Sayfa 88/398 İlkİlk ... 3878868788899098138188 ... SonSon
Arama sonucu : 3183 madde; 697 - 704 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by zars Yazıyı Oku
    Şu işi bilen varsa anlatsada dinlesek... O bölgede ne kadarlık bir rezerv mümkün, çıkarmasnın maliyeti ne, gerçekten kâr bırakır mı, işletmek mi daha iyi, devretmek mi vs vs...

TECNO CK7n cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Bu haberin hiçbir etkisi yok bana göre...Yaparsın sondajı tespit edersin rezervi tenörü sonra kamuoyu ile paylaşırsın...Her altın gördüğün yerden maden çıkarılmıyor...Ekonomik mi rezerv yeterince var mı tenörü ne bunlar önemli...Ucu açık bir haber....

2.  Alıntı Originally Posted by XTrader+ Yazıyı Oku
    Bu haberin hiçbir etkisi yok bana göre...Yaparsın sondajı tespit edersin rezervi tenörü sonra kamuoyu ile paylaşırsın...Her altın gördüğün yerden maden çıkarılmıyor...Ekonomik mi rezerv yeterince var mı tenörü ne bunlar önemli...Ucu açık bir haber....
    Evet haklı olabilirsiniz ama bu söylenti ile resmi açıklama arasında epey süre var... Yani bu süre zarfında açıklamaya değer mi diye bir araştırma yapmışlardır herhalde...

3.  Alıntı Originally Posted by zars Yazıyı Oku
    Evet haklı olabilirsiniz ama bu söylenti ile resmi açıklama arasında epey süre var... Yani bu süre zarfında açıklamaya değer mi diye bir araştırma yapmışlardır herhalde...

3-5 için uğraşmayacakları kesin bence de abi.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Alıntı Originally Posted by XTrader+ Yazıyı Oku
    Bilakis; bu haberin çok büyük önemi var. Genellikle tonda 4 gram üzerinde toprakta altın varsa ve dünyadaki altın fiyatları makul seviyelerde ise altın madenciliği yapılıyor. Koca şirket bu tür bir manipülatif açıklamaya girmez. Zamanla akredite kuruluşun raporları gelecektir. Ancak, benim esas merak ettiğim her iki madende paralel olarak çıkartılabiliyor mu? Madenci arkadaşlarımız varsa bu konuda bizi aydınlatırlarsa sevinirim.

5.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Bilakis; bu haberin çok büyük önemi var. Genellikle tonda 4 gram üzerinde toprakta altın varsa ve dünyadaki altın fiyatları makul seviyelerde ise altın madenciliği yapılıyor. Koca şirket bu tür bir manipülatif açıklamaya girmez. Zamanla akredite kuruluşun raporları gelecektir. Ancak, benim esas merak ettiğim her iki madende paralel olarak çıkartılabiliyor mu? Madenci arkadaşlarımız varsa bu konuda bizi aydınlatırlarsa sevinirim.
    O madenden hem cevher hem altın çıkartırlar üstüne bide ereğli yatırımcısını madene bile gömerler kazdıkları çukur boş kalmasın diye

Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Sanırım o yazıyı yazan arkadaş maden mühendisi.
    Bende Maden mühendisiyim ama 45 yıldan fazladır jeotermal enerji araştırmalarında çalıştığım için maden işletmeciliğine uzağım.
    Ama şöyle bir bakalım;

Genel olarak, altın tenörünün ekonomik olabilmesi için en az 1 g/ton olması gerekir. Ancak, bu sadece bir kuraldır ve yukarıda bahsedilen faktörlere bağlı olarak tenör değeri 0,5 g/ton ile 5 g/ton arasında değişebilir.

Türkiye'deki altın madenlerinin ortalama tenörü yaklaşık 1,3 g/ton seviyesindedir. Dünyadaki en yüksek altın tenörüne sahip madenler ise Avustralya'da bulunan Cadia Valley (4,5 g/ton) ve Olympic Dam (3,3 g/ton) madenleridir.

Şimdi sivasta bulunan demir madeninideki demir cevheri alındıktan sonra geriye kalan posadaki altın miktarı en az iki katı orana çıkacaki bu çok önemli olabilir. yani çifte kavrulmuş lokum .

EREGL Temmuz Pay Vadelisi negatife döndü şimdi primli, Spot da 58.15 açılışı gösteriyor ama o çok değişir daha zaman var,

EREGL açılışı 57.55 i gösteriyor,

Sayfa 88/398 İlkİlk ... 3878868788899098138188 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •