Sayfa 312/359 İlkİlk ... 212262302310311312313314322 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 2,489 - 2,496 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    TUPRS'ta ufak bir scalping ile oluşan günlük zararın bir kısmını telafini ettik. Şimdi ikinci bir scalping için bir alım daha yaptım. Umarım başarılı olur.
    İkinci scalping pek başarılı olamadı, nerdeyse maliyet civarında satıldı. Üçüncü denemeyi yapmak üzere THYAO alımı yaptım bu sefer. Bakalım ondan bir hayır gelecek mi?

Bu hafta genel itibariyle portföy endeksteki pozitifliğe bakarsak, yukarı yönlü görece çok az ilerlemiş durumda. Endeks düşerken ya da yatayken daha verimli idik. Tuhaf bir durum.

Hayırlısı olsun.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    İkinci scalping pek başarılı olamadı, nerdeyse maliyet civarında satıldı. Üçüncü denemeyi yapmak üzere THYAO alımı yaptım bu sefer. Bakalım ondan bir hayır gelecek mi?

Bu hafta genel itibariyle portföy endeksteki pozitifliğe bakarsak, yukarı yönlü görece çok az ilerlemiş durumda. Endeks düşerken ya da yatayken daha verimli idik. Tuhaf bir durum.

Hayırlısı olsun.
    dayıı pazartesi tatil.....borsayı verirler gibi geliyor bana ne dersin.....
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

3. TUPRS'ta 2 scalping denemesinden sonra tekrar THYAO'ya dönmemin sebebi TUPRS'taki son günlük mum oluşumunun THYAO'daki son günlük mum oluşumuna kıyasla görüntüsünün satış baskısı içermesi. THYAO'da düşen çizgisinin tam altında bir build up var. Oranın yukarı kırılım ihtimalini önemsiyorum.

Yatırım tavsiyesi içermez.
    Clausewitz

4.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    dayıı pazartesi tatil.....borsayı verirler gibi geliyor bana ne dersin.....
    Tahmin yürütmüyorum hocam. Sadece fiyat takibi yapıyorum, fiyat ne derse benim için o. Son yaptığım bugünlük son scalping denememdi, cuma akşam pazarı indirimi olabilir ihtimalini de hesaba katarak ondan da geri çıkmış oldum şimdi, maliyetin bir kademe üstüne. Yani yine fazla bir kazanç yok. Aracı kuruma çalıştık bugün. Artık kapanışı bekleyip, kapanış fiyatından alacağım.

Bugünü genel olarak kayıp günü olarak görüyorum. Haftayı de yerinde sayma haftası olarak. Geçen cumadan bu cumaya % 1'den az bir ilerleme sağlayabilmişiz. Son 3 haftanın epey gölgesinde kaldık. Bu hafta nasibimiz bu kadarmış. Nasipte ne var ise onu yiyeceğiz sonuçta.

Endeksi vermiş olurlarsa alacağımızı daha ucuzundan almış oluruz. Vermemiş olurlarsa Salı gününe yeni ath denemesi yapabilir umudunu koruyarak almış oluruz. Her fiyattan her gün kapanışta alıyorum, ertesi gün açılışta satıyorum. Taşıma maliyeti riskim kapanıştan açılışa kadar yani. Sonrasında risk sıfırlanmış oluyor her defasında.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Yazdıklarım herhangi bir Yatırım Tavsiyesi İçermez.
    Clausewitz

5. Bu arada 11.088,54 ile kıl payı bir farkla endeks yeni bir zirve yapmış Eski zirve 11.088,01 idi.
    Clausewitz

6. Endeks sanki "ben biraz yoruldum, dinlenmeye ihtiyacım var." der gibi konuşuyor. Beden dili böyle.. Kafasında ne gibi planlar var, kalbinden neler geçiyor, elbet bilemiyoruz. Gaybı okuma yetimiz de yok maalesef. Dışa ne sirayet ederse ona göre amel ediyoruz.
    Clausewitz

7. TUPRS için önemli kritik temel göstergelerden olan rafineri marjları son günlerde iyi seyretmiyor. Havayolları dünya genelinde problemli Boeing uçaklarından kaynaklı uçuş iptalleriyle ya da gecikmelerle boğuşuyor. Dışarda havayolları şirketlerinin fiyatlamalarında negatiflikler ön planda. Yani trade yaptığımız iki şirketin de üzerinde negatif baskılar hakim. Öte yandan EREGL beni unutma, BIMAS beni hiç denemiyorsun son zamanlarda diye veryansın ediyor.

Tahtaların karakterlerine alışmak, ona göre alım satım yapmak, fiyat hareketlerine uyumluluk arz etmek day trader için önemli. Kâr edilebilecek marjların günün hangi saatlerinde ortaya çıktığını iyi incelemek lazım. Yoksa her tahtada aynı şeyi denemekle her hastaya aynı ilacı vermek gibi bir durum ortaya çıkar. O sebeple tahta değiştirmek kolay olmuyor, bir süre hep aynı yerlerde işlem yapınca. Ama bazen el mecbur kalabiliyor. Bu hafta kendi adıma verimsiz geçti. Bunda bazı kişisel karar hatalarının da etkisi var (fiyatta inat, erken davranma, geç kalma, vb.) Hafta sonu bu durum üzerine biraz gözleri kanatacağız sanki. Son yaptığım işlem türüne göre kapanış-açılış pozitif volatilitesi önemli, endeksin ana trendi ne yönde olursa olsun.

Kişisel söylenmelerimdir, herhangi bir öngörü ya da tavsiye içermez.
    Clausewitz

8. Doktor bu ne?

Daha önce en yüksek kapanış fiyatı seviyesini temsil eden mor çizginin üzerine iğne atıp altında kapanış yapıyordu. Şimdi de daha önceki tarihi zirvenin seviyesini temsil eden turuncu çizginin üstüne iğne atıp altında kapanış mı yapacaksın?
    Clausewitz

Sayfa 312/359 İlkİlk ... 212262302310311312313314322 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •