    Emniyet’in Temmuz 2022 tarihli açıklamasına göre 627 bin 765 taşıma ruhsatlı silah bulunuyor. Taşıma ruhsatlı silahların 185 bin 153 adedini ise can güvenliği ve meslek mensubiyeti olan birden fazla edinim hakkı bulunan sivil vatandaşlar oluşturuyor. 370 bin olan bulundurma ruhsatı da dahil edildiğinde ruhsatlı silah sayısı Haziran 2022 itibarıyla 998 bin 237.


    Ancak bunların büyük kısmını kamu mensupları oluşturuyor. Emniyet açıklamasına göre ülkelerin toplam nüfuslarına göre ruhsatlı silah oranları bakıldığında Türkiye’de bu oran yüzde 3. Aynı oran İtalya’da yüzde 11,5; Almanya’da yüzde 6,6 ve Fransa’da yüzde 4,8.

    Kaçak silah sayısı konusunda İçişleri ve Emniyet’ten bilgi yok
    Öte yandan 2022 yılındaki İçişleri Bakanlığı ve EGM açıklamalarında sadece ruhsatlı silahlara dair bilgi verilirken ruhsatsız kaçak silah sayısına yer verilmedi.

    Dönemin içişleri bakanlarının cevaplaması istemiyle ruhsatsız silah konusunda TBMM’ye çok sayıda yazılı soru önergesi verildi.

    Muhalif partilerinin milletvekilleri bireysel silahlanma konusu gündeme geldikçe TBMM’deki konuşmalarında kaçak silah sayısı konusunda bilgiler paylaşıyor. Ancak bunların kaynağı konusunda bilgi yok. Çoğu zaman açıklamalarda yer alan sayılar Umut Vakfı’nın açıkladığı veriler oluyor.

    CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın 19 Nisan 2018’deki konuşmasında “Türkiye'de 710 bin yurttaşımız ruhsat alarak silahlanmış ama bunun yanında yaklaşık 25 milyon kişi de ruhsatsız silaha sahip. Yani hiçbir kaydı yok, kaçak almış, devlet bunların birçoğunu kontrol etmiyor ve ölümlerin, yaralanmaların, gaspların birçoğu da bu ruhsatsız silahlardan kaynaklanıyor.†ifadelerini kullandı.

    CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin de Esenyurt cinayetinden sonra verdiği soru önergesinde 25 milyon ruhsatsız silah olduğunu savundu.


    Small Arms Survey: Türkiye’de ruhsatsız silah sayısı 10,7 milyon
    Bağımsız araştırma kuruluşu Small Arms Survey’ın (SAS) 2017 yılı verilerine göre Türkiye’de sivillerde 13 milyon 249 bin silah bulunuyor. Bunun 2,5 milyonu ruhsatlı silahlar. SAS’a göre Türkiye’deki ruhsatsız silah sayısı 10 milyon 749 bindi.

    2017 yılında dünya genelindeki silahların yüzde 85'ini oluşturan 857 milyon silah, siviller, özel güvenlik şirketleri, devlet dışı silahlı gruplar ve çetelerin elinde bulunuyor.

    ABD’deki siviller dünyadaki silahın yüzde 46’ına sahip
    SAS’a göre ABD’deki siviller 393 milyon 347 bin silaha sahip. Dünyadaki sivillerdeki toplam silah sayısı dikkate alındığında her 100 silahtan 46’sı Amerikanların elinde.

    Sivillerde silah sayısı: Türkiye dünyada 10’uncu; Avrupa’da ikinci
    Sivillerin elinde bulunan ruhsatlı veya ruhsatsız toplam silah sayısında Türkiye 13,2 milyon ile dünyada 10. sırada bulunuyor. Türkiye Avrupa’da ise Almanya’nın (15,8 milyon) hemen ardından ikinci durumda.


    https://tr.euronews.com/2023/08/14/b...-kac-silah-var
    aldım-verdim-ben seni-yendim. - alamazsın-veremezsin-sen beni-yenemezsin. + alırım-veririm-ben seni-yenerim-

  7. #2471
    endeksle vadeli farkı 2 misli.. vadeli %-2 civarı..x30 ...%-1 ..bu ne short aşkı yahu??

  8.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Sosyal medyadan "vergi ihbarı" dönemi

    - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: - "Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığımız yeni kanalları devreye aldı" - "İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek"

    ANKARA (AA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşların daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) yeni kanalları devreye aldığını belirterek, "İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek." ifadesini kullandı.

    Şimşek, sosyal medya hesabı X'ten, GİB'in yeni devreye aldığı kanallara ilişkin paylaşım yaptı.

    Vergi kayıp ve kaçağıyla etkin mücadelelerinin devam ettiğini bildiren Şimşek, şu değerlendirmelerde bulundu:

    "Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığımız yeni kanalları devreye aldı. İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek."

    - Whatsapp, BİP, X ve Instagramdan ihbar edilebilecek

    Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Bakanlıkça yürütülen kayıt dışı ekonomi ile mücadele çalışmaları kapsamında, vatandaşların ihbar ve şikayetlerini kolay, hızlı ve istedikleri her an (7/24) yapabilmelerine imkan sağlamak amacıyla GİB'in internet sayfası, Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil ve Vergi İletişim Merkezi (VİMER) (189) hizmetleri güncellendi.

    Başkanlık, "BİP Vergi İhbarı Servisi", X ve Instagram ihbar hesapları ("gibihbar" üzerinden "DM-Direkt Mesaj" yoluyla) ve WhatsApp İhbar Hattı (05521890189) yollarını da hizmete açtı.

    Bu yolları kullanan vatandaşlar, düşük KDV oranı uygulaması, IBAN/PTT çeki yolu ile ödeme talep edilmesi, fiş/fatura verilmemesi, başka işletmenin POS cihazının kullanılması, mükellefiyet kaydının olmaması, sahte/yanıltıcı belge düzenlenmesi veya kullanılması, personel ücretinin elden ödenmesi, kira gelirinin beyan edilmemesi, tapu harcının eksik ödenmesi, kaçak ürün satışının yapılması gibi konu başlıklarında vergi ihbarında bulunabiliyor.

    Öte yandan, denetim işlemleri hakkında bilgi talep etmek isteyen vatandaşların ihbar ve şikayetlerini, VİMER ihbar hattını (189) arayarak ya da gib.gov.tr veya Dijital Vergi Dairesinde yer alan Vergi İhbarı bölümünden kayıt numarası alarak yapmaları gerekiyor.


    Kaynak : Anadolu Ajansı
    Ben bu silah ruhsat konusunu sn.Bakan Mehmet Şimşek efendiye ihbar etsem, iyi gelir elde edermiyim.?
    aldım-verdim-ben seni-yendim. - alamazsın-veremezsin-sen beni-yenemezsin. + alırım-veririm-ben seni-yenerim-

Sayfa 309/804 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •