Originally Posted by
Serkalgo
Ben şirketi bilhassa son bilançosundan sonra çok beğendiğimi söyleyeyimde yanlış anlama olmasın.Yatırımda yaptım,benim demek istediğim şey yabancılarım şu aşamada gelmeyeceği.Onlar ilk iş likit diye bankalara geldi.Burayada gelenleri olur elbet ama ülke notumuz yatırım yapılabilir olup ekonomide sorunlar kısmen çözülene kadar kalıcı gerçek yabancıların gelmeyeceğinden adım kadar eminim.Bankalara gelenlerde ekseri hedge fonlar zaten.Şunuda ekleyeyim bir şirkette aslolan bilançodur ve bilançosu faaliyeti iyiyse eninde sonunda değerini bulur.Bu son bilançoda şirketin döngüsel bir yapıdan çıkmaya başladığı işaretleri geldi.Bu durum yabancının gelmesinden milyon kat daha değerli daha önemli.Aksada benim her zaman canımı sıkan en önemli konuydu bu döngüsellik.Şimdi son bilançoda bu döngüselliğin fiyatı uluslararası markette belirlenen ürün fiyat ve marjlarının etkisinden kurtuluşu görünce müthiş sevindim.Bir milyar dolar değerinde bir gelişme tabiri caizse.İnsanların aksadan soğumasına temel sebeplerden biriydi bu konu zira.Bunun karşılığını çok alacağız diye düşünüyorum.
Yer İmleri