Sayfa 374/461 İlkİlk ... 274324364372373374375376384424 ... SonSon
Arama sonucu : 3687 madde; 2,985 - 2,992 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1. Başlığı takip edenler bilir, 1 yıl önce konutta çok büyük bir balon oluştuğunu, bu balonun söneceğini söylediğimde kızanlar olmuştu, düşüşe kimse inanmıyordu. Sahibinden ilanlarına göre İstanbul'da son 1 yılda fiyatlar 25% artmış, TÜFE de 62% yani?
    Konutta ''REEL'' olarak 37% düşüş gerçekleşmiş; balon sönüyor.

TR gibi genel olarak yüksek enflasyonlu ülkede fiyatlarda nominal düşüşün zor olduğunu, düşüşün genelde reel olarak gerçekleşeceğini söyledim hep.

Şimdi ise daha iddialı konuşuyorum; konutta nominal olarak da düşüşler çok yakın.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku

Kamu arazisyle tatlı tatlı rantlar...

"İstanbul Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu'nun yerinde gökdelenler yükseliyor.
    Mandarin Oriental ....

3.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Başlığı takip edenler bilir, 1 yıl önce konutta çok büyük bir balon oluştuğunu, bu balonun söneceğini söylediğimde kızanlar olmuştu, düşüşe kimse inanmıyordu. Sahibinden ilanlarına göre İstanbul'da son 1 yılda fiyatlar 25% artmış, TÜFE de 62% yani?

TR gibi genel olarak yüksek enflasyonlu ülkede fiyatlarda nominal düşüşün zor olduğunu, düşüşün genelde reel olarak gerçekleşeceğini söyledim hep.

Şimdi ise daha iddialı konuşuyorum; konutta nominal olarak da düşüşler çok yakın.
    3.5 ay önce Adapazarı merkezde 3 yıllık bir sitede 1+1 eşyalı daire aldım. 1.3 milyon verdim. Şu an sitede 1.75 milyondan aşağı satılık daire yok ve satış da görüyor. Lütfen gayrimenkul konusunda yorum yaparken lokasyon farkını gözeterek yorum yapalım. Genelleme yapmak yanıltır. Bu dairelerin kira getirisi de 15-16 bin tl. civarı daha enteresan bir şey söyleyeyim. 1500 tl. de aidat var.. Oturanlar beyaz yakalı yakında hastane var..7/24 güvenlik var..

4. Neden tapu dairelerinde cuvallarla para tasiniyor?

https://www.facebook.com/reel/1007333764141692

5. Başlığı takip edenler bilir, 1 yıl önce konutta çok büyük bir balon oluştuğunu, bu balonun söneceğini söylediğimde kızanlar olmuştu, düşüşe kimse inanmıyordu. Sahibinden ilanlarına göre İstanbul'da son 1 yılda fiyatlar 25% artmış, TÜFE de 62% yani?

Enflasyon % 62 artımışken konut % 25 artmış ise

125 x 100 /162 = % 77,16 eder.
    yani reel düşüş % 37 değil %23 olarak hesaplanır.
    akıl! akıl!!
    Gel kafama takıl!!!

6.  Alıntı Originally Posted by cevdetpaşa Yazıyı Oku
    Enflasyon % 62 artımışken konut % 25 artmış ise

125 x 100 /162 = % 77,16 eder.
    yani reel düşüş % 37 değil %23 olarak hesaplanır.
    yani dolar cinsinden dusme yok

7. Herkes bakmak istediğine bakıyor, görmek istediğini görüyor, inanmak istediğine inanıyor.
    Daha önce de yazmıştım ama yeri gelmişken tekrar hatırlatayım.
    Ev fiyatlarında balon var denen dönemde benim semtimde balon yoktu, şimdi düşüş var diyorlar ama benim semtimde düşüş yok.
    Enflasyona uygun istikrarlı bir seyir var. Bazen enflasyonun biraz üstü, bazen biraz altı.

"Uçtu, kaçtı, düştü, geberdi" muhabbeti yapanların ise baktıkları hep piyasası belirsiz kupon yerler.
    Filanca yerde yazlık villa, falanca yerde markalı prestijli cartlı curtlu proje, yani evin kendisine değil havasına cıvasına değer biçilen yerler.
    Forumda muhabbet bu kuponcularla, ev almaya niyeti olmayan bedavacılar arasında dönüyor.

Sokak arasındaki sıradan apartman dairelerinin (yani fiyatı istikrarlı olan dümdüz evlerin) hitap ettiği kesim genellikle sadece okuyucu.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

8.  Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    3.5 ay önce Adapazarı merkezde 3 yıllık bir sitede 1+1 eşyalı daire aldım. 1.3 milyon verdim. Şu an sitede 1.75 milyondan aşağı satılık daire yok ve satış da görüyor. Lütfen gayrimenkul konusunda yorum yaparken lokasyon farkını gözeterek yorum yapalım. Genelleme yapmak yanıltır. Bu dairelerin kira getirisi de 15-16 bin tl. civarı daha enteresan bir şey söyleyeyim. 1500 tl. de aidat var.. Oturanlar beyaz yakalı yakında hastane var..7/24 güvenlik var..
    Türkiye çapında her yerde fiyatlar reel olarak düşerken genelleme yapmıcaz da ne zaman yapıcaz?

Aslında sizinki özel bir durum. Her yerde fiyatlar gevşerken siz 3,5 ayda 35% kâr edebiliyorsanız sizi tebrik ederiz. O sizin şahsi ticari başarınız.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 374/461 İlkİlk ... 274324364372373374375376384424 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •