Sayfa 299/475 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399 ... SonSon
Arama sonucu : 3795 madde; 2,385 - 2,392 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Burada dikkat edilmesi gereken durum şu.

Şirketin 2028 yılı için NAD Değer Hedefi 4 milyar dolar diyor, Piyasa Değerinden söz etmiyor.

NAD Değeri üzerinden holding iskontosu en çok ALARKO da var çünkü bağlı şirketlerin halka açıklık oranı az.
    %35 holding iskontosunu koyarsak yaklaşık tahmini Piyasa Değeri 2,6/2,8 milyar dolar arası na geliyor.

Bunun üzerinden değerleme yapmak gerekiyor.

Bayramda söylediğimi yaptım.Zor oldu benim için ama daha rahatım.

Burada bazı şeyleri söylemesi zor oluyor ama ALARKO da ettiğim zararda Bist te portfoyü olan kesim %5 lik kesimdedir o kadar söyleyim.

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by Drkunduz Yazıyı Oku
    Sevgili tövbekar; Alarko yu; güncel ve 3-4 yıl sonraki beklenen kar rakamlarına göre diğer holdinglerle kıyaslama şansınız oldu mu? Holding olmamız fiyatlanma açısından dezavantaj taşırmı sizce? çünkü sahol kchol aghol gibi holdinglerin fiyatları iştiraklerinin yanında oldukça zayıf kalıyor.Tesekkürler
    sn drkunduz,
    benim açımdan Sahol, KChol finansman açısından problemli, AGhol ise maalesef efes. genel eğilimin dışında Sabancılar geçtiğimiz dönemi pek iyi değerlendiremediler. sadece SASA bile elinden çıkması açısından ne kadar kötü yönetildiğine delalet değil mi? Koç holding ise gerçekten güzel yönetilmekte. ikisinde de bir küçük problem var. Bankalar bilindiği gibi kar içinde yüzen kuruluşlar değil. geçtiğimiz yıllarda faizler nerede olursa olsun Devletin bir şekilde zorunlu tuttuğu tahvil alımları bile şüpheye mahal bırakmaz. gerçek enflasyon hesabında bankaların özkaynakları erimekte bildiğim ya da yalan yanlış tahmin ettiğim kadarıyla...
    AGHOL Efes haricinde güzel, güzel de orada da bir babayiğitliğin bedeli ne ola diye düşünmeden edemiyor insan.

ALARKO holding ... dezavantaj oluşturur mu evet. ama aynı zamanda avantaj değil mi? düşünsenize DGÇS Alark diye yatırım yapsaydık şimdi sıfırlanmıştık. Hem Karakuz ( maalesef işten anlamasam da Karakuz sanki yer itibariyle pek verimli değil gibi) hem kırklareli Cenal ve Meramda eriyip yok oldular. yoksa ikisi de pahalı yatırımlar idi... ayrıca şirketin halka açık olmayan şirketleri kapalı kutular ve muamma olabilirler... diğer holdinglerde holdinglerin şirketleri değerli şirketler ve ederlerinde değerleniyorlar ( Mesela Tüpraşı atladığma yanarım çoğu zaman), bu yüzden ALARKO ya göre ucuz kalmazlar hiç bir zaman. ALARK ise bir şekilde olumsuz algılarla baş etmekte zorlansa da bir gün gelir kıymeti bilinir diye düşünüyorum. şayet bilinmez ise paraları ne yapacaklar elbette temettü vereceklerdir diye düşünüyorum...
    Bir şekilde otomotiv şimdiki sanayiler içinde çok önemli. ama galiba biraz modası geçmiş mi desek yoksa zamanın ne getireceğini bilmiyoruz mu desek... mesela elektrikli araçlar tartışılmadı bile. eğer çok başarılı olacaklar ise dönüşüm nasıl yapılacak diğer holdinglerde...
    sonuç olarak ben diğer şirketler yerine galiba ALARKOya güzelleme yapıyorum. şimdilik ucuz olduğuna inandığım ve geçmişte biriktirdiğim için bir şekilde muhafaza ediyorum ve oğlum için de alım yapıyorum ( mesela aylık alımını sabahtan 105 ten yapmış ve oğlumu zarara uğratmış olarak görünsem de ben bu rakamların müthiş fırsatlar olduğunu düşünüyorum). hedeflediğim fiyat yanında şu an çok ucuz ve uzun vadede sanırım gerek krizlerde gerekse dünyadaki gidişatı yakalayabilecek şekilde dönüşümü yapabilecek kapasiteleri var... Finans olmasaydı Koç grubu ucuz da olsaydı düşünülebilirdi ( AGHOL hakeza efes olmasaydı).
    YTD

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by cbalabanli Yazıyı Oku
    Burada dikkat edilmesi gereken durum şu.

Şirketin 2028 yılı için NAD Değer Hedefi 4 milyar dolar diyor, Piyasa Değerinden söz etmiyor.

NAD Değeri üzerinden holding iskontosu en çok ALARKO da var çünkü bağlı şirketlerin halka açıklık oranı az.
    %35 holding iskontosunu koyarsak yaklaşık tahmini Piyasa Değeri 2,6/2,8 milyar dolar arası na geliyor.

Bunun üzerinden değerleme yapmak gerekiyor.

Bayramda söylediğimi yaptım.Zor oldu benim için ama daha rahatım.

Burada bazı şeyleri söylemesi zor oluyor ama ALARKO da ettiğim zararda Bist te portfoyü olan kesim %5 lik kesimdedir o kadar söyleyim.

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    sn cbalabanlı,
    Ben bütün yatırımlarımı ALARKa yapmış bir birey olarak değiştirmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. bilanço bozulması şirket için çok önemli. geçmişte bunu ALCARda yaşadım ve kol kestim ( aslında tuzaklara kapıldım diyebilirim şimdi geriye baktığımda). Siz kar rakamlarının çok iyi gelmeyeceğini düşündüğünüz için bu hareketi yaptınız ama o mesajızınızda enerji dönüşümünün yapılmasının zor olduğunu da yazmıştınız ki size katılmak mümkün değildi... dönüşüm bir şekilde yapılmaya başlandı. ve iyi gitmekteler. sonraki dönemde ne olur bilmem. mesela hem Venture, hem Biste yatırım yapan finansal şirket bile dönüşmeyi gösterebilir. tarım, uçak dönüşüm, enerjideki yeni ortaklık ( gotion ile) hızlı ve güzel gelişmeler diye düşünmekteyim kendi adıma. Turizmde bile -kendi adıma daha fazla ilerlemesel iyi olur diye düşündüğüm alan- yeni yatırımları sonuçlanmak üzere...

tercih sizindi ama yatırımların ucu görünmeden değişim bence doğru olmayacaktır. sizin için ise hayırlı olsun demek dışında yapacak şeyim yok...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    tahtada alışların da satışların da bir adabı vardır... geçen hafta da aynısını yapmış tahtanın içine etmiş. sonraları bakıldığında satışı 1.200 000 lot üzerinde ama takastan düşen 600 000 lot. acaba tahtada oyunlar bir şekilde çevrim içi hale mi geliyor... eğer mal satacak isen gümbür gümbür satmazsın çaktırmadan yedirir gidersin. derinliği oluşmayan tahtada bunca lot yedirmeye çalışmak sanki biraz saçma gibi ve çok açık anlaşılabilecek oyunlar...
    YTD

5. Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Elektrikli araç üretim kapasitemizi yıllık en az 1 milyon adede çıkarmayı öngören 5 milyar dolarlık teşvik paketini devreye alıyoruz.

Batarya üretimini öncelikli alan olarak belirledik.

Batarya konusunda üretim üssü olmayı hedefliyoruz, teşvik paketimiz 4,5 milyar dolar.

Çip fabrikasını ülkemize kazandırmak için 5 milyar dolarlık teşvik paketini devreye alıyoruz.

Güneş enerjisinde 2,5 milyar dolar, rüzgar enerjisinde 1,7 milyar dolarlık teşvik kaynağı ayırıyoruz.

Büyük teknoloji şirketlerinin muhtemel yatırımları için 5 yıl istihdam desteği sağlanacak.

Açıklamalar sonrası, KONTROLMATİK tavan olmak üzere. Batarya yatırımı yapacağını aylar önce
    açıklayan bir firma daha vardı sahi adı neydi? Onun da sahipleri ve yönetimi en az Kontrolmatik
    dekiler kadar çok sevilir (!) piyasada oysa ki

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,260
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    1.061.000 + 49.223 = 1.110.223

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 26.07.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 104,40 TL - 103,50 TL (ağırlıklı ortalama 103,88 TL) fiyat aralığından toplam 96.250 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.

Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 6.807.243 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 1,565'dir.

Kamuoyuna duyurulur.
    ..............
    (1.110.223 + 96.250 = 1.206.473)

8. Bugün teşvikler açıklandı;

ARCLK; Çip yapıcam dedi tavan,
    KONTR; Batarya yapıcam dedi tavan.

Keşke ALARK'da böyle işlere girseydi.

Bari geri alım açıkla da biraz toparlan.

145'den 100'e neredeyse üçte bir değer kaybettin.

Sayfa 299/475 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •