2,5fk da verileri yurtici kaynakli dusus emaresi gosterse kargo ve yurtici artisi one cikmis,dusus devam ederse yuksek sicrama icin guc toplama kabul ederim
2,5fk da verileri yurtici kaynakli dusus emaresi gosterse kargo ve yurtici artisi one cikmis,dusus devam ederse yuksek sicrama icin guc toplama kabul ederim
Son bir aylık takas durumu, Citi 30,4 milyon Lot, Deutsche 16,6 milyon lot, Bofa 1,6 milyon satışta.
Toplam 48,6 milyon satış.
Al, Sat yada Tut Tavsiyesi Değildir.
Pegasus %5,5 artıda, Thy %1 artıya ancak gelebildi.
Koc Holdingde, Bank Of 9,6 Milyon net satışta. Toplam 3 kurum 4,3 milyon alış ile karşılamış. ilk 5 kurum dışındakilere 4 milyon lot kadar hisse verimiş. Hisse % 3,5 artıda.
Thy ise, ilk beş haricine 650 bin lot kadar mal verilmiş. Hisse % 1 kadar artıda. Üstelik aynı sektörden Pegasus %6,2 artıdayken.
Yorumlar için teşekkürler.
Bilanço sonrası paydaş toplantısında personel artışı ve taşeronların bünyeye alınması konusu, sizin de yazdığınız gibi açıklandı.
Ama üst personelin maaşlarının çok yükseltilmesi konusuna cevap vermediler.
THY' deki bir arkadaşımın bu konuya yorumu şu oldu; Havacılık sektöründe kalifiye çalışan ya da yönetici açığı oluşması nedeniyle maaş taleplerinin arttığı. Aynı minvalde, Ortadoğu ve Asya havacılık sektörünün hızlı büyümesi nedeniyle, maaş talepleri karşılanmayan üst yöneticilerin o bölgelere kaymaya başladığı.
Toplantıdaki soru cevapları okuduğumda o kadar çok mide bulandırıcı konular dile getirildi ki. THY çok büyük evet ama çok güzel bir yemekteki kıl gibi, bu tür konular dile gelince, ister istemez kendime "devletin paydaş olduğu hisseyi alma, akıllanmadın" demeden edemiyorum.
Hissedar olmaya devam edeceğim ama diğer bir konu Pgsus' dan çok ayrışmamız.
Nisan ayında Ajet uçuşlara başladı. Bunun bize pozitif etkisi hemen olmasa da, pegasusa bir şekilde negatif etkisi olması gerekmez miydi? Hadi onu geçtim, ilk çeyrek bilançoda THY yüksek olmasa da kâr açıkladı, Pgsus zarar açıkladı.
Ama, Nisan ayından bugüne, THY %3 değer kazandı, Pgsus %34 değer kazandı.
Bu bana enteresan geliyor.
Acaba Ajet ile Pgsus' a baskı uygulanmıyor mu? Arkasında Thy gücü olan Ajet, Pgsus' u nasıl sıkıştıramaz???
Mayıs ayı yolcu rakamlarımızda ayrı bir olay. AKK %7,3 arttırılmış ama yolcu sayısı %1,7 azalmış.
THY' de bir şeyler mi oluyor. Ben mi gereksiz işkilleniyorum? Ne de olsa büyük ortak TVF.
mayıs yolcu sayısı pgs %21 artış sağlamış, thy yazdığınız gibi...
Yer İmleri