Sayfa 544/906 İlkİlk ... 44444494534542543544545546554594644 ... SonSon
Arama sonucu : 7244 madde; 4,345 - 4,352 arası.

Konu: EGGUB - Ege Gübre

1. egegübre çok eski yılardan beridir tanıdığım ve sevdiğim bir hisseydi...bir ara uzatacağı iki adet liman iskele beklentisi vardı..çok gecikince 2-3 ayda %70 kazandıktan sonra çıkmıştım...o vakitler bawer dostum da vardı...dün maharaj dostum gelişmeleri bana aktardı..doğrusu çok heyecanlandım...yılan hikayesine dönen iskele büyütme işi artık başlıyor....vinçler alınıyor...liman arkasında bulunan 700 dönümlük arasizi 1.derese sit alanından 3.dereceye düşürülmüş ,böylece oraya yatırımlar yapabilmenin önü açılmış...geçmişte neden o arazi kullanılmıyor diye hep merak ediyorduk..meğer sit alanıymış...

yurtiçi ve yurtdışı ekonomilerin en durgun olduğu vakitte ivedilikle iskele büyütme ve vinçlerin alınması belli ki BYD ye hazırlıktır...buda ciddi bir potansiyel sunuyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. gerekli bilgileri zaten maharaj dostumuz sayfada yeterince paylaşmış..bunların üzerine söylenecek pek de bir şey göremiyorum...bulmacanın parçalarını birleştirdiğimizde zaten akıllı adam olayın bütününü anlıyor....güzel bir beklenti...limanın gerçek değeri yavaş yavaş ortaya çıkacaktır...uzatılacak iskele sayesinde uzunluğu 350 metreyi bulan mega gemiler limana yanaşabilecektir...bu gemiler ile de istedikleri otomobili yükleyip istedikleri ülkede satabileceklerdir...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. ege gübre hem gübreyi üretiyor hem de bazı gübre çeşitlerini doğrudan ithal edip satıyordu...gübre işinden hep zararlar yapıyordu..geçmişte de keşke gübre işini bıraksa ve sadece limancılık işine odaklansa diyorduk...sanırım son zamanlarda buda gerçekleşmiş....gübre üretimini tamamen durdurmuş...gübre ithalatını da az miktarda yapıyor...liman işine yoğunlaşmış...ekonomilerin durgunlaşması ile ciro ve karlar bir miktar düşmüş ama sıkıntı değil ,çünkü ekonomiler artık canlanma sürecine girdi...liman arka sahası 700 dönüm...çok muazzam bir alan...güzel iş yapacak görünüyor...

4.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    arkadaşlar ben de bu gün istediğim miktarda olmazsa da alabildim...bu gün sabahtan beri deli gibi alan deniz yatırım benim.... elimdeki ereğli hissemden bir miktar satmak zorunda kalacağım...önceleri kocaer,ereğli ve megmt arasında gidip geleceğimi söylemiştim...bu üç hisseye egegübre de dahil oldu...ben orta ve uzun vadede bu dört hisseyi de beğeniyorum...kalıcı olarak hangisinde kalacağız bilmiyorum...ama hangisinde kalırsam kalayım gam yemem...
    Assolistler sahneye en son çıkarmış derler. Hoş geldin dostum. Bizde daha alacaktık ama sabah sabah deli danaya bağladı hisse. Meğer sebebi senmişsin.

5.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Assolistler sahneye en son çıkarmış derler. Hoş geldin dostum. Bizde daha alacaktık ama sabah sabah deli danaya bağladı hisse. Meğer sebebi senmişsin.
    benim alışlarım öyledir dostum...ne yazık ki yavaş toplamayı bir türlü öğrenemedim...sermayenin maliyeti sıfır olunca ve gelen haberler de bana heyecan verince kendimi tuttamadım...aşağılarda hala alışlarım bekliyor ama bu saatten sonra zor verirler...galiba elimdekiler ile devam edecem görünüyor....

6.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Emsal olması açısından 5 yıl önce satılık liman haberi. 1 milyar dolar değeri

Kıyaslama açısından güzel bir örnek bu

https://www.bizimyaka.com/amp/haber/...-satilik-liman
    1 milyar dolar demek 33 milyar tl demektir...şu anda egegübrenin değeri 4,6 milyar tl....kabaca 6-7 katlık bir prim demektir...BYD yatırımını bir yıl içinde tamamlamak istiyor...sanırım o vakte kadar egegübre de iskele uzatma işini bitirmek istiyor....zamanla o değere çıkma ihtimali var....ihtimal diyorum arkadaşlar borsa ihtimaller kombinasyonundan oluşur....beklentiler sanın alınır gerçekler ise satılır...bakalım piyasa neye karar verecek ??

7. hikayesi güzel ama tahtacısını bende tanıyorum 4-5 sene öncesinden aynı zat sa hala bıktırıp usandırmada bire bir ...SİNİRLERİ saglam olmak lazım bu tahta da...Önunde biraz zamanıda var çünkü...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

8.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    1 milyar dolar demek 33 milyar tl demektir...şu anda egegübrenin değeri 4,6 milyar tl....kabaca 6-7 katlık bir prim demektir...BYD yatırımını bir yıl içinde tamamlamak istiyor...sanırım o vakte kadar egegübre de iskele uzatma işini bitirmek istiyor....zamanla o değere çıkma ihtimali var....ihtimal diyorum arkadaşlar borsa ihtimaller kombinasyonundan oluşur....beklentiler sanın alınır gerçekler ise satılır...bakalım piyasa neye karar verecek ??
    Ege Gübre ile iskele büyüklüğü aynı görünüyor satılık limanın lakin eggub de 2 adet liman var ve ikiside 100 er metre daha uzatılacak. Yani satılık limanın iskelesinden daha büyük olacak eggub limanı

Artı liman sahası (arsası) ege gübrenin yaklaşık 3 kat daha büyük onuda göz önünde bulundurmak lazım. O liman 1 milyar dolar ediyorsa Ege Gübre Limanı uzatma limanları ile çok daha fazla eder bence

https://www.egegubre.com.tr/liman.html

Sayfa 544/906 İlkİlk ... 44444494534542543544545546554594644 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •