Sayfa 297/359 İlkİlk ... 197247287295296297298299307347 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 2,369 - 2,376 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. An itibariyle dünkü aldıklarımı çıkmış oldum. Dünkü işlem nerde ise kafa kafaya idi, bugünkü açılıştaki tepkiden iyi yararlandık tombul kuşta.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    "Kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren Sermaye Piyasası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM'de kabul edildi."

Endeksteki karın ağrısı Türkiye'nin FATF'nin gri listesinden çıkması için gerekli olduğu dillendirilen kripto varlıklarla ilgili kanun teklifinin meclis resmi tatile girmeden önce yasalaşması idiyse ve bunun yasalaşmaması durumunda gri listeden çıkarılma kararının ertelenebileceği dedikodusunun ortalarda dolaşması idiyse, en azından yarın BIST'te pozitif bir tepkinin gelmesi muhtemel.

Yok eğer BIST geneli şirketlerin finansal tablolarının genel trendinden hoşnut olmadığı için satış yiyorsa ve fiyat hareketinin temel sebebi ertelediği, daha önce sıklıkla uyguladığı "sell in May and go away" sentimentinin tekrar hayata geçirilmesi ise, beklentiyi fazlaca iyi tutmamak lazım. Cumaya kadar bunun cevabını üç aşağı beş yukarı alırız diye düşünüyorum.

Sebep ikincisi bile olsa, en azından 1. sebebin ortadan kalkmış olması durumu olası kısa vadeli kara senaryoları azaltıcı etki yapar ve belki bir soft landing imkanı sunar.

Kişisel söylenmelerimdir, yatırım tavsiyesi içermez.
    Tepkinin dünkü kanun değişikliğine olması muhtemel..
    Clausewitz

3. Günlük mum iyi oldu.

Saatlikte de barometre saat 15:00'te alış yönlü teyid sinyali verdi.

Bu duruma uygun da kapanışta yine rutin alım işlemlerimizi yaptık.

Sabah ola hayrola.

Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Clausewitz

4. Rutin işlemimize devam edip, açılışta nakite geçtik yine. % 0,65 kâr ile çıkıp bugün saat 12:00 civarlarında oluşacak gri listeden çıkıp çıkmama ile ilgili yapılacak toplantı sonucuna yönelik volatilite riskini azaltmak istedim.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Clausewitz

5. Şimdilik sabah iyi bir tercih yapmadığımız aşikar. Kafamdaki kurguyu yanlış yaptım büyük ihtimalle. Sağlık olsun, her zaman sineğin yağı çıkmayacak. Karar açıklandıktan sonra durumu gözlemleyip akşama rutin pozisyonumu açarım büyük ihtimalle.
    Clausewitz

6. Mehmet Şimşek X'den başardık diye paylaşım yapmış.

7. Bugünkü hareketin ivmesinin ne derece sağlam olduğu iki sarı çizgi ile belirttiğim en son direnç bölgesine karşı göstereceği reaksiyona bağlı biraz da. O bölgeye girince satışlarla karşılaşıyor.

Not: Üst sarı çizgi direnç bölgesinin mum grafikteki en yüksek iğne attığı yer, yani gördüğü en yüksek değer. Alttaki sarı çizgi ise o bölgede ulaşılmış en yüksek kapanış fiyatı.

Kişisel gözlemimdir. Yatırım tavsiyesi değildir.
    Clausewitz

8.  Alıntı Originally Posted by geceningözü Yazıyı Oku
    Mehmet Şimşek X'den başardık diye paylaşım yapmış.
    Evet paylaşımı gördüm. Merak ettiğim şey FATF'den resmi açıklama geldiğinde piyasanın 'biz bunu zaten fiyatlamıştık' şeklindeki klasik reaksiyonunu gösterip göstermeyeceği.
    Clausewitz

Sayfa 297/359 İlkİlk ... 197247287295296297298299307347 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •