Sayfa 213/222 İlkİlk ... 113163203211212213214215 ... SonSon
Arama sonucu : 1772 madde; 1,697 - 1,704 arası.

Konu: SOKM - ŞOK Marketler Ticaret A.Ş.

1. Zaten halka arzda sanırım 5 binli mağaza sayısında ve 2 milyar dolardan halka arz olmuş şuan 10 binli mağaza sayısında 1.15 milyar dolar değerinde bim satışları şokun 2.8 katı iken piyasa değeri 10 katı ben bire bir eşitlenmeli demiyorum bim daha profesyonel daha güvenilir ona göre bir iskonto koyarsın ama bimin 10 da 1 i olması şokun pdsi bana mantıklı gelmiyor.Belki bim bugünden sonra çok daha iyi performans gösterebilir bilemeyiz burası borsa.Herkes kendince araştıracak bakacak gelişebilir mi düzeltebilir mi bilançolarını satışlarını arttırabilir mi hangi sektör hangi hisse ona göre kararını verecek

2. Sokmmarket hakkında en çok paylaşım yapan analist Cemal bey

https://x.com/cemaldemirtas72/status...d8F2ZUHt93mWtw

Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Zaten halka arzda sanırım 5 binli mağaza sayısında ve 2 milyar dolardan halka arz olmuş şuan 10 binli mağaza sayısında 1.15 milyar dolar değerinde bim satışları şokun 2.8 katı iken piyasa değeri 10 katı ben bire bir eşitlenmeli demiyorum bim daha profesyonel daha güvenilir ona göre bir iskonto koyarsın ama bimin 10 da 1 i olması şokun pdsi bana mantıklı gelmiyor.Belki bim bugünden sonra çok daha iyi performans gösterebilir bilemeyiz burası borsa.Herkes kendince araştıracak bakacak gelişebilir mi düzeltebilir mi bilançolarını satışlarını arttırabilir mi hangi sektör hangi hisse ona göre kararını verecek
    bana göre bu kağıt da iyi olacak...sadece birileri yükselişi erteliyor.....artık ben alışverişim şokta artı...tevecüh çok fazla şok a...hisseye yansıması geçikebilir....bazıların hesabı var bunun üstünden....

Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Zaten halka arzda sanırım 5 binli mağaza sayısında ve 2 milyar dolardan halka arz olmuş şuan 10 binli mağaza sayısında 1.15 milyar dolar değerinde bim satışları şokun 2.8 katı iken piyasa değeri 10 katı ben bire bir eşitlenmeli demiyorum bim daha profesyonel daha güvenilir ona göre bir iskonto koyarsın ama bimin 10 da 1 i olması şokun pdsi bana mantıklı gelmiyor.Belki bim bugünden sonra çok daha iyi performans gösterebilir bilemeyiz burası borsa.Herkes kendince araştıracak bakacak gelişebilir mi düzeltebilir mi bilançolarını satışlarını arttırabilir mi hangi sektör hangi hisse ona göre kararını verecek
    halka arz fiyatı yüksekti yanlış hatırlamıyorsam arz öncesi düşürdüler galiba ona rağmen yine yüksekti.dolar bazında alan zarar etti yıllardır.
    bakış açınız güzel ,ben yine de bimin ederinin üzerinde fiyatlandığını şokun da arzda ederinin üzerinde arz edildiğini düşünüyorum.
    bir de şok yıldız holding şirketi biliyorsunuz ülker yatırımcısına yıllar yıllar hiç kazandırmadı son zaman da anca nefes aldırdı.
    100 lira olsa şu an kimse fiyat yüksek demez ama bu fiyatlar da bedava gibi gelmiyor.inşallah yatırımcısına kazandırır

5.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Çizenin emeğine sağlık bime oranını gösteren grafik kompozit bakış açısı marketler içinde sokm piyasa değeri Migros’a görece özellikle bime göre epey geride kaldı bim 370 milyar şok market 39 milyar neredeyse 10 da 1 i kadar

https://x.com/baykral58/status/18137...d8F2ZUHt93mWtw
    Birkaç gündür marketler içinde negatif fiyatlanıyordu bugün için diğerlerine göre ilk defa tepki verdi bu grafiği çok önemsiyorum bime göre nekadar geride kaldığını gösteriyor.
    Ayrıca enflasyon düşüyor dendi evet ama temmuz enflasyonu tahminimce minimum 2.5 gelir ayrıca ağustosta kira %25 oranı kalkıyor enflasyon düşse bile önümüzdeki yılda da yüksek seyretmeye devam edecektir 20-25 altına düşmesi zor bence.
    Ayrıca birçok yerde hatta son gelen mdoddys not artımı raporunda da bahsedilmiş daha önce Şimşek te bahsetmişti artık maaş zamları mevcut enflasyona göre değil hedef enflasyona göre verilecek diye. Eğer hükümet böyle bir döneme geçerse bu en çok marketlerde yarar çünkü personel giderleri çok fazla düşünsenize bu sene enflasyon 42 yerine önümüzdeki yıl enflasyonu hedefi 20 ise 20 zam verilirse halk için çok kötü olur bu sene temmuzda asgari ücrete zam vermediler malesef ama personel giderleri çok artmadığı için bu marketlere pozitif yansır.

6.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Birkaç gündür marketler içinde negatif fiyatlanıyordu bugün için diğerlerine göre ilk defa tepki verdi bu grafiği çok önemsiyorum bime göre nekadar geride kaldığını gösteriyor.
    Ayrıca enflasyon düşüyor dendi evet ama temmuz enflasyonu tahminimce minimum 2.5 gelir ayrıca ağustosta kira %25 oranı kalkıyor enflasyon düşse bile önümüzdeki yılda da yüksek seyretmeye devam edecektir 20-25 altına düşmesi zor bence.
    Ayrıca birçok yerde hatta son gelen mdoddys not artımı raporunda da bahsedilmiş daha önce Şimşek te bahsetmişti artık maaş zamları mevcut enflasyona göre değil hedef enflasyona göre verilecek diye. Eğer hükümet böyle bir döneme geçerse bu en çok marketlerde yarar çünkü personel giderleri çok fazla düşünsenize bu sene enflasyon 42 yerine önümüzdeki yıl enflasyonu hedefi 20 ise 20 zam verilirse halk için çok kötü olur bu sene temmuzda asgari ücrete zam vermediler malesef ama personel giderleri çok artmadığı için bu marketlere pozitif yansır.
    https://x.com/altugozaslan/status/18...d8F2ZUHt93mWtw

Maaş zamlarının hedef enflasyona göre verilmesi 2 kez Moody’s raporunda geçmiş faaliyet karları içinde en yüksek personel gideri marketlerde özellikle bine göre şok markette çok daha fazladır çünkü mağaza sayıları arasında çok fark yok ciro da çok fark var. İnternetten baktığımda şok 47 bin bim 85 bin yaklaşık 2 katı dersek bimin ciro 3 kat ise yaklaşık personel gideri oranı şokta çok daha fazladır bu nedenle en çok şok markete pozitif etkiler diye düşünüyorum

7.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    https://x.com/altugozaslan/status/18...d8F2ZUHt93mWtw

Maaş zamlarının hedef enflasyona göre verilmesi 2 kez Moody’s raporunda geçmiş faaliyet karları içinde en yüksek personel gideri marketlerde özellikle bine göre şok markette çok daha fazladır çünkü mağaza sayıları arasında çok fark yok ciro da çok fark var. İnternetten baktığımda şok 47 bin bim 85 bin yaklaşık 2 katı dersek bimin ciro 3 kat ise yaklaşık personel gideri oranı şokta çok daha fazladır bu nedenle en çok şok markete pozitif etkiler diye düşünüyorum
    Kabaca hesap yaptım
    Şokmmarket 47 000 çalışan yılda 1 çalışanın ortalama gideri 350 bin olsa yıllık 16milyar 450 milyon gider
    Ciro ilk çeyrek 37.24 *4*1.25 = 186 milyar
    İlk çeyrek ciroyu 4 ile çarpıp %25 enflasyon ekledim
    186 milyar /16450=%8.84

Bim market 85 000 çalışan 1 çalışanın gideri yılda ortalama 350 bin olsa yıllık 29 milyar 750 milyon
    Ciro 103.77*4*1.25=518.85 milyar
    518.85/29750= %5.73

Evet cirolar belki biri daha fazla artar belki biri daha fazla maaş verir ama üç aşağı beş yukarı ciro maaş oranı şokta %8.84 iken bimde %5.73 çıktı yani şokun bine göre maaş gideri ciroya oranla şokta yaklaşık %50 daha fazla çıktı. Diyorum ki hedef enflasyona göre maaş artışı çok şoka yarar ucuzluk market bazında baktım.

8.  Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    halka arz fiyatı yüksekti yanlış hatırlamıyorsam arz öncesi düşürdüler galiba ona rağmen yine yüksekti.dolar bazında alan zarar etti yıllardır.
    bakış açınız güzel ,ben yine de bimin ederinin üzerinde fiyatlandığını şokun da arzda ederinin üzerinde arz edildiğini düşünüyorum.
    bir de şok yıldız holding şirketi biliyorsunuz ülker yatırımcısına yıllar yıllar hiç kazandırmadı son zaman da anca nefes aldırdı.
    100 lira olsa şu an kimse fiyat yüksek demez ama bu fiyatlar da bedava gibi gelmiyor.inşallah yatırımcısına kazandırır
    Haklısınız hocam yıldız holding şirketleri borsada pek sevilmiyorlar ama son zamanda Ülker 50-60 liralardan 180 liralara gitti kerevitaş 13 liradan bir ayda 21 liraya kadar yükseliş gösterdi. Şokmmarket geçen sene Eylül Ekim aylarından beri 55-72 civarında geziyor.Yani yaklaşık 10 aydır bir yükselişten söz etmek pek mümkün değil diğer gıda parekendelerinde güzel yükselişler gördük özellikle bimde.Bim şok piyasa değerinin 10 katı oldu. Biraz müşteri memnuniyetini önemseme çalışanlara empati ve diyalog dersi birde finansal maliyet yönetimi ile piyasa değerinin hak ettiği yere gidebileceğini düşünüyorum. Daha önce yazdım serbest nakit akışı olarak bütün parekende şirketlerinden daha fazla nakit üretiyor.

Sayfa 213/222 İlkİlk ... 113163203211212213214215 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •