Evet XBANK'taki greed ile çıkan endeks XBANK'taki satışlarla ve onun borsa geneline oluşturduğu satış baskısıyla düşüyor.
Evet XBANK'taki greed ile çıkan endeks XBANK'taki satışlarla ve onun borsa geneline oluşturduğu satış baskısıyla düşüyor.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
THYAO'ya 307,00'ye 541 bin lot alıcı koydular birden.. Seyredelim bakalım tuzak mı değil mi?
Clausewitz
Ne endeks bazında, ne de trading yaptığım hisseler bazında yön konusunda herhangi bir öngörüm ya da ön yargım yok. Fiyatın gidişatına göre pozisyon açmayı ve kapamayı, kısa stoplu çalışmayı, şimdilik "kapanış alış, sabah satış" pozisyonları gereği bunun haricinde günün büyük kısmında nakitte kalmayı tercih ediyorum. Henüz swing trading aşamasına geçip geçmeme konusunda kararsızım. Zira yapmış olduğum hesaplamalar mevcut şekliyle trading yaptığım hisselerde swing trading yapsa idim şu ana kadar ki getirim bundan daha fazla olmayacaktı şeklinde. Başka hisselerde elbette başka sonuçlar doğurabilir. Şu ana kadar ki bileşik getirinin beni rahatsız edecek bir boyutu yok. Ayrıca bu şekliyle endeks ya da trading yaptığım hisseler yerinde sayarken ya da düşerken dahi sabahın ilk saatlerindeki açılış pozitifliğinden yararlanarak kazançlar elde edebildik. Tabi arada sabahki satışlardan sonra kaçırdığımız marjlar da oldu. Ama yatay ve düşey günlerdeki kazançların sayısı pozitif günlerdeki kaçırılan marjlardan daha fazla olduğu için zaten mevcut sistem swing trading yapılsa ne olurdu senaryosuna baskın geldi.
Bu hep böyle devam edecek şeklinde bir garanti yok. Genel eğilimim yakın zamanda swing trading'e geçme şeklinde. O sebeple renko ve heikin ashi arasında netlik ve kazanç getirisi farklarını test etmeye devam ediyorum ve genel eğilimim renko'nun çok daha net mesajlar verdiği ve kazançları heikin ashiye göre artırdığı yönünde. Tabii orada kullanılacak brick size'ını iyi belirlemek şartıyla. Heikin ashi'de bu tip şeylerle uğraşmıyorsun. Renkoyu sisteme göre bırakırsan brick size'ı son 14 günlük ATR değerine göre yapıyor. Ama ben bu size'ı çok büyük buluyorum ve genelde 10 günlük ATR değerinin yarısını brick size olarak kullanmayı tercih ediyorum. Onda da trade yaptığım hissedeki kademe büyüklüklerine göre ayarlama yapıyorum. Mesela 10 günlük atr'ın değeri 1,12 TL olsun THYAO için. Bunun yarısı 0,56 TL olur. THYAO'da kademeler 0,25 bazlı gittiği için kademelerin katları olacak şekilde bunu 0,50 şeklinde kullanıyorum.
Bunları yazarken THYAO yukarı gidip endeksten şimdilik pozitif ayrışmış. Güzel bir scalping fırsatı kaçırmış olduk. Bu da takibi bırakmanın cezası. Aldığım mesaj "işine bak, yazmayı bırak!" şeklinde.
Nasip.
Son düzenleme : deva-i dert; 17-07-2024 saat: 11:12.
Clausewitz
Rafineri marjları düşmeye devam ediyor.. TUPRS üzerindeki kısa vadeli satış baskılarından birisi de bu. Her ne kadar TUPRS'ın marjları genelde NEFTE marjlarından daha yüksek gerçekleşse de, oradaki genel bir düşüşün TUPRS marjlarında da aşağı yönlü baskı oluşturacağı kesin. Fiyatlamada 2Ç bilançosunun iyi beklenmemesi ile birlikte bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum. Yoksa endekse kısmen ayak uydurabilirdi. 24 mayıstan beri düzenli bir şekilde endeksten negatif ayrıştı. Rusya-Ukraya sonrası enerji fiyatlarının enel olarak sert yükseldiği dönem muhtemeldir k TUPRS'ın eriştiği zirve rafineri marjları olarak kalacak epeyce bir süre, taki dünya genelnde benzer bir enerji krizi çıksın. Ortalamalara bakıldığında benzinde 15 usd/bbl, dizelde 20 usd/bbl civarında bir ortalama seyr var dünyada extrem fiyatları traş ettiğinizde. Şu andaki marjlar ortalamaların altında seyrediyor.
Clausewitz
Swing Trading'e kademeli geçiş için tüm hazırlıklarımı yaptım. Kapanışta alımlarımı yaptım, sabah alım yaptığım hisse(ler) swing trading için devam sinyali verirse devam, vermezse satış olacak.
Swing trading için renko grafiklerini kullanacağım. 4 farklı hissede değişik periyotlarda geçmişe yönelik back testler yaptım hem renko hem heikin ashi ile, renko'nun performansını hem daha iyi buldum hem de alış satış kurgusu heikin ashi'ye göre çok net, kafa karıştırıcı ve kararsızlığa itici dojiler yok. Fiyat değişmiyorsa zaten tuğlanın rengi ve yeri de değişmiyor.
Matriks'te renko opsiyonu var. Ama mobil versiyonunda maalesef yok. Matriks'e mobil versiyonuna da renko grefikleri eklenmesi için talepte bulundum. "İş planımıza aldık." dediler ancak ne zamana olur bilemiyorum. Bu benim için bir handikap olabilir. Bu durumda Tradingview'ın canlı veri ve küçük birimlerde renko veri sunan versiyonlarından birisine aboneliğim gerekebilir, pc başında olmadığım zamanlar için. Onun için Tradingview'ı renko kullanımı bazında biraz inceleyeceğim, bir aylığına abone olup.
Swing trading yapmak isteyenler için renko kullanımını öğrenmenizi ve uygulamanızı ısrarla tavsiye ederim. Hem trend dönüşleri konusunda kafanızda oldukça net bir görüntü oluşur, hem de risk yönetimi şekliniz bir standarda kavuşur.
Bu arada gün içinde birkaç defa BIMAS denemesi yaptım ve net çalışabileceğim tahtalardan birisi olduğuna bir kere daha karar verdim.
Tüm işlemlerimi 4 ana tahtadan birinde ya da birkaçında yapmayı planlıyorum. Bunlar: THYAO, TUPRS, BIMAS ve EREGL. Tahta derinlikleri ve swing tradinge uygun yapıları için bunları seçtim. Temel anlamda benim için başka hiç bir farklılık arz etmiyorlar, hepsinin de pozitif ve negatif tarafları var. Swing trading için bunların çok anlamı yok, yeterli salınım olduğu müddetçe. Hepsinde de yeterli salınım imkanı var.
Şimdilik bu kadar. Yazılarımı olabildiğince azaltmayı ve bir süre sonra da tamamen bitirmeyi planlıyorum. Şimdiye kadar yazdığım süre zarfında bildiklerimi, öğrendiklerimi, tecrübe ettiklerimi, aldığım dersleri, yaptığım doğruları ve hataları elimden geldiği kadar aktarmaya çalıştım. Umarım birilerine faydası dokunmuştur.
Clausewitz
Sayın TOKATYILDIZI470 geçen bana gümüş sormuştunuz ve elimde olsaydı stop olacağım nokta çizdiğim çizgi olurdu demiştim mealen. Elimde olsaydı şu anda stop olmuştum. Ancak bu bir tavsiye içermez. Zira sizin yatırım mantığınızı da risk yönetim mantığınızı da bilmiyorum. Ben yakın stoplarla çalışıyorum son zamanlarda, belki sizin stop marjlarınız geniştir. Orasını bilemem.
Yatırım tavsiyesi içermez.
Clausewitz
Yer İmleri