yabancı kağıtlarımdan birini elden çıkarmak zorunda kaldım. çok çok büyük para değil. ereğli th arkadaşın dediği alım bölgesine geldi ama ben de buralarda almaya çekiniyorum ahaha. %25 ereğlideyim son yükselişlerle ağırlığı arttı portföyde. şöyle portföyüme baktığımda tüpraş, doaş düşüş yaşamış, ttrak yerinde sayıyor, enjsa da biraz düşmüş biraz çıkmış. geçen senenin yıldızları ereğli hariç hepsiydi benim için. bu sene de ereğli sevindiriyor diğerleri suskun gibiçok zor karar vermek gerçekten. sanırım bayram ertesi ereğlinin yapacağı harekete göre karar vereceğim.
Hem doğru hem yanlışGeriye dönük bakarsan, geçen sene gidenlerin hepsini elimden çıkarıp 38'den ereğli alsaydım tabiki ciddi kar ederdim. Ama işin içine psikoloji girince bu zorlaşıyor. 200küsür aldığım ttrak 1000liraya yakın. Bu uzun bir oyun gibi benim için. Amaç potansiyeli olan, iyi şirketlerdeki payımı artırmak. Sattım Ttrak 1300 oldu, o noktadan almak o kadar kolay olmuyor. Çünkü 1300 alırsın sonra 700 olur. Alırken düşünüyorsun bunu beklesemmi düşermi çıkarmı
Ama 200 lira aldığın kağıdı elinde tutabilmek çok daha kolay. Düşse ne olur diyorsun çünkü artık. Ne kadar adrenalinden, stresten uzak olursan o kadar iyi borsada bence. Yanlış kararlar verme riskin azalır. Kendime eleştirim en azından gidenlerin %10'u gibi bir kısmını kaydırabilirdim daha potansiyeli olan hisselere az bir risk alıp. Bir de örnek olarak portföyüm de aslında Mavi de vardı ve ben gitti diye sattım onu ahaha. Sonra bir kat daha gitti ve ben bu hisseyi şu anda almıyorum. Tamamen psikoloji.
Güvendiğin tek kağıda basmak benim için daha mantıklı. Lazım olmayan paranla tabiki (acil ihtiyacınını olmadığı)
4-5 senede bir sağlam tahtalarda gezeceksin abicim. Şişe, Erdemir, Thy vs... ben bekleyip kaybeden görmedim. Kendimden bileyoro [emoji23]
Yetede [emoji3059]
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Hem de nasıl, ben de olayı anlamadan önce böyle düşünüyordum.
Buradaki olay micro management. Yani bekleyebilme kapasitesi.
Düşen hissede ne kadar bekleyebilirsin mesela? 10 sene boyunca düşen hisseyi elinde tuttuktan sonra çıkmaya başladığında kaçtan satacağın belli mi? Planın var mı? Hisseye girerken paranın yüzde kaçını riske ettin? Portföy yönetimi bambaşka bir olay.
Dışarıdan bakan iş bilmezler bisti bile tüm getiri ile değil kuru endeks performansı ile değerlendiriyorlar.
Bilmiyorum vallaSütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer derler. Bence her zaman fırsatları değerlendirebilecek kurşunun olması gerek borsada. Hatırlıyorum covid zamanı petkimi 2 liradan çok almak istedim ama para bulamadım
Tek kağıtta olursan yani hiç manevra yapabilme kabiliyetin kalmıyor. Mesela 2023'de 37 ortalama ile ereğlideyken 2024'de 38'den ikiye katlama şansı elde ettim. Tek kağıtta olacaksan hem güvendiğin bir şey olacak hem de çelik gibi sinirlerin olacak, ya da borsadaki parayı çok düşünmeyeceksin. Yoksa bir noktada pes edebilir de insan. Olmaz olmaz dememek lazım
![]()
Yer İmleri